ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οργιώδες παρασκήνιο: Στην έξοδο του ΟΑΥ ο Αγαθαγγέλου - Έκανε πίσω το ΚΕΒΕ

Οργιώδες παρασκήνιο: Στην έξοδο του ΟΑΥ ο Αγαθαγγέλου - Έκανε πίσω το ΚΕΒΕ

Εκτός Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας φαίνεται (ΟΑΥ) ότι θα μείνει τελικά ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου, Πέτρος Αγαθαγγέλου, μετά το σάλο που προκάλεσε ο διορισμός του από το Υπουργικό Συμβούλιο την περασμένη εβδομάδα, ως εκπρόσωπος του ΚΕΒΕ. Το ΚΕΒΕ απέσυρε χθες την εισήγησή του για διορισμό γιατρών στο ΔΣ του ΟΑΥ, φοβούμενο το ενδεχόμενο ασυμβίβαστου λόγω σύγκρουσης συμφερόντων, κάτι που θα έβαζε τον ΟΑΥ σε περιπέτειες.

Η εξέλιξη αυτή λύνει τα χέρια του Προέδρου της Δημοκρατίας για ανάκληση της απόφασης διορισμού από το Υπουργικό Συμβούλιο, και δίδει τέλος στο σίριαλ που υποχρεώνει την κυβέρνηση να σπαταλά πολίτιμο πολιτικό κεφάλαιο. Ο Πρόεδρος δεν κρύβει τη δυσφορία του για τους χειρισμούς που έγιναν ακόμη και από στενούς συνεργάτες του, οι οποίοι υποτίμησαν τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε ο διορισμός Αγαθαγγέλου, και τον διαβεβαίωναν ότι δεν θα δημιουργείτο ιδιαίτερο πρόβλημα.

Η μαζική αντίδραση από τους κοινωνικούς εταίρους, αλλά και οι φωνές διαμαρτυρίας ακόμη και από φίλιες δυνάμεις, όπως οι πρώην υπουργοί Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου και Γιώργος Παμπορίδης, υποχρέωσαν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει, αλλά πλέον ήταν αργά. Ετσι, τις τελευταίες μέρες καταβλήθηκε έντονη προσπάθεια για να μεταπεισθεί ο Πέτρος Αγαθαγγέλου και να μην αποδεχθεί το διορισμό. Ωστόσο ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου δεν δεχόταν κάτι τέτοιο, απεναντίας, επεδίωξε και εξασφάλισε ανακοινώσεις στήριξης από διάφορες επαγγελματικές ομάδες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της υγείας. Η εξέλιξη αυτή δεν άφηνε πολλά περιθώρια στην κυβέρνηση, αφού ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν αποφασισμένος να προχωρήσει σε ανάκληση της απόφασης διορισμού, ώστε να δώσει ένα τέλος στην αντιπαράθεση που δημιουργεί σκιές αμφιβολίας πάνω από τη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας, που φέρει την υπογραφή του. Για να κερδίσει χρόνο η κυβέρνηση, ο υπουργός Υγείας δεν είχε αποστείλει στον Πέτρο Αγαθαγγέλου το πρακτικό διορισμού του, μετά τον πρωτοφανή σάλο που προκλήθηκε.

Μπροστά στον κίνδυνο αδιεξόδου, το ΚΕΒΕ έλυσε τελικά το γόρδιο δεσμό, με επιστολή που απέστειλε χθες Τετάρτη στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον οποίο ενημερώνει για την απόφασή του να ανακαλέσει την εισήγησή για διορισμό ιατρών στο Δ.Σ. του ΟΑΥ. Η εκτελεστική επιτροπή του ΚΕΒΕ αναφέρει ότι πήρε την απόφαση μετά από διεξοδική μελέτη των προνοιών του Νόμου περί ΓεΣΥ, και ειδικότερα το περιεχόμενο του άρθρου 8 που αφορά το ασυμβίβαστο του Προέδρου και των Μελών του Συμβουλίου του ΟΑΥ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top