ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΑΜ: Εθνικό καθήκον να αγωνιζόμαστε με σύμπνοια για επίλυση του Κυπριακού

ΥΠΑΜ: Εθνικό καθήκον να αγωνιζόμαστε με σύμπνοια για επίλυση του Κυπριακού

Αποτελεί εθνικό καθήκον και υποχρέωση όλων να αγωνιζόμαστε με σύμπνοια για επίλυση του Κυπριακού στηριζόμενοι στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και στις αρχές και αξίες της ΕΕ, ανέφερε την Παρασκευή ο Υπουργός Άμυνας Χαράλαμπος Πετρίδης, προσθέτοντας πως η κατοχική Τουρκία με τις αναθεωρητικές της βλέψεις και προκλητικές της ενέργειες, καταδεικνύει την αδιάλλακτη στάση της με τελικό στόχο την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου.

Σε χαιρετισμό του κατά την τελετή ορκωμοσίας των Νεοσυλλέκτων της 2022 ΕΣΣΟ, που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο ΚΕΝ Λάρνακας, ο Υπουργός απευθύνθηκε στους νέους εθνοφρουρούς και τους είπε πως έδωσαν «όρκο πίστης εις την πατρίδα» αναλαμβάνοντας την ιερή υποχρέωση να την υπερασπίζονται.

Πρόσθεσε ότι «η κατοχική Τουρκία με τις αναθεωρητικές της βλέψεις, τις προκλητικές της μονομερείς ενέργειες στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, τις συνεχείς παραβιάσεις της αποκλειστικής οικονομικής μας ζώνης και την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου με την συνεχή προώθηση μεγάλου αριθμού άτυπων μεταναστών, καταδεικνύει την αδιάλλακτη στάση της με τελικό στόχο την οριστική διχοτόμηση του νησιού μας. Αποτελεί εθνικό καθήκον και υποχρέωση όλων να αγωνιζόμαστε με σύμπνοια για την επίλυση του Κυπριακού στηριζόμενοι στα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και στις αρχές και αξίες της ΕΕ» είπε.

Όπως είπε ο Υπουργός «την πίστη μας για δικαίωση πρέπει να πλαισιώνει ο ρεαλισμός και να έχουμε πάντοτε πλήρη συνείδηση των κινδύνων. Το γεγονός ότι οι δαπάνες για την αμυντική θωράκιση του τόπου βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 20 ετών, αποδεικνύει ξεκάθαρα τη βούληση για εκσυγχρονισμό της Εθνικής Φρουράς ώστε να αυξηθούν οι επιχειρησιακές της δυνατότητες και να ενισχυθεί η αποτρεπτική της ικανότητα».

Σημείωσε επίσης πως «καθοριστικό πολλαπλασιαστή ισχύος σε κάθε στρατό αποτελεί το ανθρώπινο δυναμικό του» δηλαδή οι νέοι εθνοφρουροί, τους οποίους κάλεσε να επιδείξουν «ωριμότητα και ενδιαφέρον για την εκπαίδευση και για όλες τις δραστηριότητες. Η θητεία πρέπει να εκλαμβάνεται από όλους ως ανιδιοτελής προσφορά προς την πατρίδα και τους συμπατριώτες μας».

Τους κάλεσε ακόμα να αντιμετωπίσουν την θητεία τους με θετικό πνεύμα, να αξιοποιήσουν το χρόνο τους εποικοδομητικά, να αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρίες για τη μετέπειτα ζωή που ανοίγεται μπροστά τους.

Ως πολιτεία, ανέφερε ο κ. Πετρίδης «σας εμπιστευόμαστε οπλισμό και μέσα για να φέρετε σε πέρας την αποστολή σας. Ακολουθείστε πιστά τις οδηγίες και κατευθύνσεις των προϊσταμένων σας» είπε και σημείωσε πως «η πειθαρχία αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο για την ασφάλεια και επιτυχία».

Απευθυνόμενος στους γονείς ο Υπουργός Αμυνας τους κάλεσε να καμαρώσουν τα παιδιά τους «που έδωσαν την ιερή υπόσχεση για υπεράσπιση της ελευθερίας της Κύπρου μας» αφού όπως είπε το αξίζουν γιατί με τους δικούς τους κόπους και στερήσεις έφτασαν μέχρι εδώ.

Ταυτόχρονα συνεχάρη «όλο το προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, τις διοικήσεις των Μονάδων και των Σχηματισμών, για την αθόρυβη και επίπονη προσπάθεια που κατέβαλαν για την ομαλή προσαρμογή των νέων εθνοφρουρών στη στρατιωτική οικογένεια» και ευχήθηκε στους νέους εθνοφρουρούς να έχουν «μια καλή και παραγωγική θητεία».

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, η Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου, ο Αρχηγός του ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, βουλευτές, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας και πλήθος κόσμου.

Η τελετή της ορκωμοσίας ξεκίνησε με την προσέλευση της πολεμικής σημαίας, ακολούθησε δέηση, διαβάστηκε η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού του ΓΕΕΦ και μετά τον χαιρετισμό του Υπουργού Άμυνας έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο.  

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top