Καλά νέα από την Ουκρανία - Αναχώρησε από την Οδησσό το πρώτο πλοίο με σιτηρά - Τι ανακοίνωσε η Τουρκία

Καλά νέα από την Ουκρανία - Αναχώρησε από την Οδησσό το πρώτο πλοίο με σιτηρά - Τι ανακοίνωσε η Τουρκία

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι το πρώτο πλοίο που μεταφέρει ουκρανικά σιτηρά ξεκίνησε από το λιμάνι της Οδησσού.

Πρόκειται για το φορτηγό πλοίο Razoni, με σημαία Σιέρα Λεόνε, το οποίο έφυγε από την Οδησσό με προορισμό τον Λίβανο.

Σε ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών αναφέρεται ότι το Razoni μεταφέρει πάνω από 26.000 τόνους καλαμποκιού.

Τα δεδομένα από το σύστημα παρακολούθησης της ασφάλειας των πλοίων στη θάλασσα, έδειξαν ότι το πλοίο έβγαινε αργά από τον ελλιμενισμό του στο λιμάνι της Οδησσού το πρωί της Δευτέρας μαζί με ένα ρυμουλκό.

Το πλοίο αναμένεται να φθάσει στην Κωνσταντινούπολη την Τρίτη, όπου θα επιθεωρηθεί, προτού του επιτραπεί να συνεχίσει την πορεία του, ανέφερε το τουρκικό υπουργείο.

Πηγή: ethnos.gr / φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

ΠτΔ: Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του ΗΒ για την επανένωση της Κύπρου

Βασιζόμαστε στη συνεχή υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου για την επανένωση της Κύπρου και του λαού της, για τον τερματισμό της τουρκικής στρατιωτικής κατοχής σε ευρωπαϊκό έδαφος, δήλωσε ο Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης στην ομιλία του στη δεξίωση του Ύπατου Αρμοστή του Ηνωμένου Βασιλείου στη Λευκωσία με αφορμή τον εορτασμό των γενεθλίων του Βασιλιά Καρόλου Γ'.

BEST OF TOTHEMAONLINE