ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Δρ. Καραγιάννης: «Σημαντικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού είναι από ταξίδια» – Τι κάνουμε όταν επιστρέφουμε από διακοπές

Δρ. Καραγιάννης: «Σημαντικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού είναι από ταξίδια» – Τι κάνουμε όταν επιστρέφουμε από διακοπές

Ύφεση καταγράφεται στα κρούσματα κορωνοϊού τόσο στην Κύπρο όσο και σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Παρόλα αυτά ο κίνδυνος παραμένει ειδικά τον Αύγουστο όπου η ταξιδιωτική κίνηση βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο.

Όπως δήλωσε στο ThemaOnline ο καθηγητής μοριακής ιολογίας και μέλος της επιδημιολογικής ομάδας Δρ. Πέτρος Καραγιάννης, στην ανακοίνωση με τα περιστατικά της κάθε βδομάδας, «υπάρχει ένας σημαντικός αριθμός κρουσμάτων κορωνοϊού που είναι από ταξίδια, 300, 400 ίσως και 600 περιστατικά».

Τι κάνουμε όταν ταξιδεύουμε

«Η προστασία του καθενός εναπόκειται στην υπευθυνότητα του ίδιου», τόνισε ο Δρ. Καραγιάννης.

Η μάσκα στο αεροδρόμιο και στο αεροπλάνο καθώς και η χρήση αντισηπτικού υγρού στα χέρια είναι βασικά μέτρα προστασία. Από κει και πέρα αν έχει κάποιος εμφανή συμπτώματα καλύτερα να μην πλησιάζουμε.

Επειδή τα συμπτώματα της νέας υπομετάλλαξης της Όμικρον ενδέχεται να είναι ελαφριά και με μικρή διάρκεια, θα πρέπει μετά το ταξίδι να γίνεται τεστ και να περιορίζουν τις μετακινήσεις τους.

Τι θα γίνει τον Σεπτέμβρη

Ερωτηθείς εάν με τα σημερινά δεδομένα προβλέπεται ακόμη μία νέα έξαρση της πανδημίας, ο Δρ. Καραγιάννης απάντησε πως «θα υπάρχει έξαρση επειδή επιστρέφουμε σε κλειστούς χώρους. Εάν δεν υπάρξει νέα μετάλλαξη τότε δεν αναμένεται να είναι μεγάλη».

Όσον αφορά άλλες εξελίξεις, ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης σημείωσε πως όλοι περιμένουμε το πότε θα βγουν τα επικαιροποιημένα εμβόλια που θα αντιμετωπίζουν και τις υποπαραλλαγές της Όμικρον.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια – «Έπεσαν» πυροβολισμοί εναντίον προσώπου

ΕΚΤΑΚΤΟ: Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια – «Έπεσαν» πυροβολισμοί εναντίον προσώπου

Απόπειρα φόνου σε βάρος προσώπου σημειώθηκε στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top