ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Μεγάλο ενδιαφέρον απο νηπιαγωγεία να ενταχθούν στο Σχέδιο - Αυγουστιάτικη φοίτηση και σωστός υπολογισμός επιδόματος

Μεγάλο ενδιαφέρον απο νηπιαγωγεία να ενταχθούν στο Σχέδιο -  Αυγουστιάτικη φοίτηση και σωστός υπολογισμός επιδόματος

Μέχρι τις 25 Αυγούστου , θα μπορούν οι πάροχοι (νηπιαγωγεία) να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή τους στο Σχέδιο Επιχορήγησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών μέχρι τεσσάρων ετών.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Ανώτερο Λειτουργό Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, Φάνο Κουρουφέξη , μεγάλο ποσοστό των νηπιαγωγείων στην Κύπρο έχει δηλώσει συμμετοχή στο σχέδιο ειδικά την τελευταία εβδομάδα.

 

Πληρωμές και μηδενικές καθυστερήσεις

Ενημερώθηκαν μέσω συναντήσεων οι πάροχοι,για τον τρόπο λειτουργίας του Σχεδίου αλλά και της καταβολής του επιδόματος. Συγκεκριμένα αναπτύχθηκε ειδική εξειδικευμένη πλατφόρμα όπου θα γίνονται αυτόματες πληρωμές στο τέλος του μήνα κατευθείαν στους παρόχους, χωρίς καθυστερήσεις. Αυτό έδωσε κίνητρο και ώθηση σε περισσότερα νηπιαγωγεία, να ξεπεράσουν οποιοδήποτε δισταγμό και να δηλώσουν συμμετοχή στο σχέδιο.

Ανοιχτά και τον Αύγουστο τα νηπιαγωγεία

Ενα ακόμα σημαντικό βήμα και στόχος του Υπουργείου μέσω του Σχεδίου, είναι να δώσει κίνητρα στις επιχειρήσεις/σταθμούς να μείνουν ανοιχτά και τον Αυγουστό , αφού το Σχέδιο θα καλύπτει και το μήνα αυτό. 

Έλεγχος και ασφαλιστική δικλείδα

Μέσα στα πλαίσια όμως του Σχεδίου είναι και ο αυστηρός έλεγχος. Η σωστή πραγματοποίηση του σχεδίου απο μέρος των παρόχων. 

Σύμφωνα με τον κ.Κουρουφέξη, υπάρχει ασφαλιστική δικλείδα με απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι πάροχοι που θα συμμετάσχουν θα διατηρήσουν τα δίδακτρα σταθερά και δεν θα προβούν σε αυξήσεις.

Σε αυτό το σημείο θα ενεργοποιηθούν διάφορα εργαλεία ελέγχου για να διαπιστωθούν τυχόν παρατυπίες, παρανομίες ή μη σωστή λειτουργία του Σχεδίου.

 

Επιστολές , μέγιστο ποσό και σωστός υπολογισμός επιδόματος

Μια σημαντική διευκρίνιση σε όσους έλαβαν ή θα λάβουν επιστολή για το μέγιστο ποσό που δικαιούται κάθε παιδί έως 4 ετών από την εφαρμογή του Σχεδίου, είναι ότι το ποσό αυτό αντιστοιχεί στο 80% των διδάκτρων και δίδεται κατευθείαν στο νηπιαγωγείο.

Παράδειγμα 1: Δηλαδή αν ένας γονιός έχει λάβει επιστολή ότι το μέγιστο ποσό που δικαιούται για το παιδί του είναι τα 200 ευρώ, ενώ το νηπιαγωγείο που διάλεξε έχει κόμιστρα 200 ευρώ εξίσου , το ποσό που έρχεται και επιδοτεί το κράτος με απευθείας πληρωμή στο νηπιαγωγείο είναι τα 160 ευρώ ενώ το υπόλοιπο 40ευρώ το δίνει ο γονιός. (Πράξη 200χ80%=160)

Παράδειγμα 2: Αν πάλι τα κόμιστρα είναι 250ευρώ και το μέγιστο επιδότησης το 200ευρώ, στην πράξη 250χ80% = 200, αυτό σημαίνει ότι ο δικαιούχος θα πληρώσει μονο 50ευρώ ενώ τα υπόλοιπα 200 θα εξασφαλιστούν απο το Σχέδιο.

Παράδειγμα 3: Σε άλλη περίπτωση ενα νηπιαγωγείο έχει κόμιστρα 350 ευρώ και το μέγιστο που δίνεται είναι τα 200ευρω απο το Σχέδιο . Τότε θα το Σχέδιο καλύπτει τα 200ευρώ και το υπόλοιπο 150ευρώ ο γονέας.

Παράδειγμα 4: Αν τα κόμιστρα είναι 150 και το μέγιστο που δικαιούται το τέκνο είναι τα 200. Η πράξη είναι 150χ80% = 120. Αυτο σημαίνει το σχέδιο επιδοτεί τα 120ευρώ και τα υπόλοιπα 30ευρώ τα δίδει ο γονιός.

 

Πότε ξεκινάνε οι αιτήσεις από δικαιούχους

Ηδη άνοιξε η πλατφόρμα για τους πάροχους οι οποίοι έχουν μέχρι τις 25 Αυγούστου,όπου θα μπορούν να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους, ενώ στο τέλος του Αυγούστου θα ανοίξει η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για τους δικαιούχους του προγράμματος, οι οποίοι εν των μεταξύ θα λάβουν ή έχουν λάβει και σχετικές ενημερωτικές επιστολές.

Στόχος του Σχεδίου είναι να μπορούν τα παιδιά να έχουν πρόσβαση στην εκπαίδευση και κοινωνικοποίηση απο μικρή ηλικία, καθώς σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες τα πρώτα 4 χρόνια ενός παιδιού είναι σημαντικά για την πορεία της εξέλιξης του.

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Απόδραση «κομμωτή»: Μαρτυρίες πολιτών «καίνε» τον ισοβίτη - Είχαν γνωριστεί στις φυλακές με τον 26χρονο

• Τροχαίο στη Λευκωσία: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση 31χρονος μοτοσικλετιστής

• Υπερτουρισμός: Πρώτη ανάμεσα στις χώρες που πλήττονται - Κόκκινη κάρτα σε δύο ελληνικά νησιά

• Έρχονται τα έξυπνα φώτα στη Λευκωσία - Ποιος ο σκοπός τους και πότε αναμένεται να λειτουργήσουν - Φωτογραφίες

• Οι IDF ανακοίνωσαν πως σκότωσαν τον Νασράλα: «Δεν θα τρομοκρατεί πλέον τον κόσμο»

• Πυροβολισμοί σε καφενείο: Εντός του υποστατικού τρία πρόσωπα – Εντοπίστηκαν κάλυκες και στο όχημα του 42χρονου διαχειριστή  

• Γιώργος Μαζωνάκης: Πόζαρε γυμνός στο Instagram - «Οίκος ανοχής, μην μπερδεύετε την υπομονή μου με την ανοχή» - Φωτογραφία



Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Εντοπίστηκε νεκρός 58χρονος σε χωράφι κάτω από το αυτοκίνητό του

Νεκρός σε χωράφι στην περιοχή Κολοσσίου, εντοπίστηκε 58χρονος τα ξημερώματα σύμφωνα με την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top