ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Εφιάλτης» οι λογαριασμοί της ΑΗΚ – Τεχνικά προβλήματα του συστήματος έδειξαν λάθος μετρήσεις

«Εφιάλτης» οι λογαριασμοί της ΑΗΚ – Τεχνικά προβλήματα του συστήματος έδειξαν λάθος μετρήσεις

«Βραχνάς» έχει καταντήσει η ακρίβεια για τα Κυπριακά νοικοκυριά, ενώ ανάμεσα στα καθημερινά έξοδα, οι τιμές σε αγαθά και ενέργεια έχουν πάρει, κυριολεκτικά, την ανηφόρα. Ανάμεσα σε αυτά, νοικοκυριά βρέθηκαν «αντιμέτωπα» με υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος, μετά από πρόβλημα που παρουσίασε το νέο σύστημα μέτρησης της ΑΗΚ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Φιλελεύθερου, οικογένεια δύο ατόμων, έλαβε λογαριασμό €920 για διμηνία, αντί για €420 που αποδείχθηκε ότι αναλογούσαν στις κιλοβατώρες τους. Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, το πρόβλημα αναγνώρισε η εκπρόσωπος Τύπου της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου (ΑΗΚ), Χριστίνα Παπαδοπούλου, η οποία ζήτησε από τους πολίτες να καλέσουν στο 80006000 με σκοπό την επίλυση των όποιων ζητημάτων προκύπτουν.

Η εν λόγω οικογένεια, όπως αναφέρεται, για δύο διμηνίες έλαβε υπερκοστολογιμένους λογαριασμούς ρεύματος. Την πρώτη φορά, ανέφερε, πλήρωσε €200, παρά το γεγονός ότι ο μετρητής της παρουσίαζε διαφορετική ένδειξη σε σχέση με το λογαριασμό. «Μετά από μεγάλη προσπάθεια να εντοπίσω λειτουργό της ΑΗΚ στο τηλέφωνο, μου απάντησαν ότι θα διορθωνόταν το σφάλμα στον επόμενο λογαριασμό», ωστόσο, στον νέο λογαριασμό που είχε λάβει είχε γίνει το ίδιο λάθος.

«Αυτή τη φορά για τη διμηνία ήρθε λογαριασμός €920. Επί δέκα μέρες προσπαθούσαμε εγώ και ο σύζυγος μου να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικώς και δεν απαντούσε κανείς. Τελικά, αναγκάστηκα να μεταβώ στα γραφεία της ΑΗΚ, όπου βρήκα άτομα όλων των ηλικιών να περιμένουν σε μια μεγάλη ουρά αναμονής για υπερκοστολογήσεις ανάλογες με τις δικές μου», ανέφερε ενώ παράλληλα πρόσθεσε πως, μετά από μεγάλη ταλαιπωρία, ο λογαριασμός της διορθώθηκε και έφτανε τα €420.

Σε δηλώσεις της σχετικά με το θέμα, η κ. Παπαδοπούλου ανέφερε ότι, «το σύστημα έπρεπε να μπει για τη διευκόλυνση της αγοράς, όμως προέκυψαν κάποια τεχνικά προβλήματα. Τα γνωρίζουμε και προσπαθούμε να τα επιλύσουμε». Όντως, είπε, κάποιοι λογαριασμοί έχουν βγει με υπολογισμό. Όμως, μπορεί κάλλιστα ο πελάτης να καλέσει στην Αρχή Ηλεκτρισμού, να δώσει τη σωστή ένδειξη του μετρητή του φωτογραφίζοντας τον και να γίνει αμέσως η διόρθωση του λογαριασμού και η αναπροσαρμογή με βάσει τις κιλοβατώρες του».

Η κ. Παπαδοπούλου σημείωσε επίσης πως, ακόμη και αν κάποιος δεν διαπιστώσει το σφάλμα ή το πού οφείλεται ο υπέρογκος λογαριασμός, εντούτοις στην πάροδο του χρόνου θα το διαπιστώσει το σύστημα και θα γίνει αναπροσαρμογή στον επόμενο. Σε περιπτώσεις συνεχόμενων σφαλμάτων σε λογαριασμούς και πάλι θα εντοπιστεί και θα διορθωθεί. Θα ήταν καλά, πρόσθεσε, «για να μην χρειαστεί ο πολίτης να πληρώνει περισσότερα χρήματα σε μια δύσκολη οικονομικά περίοδο, να καλέσει στη γραμμή 80006000. Εκεί, θα δώσει τη σωστή ένδειξη του μετρητή του, ώστε να γίνει η διόρθωση και η αναπροσαρμογή του λογαριασμού. Η συγκεκριμένη γραμμή λειτουργεί μόνο για αυτόν τον σκοπό», κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top