ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τεράστιο το κόστος στέγασης φοιτητών καταγγέλλει το ΑΚΕΛ - Ανύπαρκτο το κράτος για στήριξη φοιτητών

Τεράστιο το κόστος στέγασης φοιτητών καταγγέλλει το ΑΚΕΛ - Ανύπαρκτο το κράτος για στήριξη φοιτητών

Κατάντησαν τη φοιτητική στέγαση είδος πολυτελείας δηλώνει το μέλους Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ και Επικεφαλής Τομέα Οικονομίας Χάρης Πολυκάρπου.

Ακολουθεί αυτούσια η δηλώσή του

Για άλλη μια χρονιά το κόστος στέγασης για εκατοντάδες φοιτητές είναι τεράστιο και σε συνδυασμό με το κύμα ακρίβειας κάνουν τη καθημερινότητα των φοιτητών ακόμα πιο δύσκολη.

Για την κυβέρνηση Συναγερμού ωστόσο δεν φαίνεται να αποτελεί πρόβλημα το ότι κατάντησαν τη φοιτητική στέγαση είδος πολυτελείας. Αφού φρόντισαν να μοιράσουν χιλιάδες χρυσά διαβατήρια που φούσκωσαν τα ενοίκια στα αστικά κέντρα, αφού κουτσούρεψαν τη φοιτητική μέριμνα, σήμερα κλείνουν τα μάτια στην ανυπαρξία κοινωνικής πολιτικής για στήριξη των φοιτητών.

Η κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης Συναγερμού βοά αλλά η ανυπαρξία του κράτους αναφορικά με τη στήριξη φοιτητών δεν μπορεί να συνεχιστεί. Θέση του ΑΚΕΛ είναι ότι το κράτος έχει υποχρέωση να σταθεί αρωγός στο αυξημένο κόστος διαβίωσης των φοιτητών και να προχωρήσει άμεσα:

Πρώτο, στην εκπόνηση σχεδίου κάλυψης τους αυξημένου κόστους στέγασης των φοιτητών

Δεύτερο, στην ενίσχυση του προϋπολογισμού της κρατικής φοιτητικής μέριμνας ώστε να προσαρμοστεί στο αυξημένο κόστος διαβίωσης λόγω της ακρίβειας.

Η κυβέρνηση Συναγερμού οφείλει να δώσει εξηγήσεις, πρωτίστως στους φοιτητές. Διότι η πρόσβαση σε αξιοπρεπή στέγη δεν μπορεί να είναι προνόμιο αλλά δικαίωμα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Ανθρωπιστική βοήθεια: Αναχώρησε από Λάρνακα το σκάφος Jennifer για Γάζα

Αναχώρησε απόψε από το λιμάνι της Λάρνακας το σκάφος Jennifer φορτωμένο με ανθρωπιστική βοήθεια, όπως δήλωσαν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top