ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παρέμβαση Καρούσου για οδηγό λεωφορείου: Κατέβασε 15χρονη για μια μάσκα στη μέση του πουθενά - Διέταξε έρευνα

Παρέμβαση Καρούσου για οδηγό λεωφορείου:  Κατέβασε 15χρονη για μια μάσκα στη μέση του πουθενά - Διέταξε έρευνα

Άμεση παρέμβαση του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου μετά απο καταγγελία μητέρας. Διέταξε έρευνα για το περιστατικό που συνέβη με οδηγό να κατεβάζει 15χρονη επειδή φορούσε τη μάσκα κάτω από τη μύτη.


Σε επικοινωνία που είχε το THEMAONLINE με την μητέρα της 15χρονης, περιέγραψε τα όσα συνέβησαν στις 16/7 σε λεωφορείο διαδρομής Λευκωσίας-Αγίας Νάπας.

"Κατέβασε την κόρη μου επειδή φορούσε την μάσκα της κάτω από την μύτη"

"Ο οδηγός του λεωφορείου κατέβασε την κόρη μου από το λεωφορείο σε απόσταση 11 km από τον τελικό της προορισμό, επειδή φορούσε την μάσκα της κάτω από την μύτη"

"Συγκεκριμένα η 15χρονη κόρη μου, στις 16/7, μαζί με άλλους φίλους συνομήλικους της, είχαν επιβιβαστεί σε λεωφορείο συγκεκριμένης εταιρείας από την πλατεία Σολωμού για Αγία Νάπα στις 8 το πρωί. Στην πλατεία Σολωμού την συνόδευσα εγώ και περίμενα να επιβιβαστεί στο λεωφορείο. Στην τελευταία στάση στην Αγία Νάπα θα τους παραλάμβαναν γονείς άλλων φίλων τους που παραθέριζαν ήδη εκεί."

Όπως ανέφερε η μητέρα της 15χρονηςκατά την διάρκεια της διαδρομής η ανήλικη την περισσότερη ώρα κοιμόταν (με την μάσκα), και οι υπόλοιποι της παρέας της απασχολούνταν με το κινητό τους.

"Ήταν πολύ ήσυχοι και δεν έδωσαν αφορμή για παρατήρηση. Ήταν και τέτοια η ώρα που οι περισσότεροι νύσταζαν. Χωρίς προειδοποίηση και χωρίς να προηγηθεί οποιαδήποτε παρατήρηση/κουβέντα ή προειδοποίηση, ο οδηγός του λεωφορείου σταμάτησε το λεωφορείο, πήγε στην κόρη μου και της είπε να κατέβει από το λεωφορείο γιατί φορούσε την μάσκα της κάτω από την μύτη της."

Το ίδιο έκανε και με δυο άλλους νεαρούς διαφορετικής παρέας, εξήγησε η μητέρα.

"Η κόρη μου προσπαθούσε να καταλάβει τί έγινε… του ζήτησε να μην κατέβει και της είπε να κατέβει αμέσως. Περίπου 20 λεπτά περπάτημα μακριά από το water park της Αγίας Θέκλας, 11 km μακριά από τον τελικό προορισμό. Η υπόλοιπη παρέα της κόρης μου, κατέβηκαν μαζί της από το λεωφορείο και την συνόδευσαν, εκεί στο πουθενά που την κατέβασε στην Αγία Θέκλα για να μην μείνει μόνη της αφού δεν ήξερε που να πάει."

Στη μέση του πουθενά ανήλικοι προσπαθούσαν να βρουν λύση


Σύμφωνα με τη μητέρα της 15χρονης , βρέθηκαν στο πουθενά χωρίς να γνωρίζουν που βρίσκονται. "Οι νεαροί δεν ήξεραν πως να φτάσουν στον προορισμό τους και με goοgle map είδαν πως δεν μπορούσαν να παν με τα πόδια στον προορισμό τους , με τόσο καύσωνα, γιατί ήταν μεγάλη απόσταση. Περπατώντας στην περιοχή, προσπαθώντας να βρουν λύση, βρήκαν ταξί το οποίο και τους πήρε τελικά στον προορισμό τους. Στο μεταξύ η κόρη μου με είχε πάρει τηλέφωνο , ήμασταν συνεχώς σε επικοινωνία μέχρι και όταν έφτασαν στην Αγία Νάπα, μου είπε τι είχε γίνει και κάλεσα αμέσως την εταιρεία έξαλλη για να ζητήσω εξηγήσεις. Μου είπαν πως επειδή είναι Σάββατο δεν υπήρχε κάποιος υπεύθυνος και θα με καλούσαν πίσω και θα μετέφεραν το παράπονο μου, πράγμα που δεν έγινε ποτέ."

Η ανάρτηση και η άμεση παρέμβαση Καρούσου


Σε αυτό το σημείο , η μητέρα λίγες μέρες αργότερα , εφόσον διαπίστωσε ότι κανένας από την εταιρεία δεν επικοινώνησε μαζί της, έκανε ανάρτηση στα social media.

"Στην ανάρτηση που έβαλα θέτοντας το πιο πάνω παράπονο και τα πιο πάνω γεγονότα, παρέμβηκε ο κ. Γιάννης Καρούσος Υπουργός Μεταφορών ο οποίος έγραψε σε σχόλιο του, πως έδωσε οδηγίες για να γίνει περαιτέρω έρευνα για το περιστατικό."

Τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο και απολογία εταιρείας


Λίγες ώρες αργότερα μετά το σχόλιο του Υπουργού στην ανάρτηση της μητέρας της 15χρονης, την κάλεσαν απο το Υπουργείο, ενημερώνοντας την ότι ξεκίνησε έρευνα για το περιστατικό, το οποίο θεωρούν πολύ σοβαρό.

Μετά την δημοσιοποίηση του περιστατικού και την παρέμβαση του Υπουργού, η εταιρεία επικοινώνησε με την μητέρα, στην οποία απολογήθηκε.

Να σημειωθεί ότι συνεχίζεται η έρευνα από το Υπουργείο, ώστε να επιβληθούν κυρώσεις σε όσους φέρουν ευθύνη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top