ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Εστίες μόλυνσης και κίνδυνος για την υγεία, τα ημιτελή κτίρια στην Αχερίτου»

«Εστίες μόλυνσης και κίνδυνος για την υγεία, τα ημιτελή κτίρια στην Αχερίτου»

Εστίες μόλυνσης με την παρουσία τρωκτικών ακόμα και φιδιών, αποτελούν τα εγκαταλελειμμένα, ημιτελή συγκροτήματα κατοικιών που υπάρχουν εδώ και 12 περίπου χρόνια, στην ακριτική Κοινότητα Αχερίτου, τα οποία, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, εγκυμονούν κινδύνους για την ασφάλεια των πολιτών.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Καούνας είπε ότι «στην ακριτική Κοινότητα της Αχερίτου υπάρχουν τρία μεγάλα συγκροτήματα, με 40 περίπου κατοικίες το κάθε ένα, που εδώ και 12 περίπου χρόνια έχουν εγκαταλειφθεί στο έλεος της φθοράς, με αποτέλεσμα να αποτελούν εστίες μόλυνσης, αφού εντοπίζονται ποντίκια και άλλα τρωκτικά ακόμα και φίδια. Τα συγκεκριμένα συγκροτήματα, είναι μεγάλες αναπτύξεις που έχουν κατασκευαστεί από επιχειρηματίες ανάπτυξης γης και έχουν μείνει ημιτελή, λόγω οικονομικών προβλημάτων που είχαν με τις Τράπεζες».

Πρόσθεσε ότι «τα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα δεν ενδιαφέρονται για την καθαριότητα των συγκροτημάτων αυτών, με αποτέλεσμα να γεμίσουν με αγριόχορτα και δέντρα τα οποία όχι μόνο δεν καθαρίζονται αλλά και κανένας από τους ιδιοκτήτες, δεν ενδιαφέρονται να καθαρίσουν. Είμαστε μια ακριτική Κοινότητα και το Κοινοτικό Συμβούλιο δεν έχει τους οικονομικούς πόρους για να καθαρίσει τα συγκεκριμένα συγκροτήματα και να χρεώσει τον ιδιοκτήτη, ο οποίος με τη σειρά του θα μεταφέρει το λογαριασμό στην Τράπεζα, χωρίς όμως εμείς να πάρουμε οποιοδήποτε χρηματικό ποσόν».

Οπως σημείωσε ο κ. Καούνας «το Κοινοτικό Συμβούλιο Αχερίτου χρειάζεται περίπου 30 – 40 χιλιάδες ευρώ, τα οποία ούτως ή άλλως δεν διαθέτει, προκειμένου να καθαριστούν αυτά τα συγκροτήματα κατοικιών. Πρέπει κάποιοι να λάβουν αποφάσεις και να διασφαλίσουν την καθαριότητα των συγκεκριμένων περιοχών που σχετίζεται άμεσα με την υγεία και την ασφάλεια των πολιτών».  

Σκοπεύουμε, συνέχισε, «να επικοινωνήσουμε με τους αρμοδίους, δηλαδή την Κυβέρνηση, τα Υπουργεία, τη Βουλή και τους βουλευτές προκειμένου να αναδειχθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αχερίτου και να ληφθούν οι απαραίτητες αποφάσεις». Οπως είπε, θα εισηγηθούν κατά πόσο το κράτος ενδεχομένως μπορεί να αποδώσει τις ημιτελείς και εγκαταλελειμμένες κατοικίες σε νεαρά ζευγάρια, τα οποία θα κατοικήσουν και θα δώσουν νέα ζωή στην ακριτική Κοινότητα, που είναι η τελευταία πριν το Βαρώσι.

Σε άλλη ερώτηση ο κ. Καούνας απάντησε πως «το Κοινοτικό Συμβούλιο έχει κάνει καταγραφή των συγκροτημάτων αυτών και καταδεικνύεται πως τα κτίρια είναι ευάλωτα σε ενδεχόμενους σεισμούς, ανεμοπίεση ή και μεταβολές της θερμοκρασίας. Ακόμα, στις κατοικίες παρατηρείται πρόβλημα οξείδωσης σιδήρου οπλισμού ή και ενανθράκωσης σκυροδέματος». Σημείωσε πως «ειδικά οι εξώστες και τα μπαλκόνια τους βρίσκονται σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση».

Απευθύνουμε έκκληση κατέληξε, «σε όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες να βοηθήσουν ούτως ώστε τα ερειπωμένα αυτά συγκροτήματα να καθαριστούν και να αποκτήσουν ζωή, με το να αποδοθούν σε νεαρά ζευγάρια για να στεγάσουν τις οικογένειες τους».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Ελεύθεροι οι 2 από τους 10 – Αναμένεται να ασκήσει έφεση ο ένας

Σφοδρές αναταράξεις σε πτήσεις: Πόσο συχνά συμβαίνουν και τι τις προκαλεί - Βίντεο

Έτοιμο να λειτουργήσει το Υφυπουργείο Μετανάστευσης - Αναμένεται ο διορισμός υφυπουργού από τον ΠτΔ

Τα συμπεράσματα του ΟΚΥπΥ για το παιδί που έχασε την όραση του λόγω λέιζερ - «Μπορεί να καταστούν πολύ βλαβεροί για την υγεία οι φακοί»

Αικατερίνη Χριστοδουλίδη: Η κόρη του Προέδρου αποφοίτησε και ο ίδιος ανέβασε την πιο γλυκιά φωτογραφίαΑναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top