ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο 45χρονος «σαμάνος» για τον θάνατο 34χρονης - Της χορηγήθηκε ουσία κατα την διάρκεια «τελετής»

Ενώπιον Κακουργιοδικείου ο 45χρονος «σαμάνος» για τον θάνατο 34χρονης - Της χορηγήθηκε ουσία κατα την διάρκεια «τελετής»

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου , παραπέμφθηκε 45χρονος «σαμάνος» από την Κολομβία για το θάνατο 34χρονης από τη Λετονία.

Θυμίζουμε ότι η 34χρονη έχασε τη ζωή της , στις 27 Αυγούστου 2019,  κατά τη διάρκεια "πνευματικής" τελετής με την ονομασία Ayahuasca, εξαγνισμού ψυχής και σώματος, καταναλώνοντας μια ψυχοτρόπο ναρκωτική ουσία που της χορηγήθηκε, σε διαμέρισμα στη Λάρνακα.

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας εξασφαλίστηκε μαρτυρία ότι η 34χρονη, ενώ βρισκόταν με άλλα πρόσωπα, σε συγκεκριμένο χώρο στην Λάρνακα, έχασε τις αισθήσεις της. Αρχικά, είχε αναφερθεί από τα πρόσωπα που την μετέφεραν στον νοσοκομείο ότι την βρήκαν νεκρή στο πεζοδρόμιο, αλλά τα ευρήματα των αστυνομικών ερευνών έδειξαν ότι κατά την διάρκεια συνάντησης προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους συγκεκριμένο ρόφημα, το οποίο φέρεται να περιείχε ναρκωτική ουσία.

Από τις εξετάσεις της αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η 34χρονη πήγε σε μια συνάντηση όπου θα γινόταν τελετή με την χρήση συγκεκριμένης παραισθησιογόνας ουσίας, με την ονομασία «πνευματική τελετή». Πληροφορίες ανέφεραν ότι το κόστος συμμετοχής στην τελετή αυτή ήταν 150 ευρώ.

Μεταξύ των διοργανωτών της συνάντησης φέρονται να ήταν 53χρονη, καθώς και ο 45χρονος.

Εναντίον του 45χρονου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, ενώ στις 11 Αυγούστου 2022 εντοπίστηκε στην Ισπανία και εκδόθηκε στην Κύπρο.

Το πρωί της Παρασκευής (12/8) ο 45χρονος οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα πενθήμερης κράτησης.

Σήμερα (17/8) στη λήξη της πενθήμερης κράτησης του, οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου Λάρνακας όπου έγινε παραπομπή της δίκης στις 29 Σεπτεμβρίου 2022 με τον 45χρονο να παραμένει υπό κράτηση μέχρι και τη μέρα αυτή.

Ο 45χρονος αντιμετωπίζει αδικήματα που αφορούν σε πρόκληση θανάτου και άλλα αδικήματα.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top