Νέα πρόκληση: Τουρκικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών έκανε υπερπτήση στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέα πρόκληση: Τουρκικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών έκανε υπερπτήση στην κυπριακή ΑΟΖ

Σε νέα προκλητική κίνηση προχώρησε η Τουρκία καθώς αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών τύπου πέταξε πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ.

Στο σημείο που βρίσκεται το γεωτρύπανο Tungsten Explorer

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA το συγκεκριμένο τουρκικό αεροσκάφος πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το βόρειο κομμάτι του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ, στο σημείο μάλιστα που βρίσκεται το γεωτρύπανο Tungsten Explorer το οποίο έχει μισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Αυτοψία στα 4.500 πόδια

Το τουρκικό αεροσκάφος έφτασε μέχρι και τα 4.500 πόδια διενεργώντας αυτοψία στον χώρο.

Σημειώνεται πως η πτήση έχει καταγραφεί από τα ραντάρ της κυπριακής Δημοκρατίας όσο και της ελληνικής Αεροπορίας που παρακολουθούν την πορεία του αεροσκάφους, καθώς λίγο αργότερα πέρασε και νότια του Καστελόριζου, και έπειτα στο FIR της Τουρκίας.

 

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Προεδρικές 2028: Ανακατεύεται η τράπουλα - Η επιστροφή Αβέρωφ, ο παράγοντας Φειδίας και το μεγάλο δίλημμα του ΔΗΣΥ για Χριστοδουλίδη

Δύο χρόνια πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2028, η πολιτική σκακιέρα της Κύπρου έχει ήδη αρχίσει να κινείται με έντονους ρυθμούς. Στον Δημοκρατικό Συναγερμό η μάχη για το προεδρικό χρίσμα παίρνει πλέον συγκεκριμένη μορφή, η Αννίτα Δημητρίου καλείται να κρατήσει ενωμένη την παράταξη, ενώ ο Νίκος Χριστοδουλίδης παραμένει το πρόσωπο γύρω από το οποίο περιστρέφεται μεγάλο μέρος των πολιτικών υπολογισμών.

BEST OF TOTHEMAONLINE