Νέα πρόκληση: Τουρκικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών έκανε υπερπτήση στην κυπριακή ΑΟΖ

Νέα πρόκληση: Τουρκικό αεροσκάφος συλλογής πληροφοριών έκανε υπερπτήση στην κυπριακή ΑΟΖ

Σε νέα προκλητική κίνηση προχώρησε η Τουρκία καθώς αεροσκάφος ναυτικής συνεργασίας και συλλογής πληροφοριών τύπου πέταξε πάνω από την κυπριακή ΑΟΖ.

Στο σημείο που βρίσκεται το γεωτρύπανο Tungsten Explorer

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA το συγκεκριμένο τουρκικό αεροσκάφος πραγματοποίησε υπερπτήση πάνω από το βόρειο κομμάτι του τεμαχίου 6 της κυπριακής ΑΟΖ, στο σημείο μάλιστα που βρίσκεται το γεωτρύπανο Tungsten Explorer το οποίο έχει μισθώσει η Κυπριακή Δημοκρατία.

Αυτοψία στα 4.500 πόδια

Το τουρκικό αεροσκάφος έφτασε μέχρι και τα 4.500 πόδια διενεργώντας αυτοψία στον χώρο.

Σημειώνεται πως η πτήση έχει καταγραφεί από τα ραντάρ της κυπριακής Δημοκρατίας όσο και της ελληνικής Αεροπορίας που παρακολουθούν την πορεία του αεροσκάφους, καθώς λίγο αργότερα πέρασε και νότια του Καστελόριζου, και έπειτα στο FIR της Τουρκίας.

 

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

ΔΗΚΟ: Η νέα ισχύς του Νικόλα, το χαρτί Σενέκη, και η δεύτερη ευκαιρία στον Χριστοδουλίδη

Η συνάντηση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ το απόγευμα της Τετάρτης, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, δεν έλυσε τις διαφορές που έχουν συσσωρευτεί, τους τελευταίους μήνες. Αντίθετα, επιβεβαίωσε ότι η σχέση των δύο πλευρών περνά ίσως τη δυσκολότερη δοκιμασία της, από την έναρξη της συνεργασίας τους. Το γεγονός, ότι συμφωνήθηκε νέα συνάντηση μέσα στο επόμενο δεκαήμερο, δείχνει πως και οι δύο επιθυμούν να διατηρήσουν ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας. Το ερώτημα, ωστόσο, είναι κατά πόσο υπάρχει ακόμη το πολιτικό κεφάλαιο για μια πραγματική επανεκκίνηση.

BEST OF TOTHEMAONLINE