ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Προσιτό ενοίκιο: Προχωρούν τα σχέδια του ΚΟΑΓ στη Λεμεσό - Πότε μπαίνει ο εκσκαφέας

Προσιτό ενοίκιο: Προχωρούν τα σχέδια του ΚΟΑΓ στη Λεμεσό - Πότε μπαίνει ο εκσκαφέας

Κανονικά προχωρούν τα σχέδια του Κυπριακού Οργανισμού Αναπτύξεως Γης στη Λεμεσό αναφορικά με την ανέγερση κατοικιών για προσιτό ενοίκιο ή και αγορά.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο στεγαστικό έργο που έγινε ποτέ στην Κύπρο με εμπλοκή Δημοτικής Αρχής. Θα ανεγερθούν, σε τρία δημοτικά τεμάχια, 600 περίπου οικιστικές μονάδες διαφόρων μεγεθών με το κόστος του έργου να ξεπερνά στο σύνολο τα 100 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία μεταξύ Δήμου Λεμεσού και ΚΟΑΓ υπογράφτηκε τον περασμένο Δεκέμβριο.

Μιλώντας στο ThemaOnline, η Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΚΟΑΓ Έλενα Κούσιου, δήλωσε πως «αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην Ά φάση του έργου που μελετάται η κατασκευή μιας πολυκατοικίας σε τεμάχιο στον Άγιο Νικόλαο και δύο πολυκατοικίες σε τεμάχιο στον Άγιο Ιωάννη».

Πότε θα αρχίσουν τα έργα

Σύμφωνα με την κα. Κούσιου, στο παρόν στάδιο έχουν κατατεθεί στην Πολεοδομία τα σχέδια για την πολυκατοικία στην περιοχή Αγίου Νικολάου και αναμένεται σύντομα η πολεοδομική άδεια.

Όσον αφορά τις άλλες δύο πολυκατοικίες που βρίσκονται στην περιοχή Αγίου Ιωάννη, τα σχέδια είναι έτοιμα και περνούν από διάφορους ελέγχους από τον Οργανισμό πριν κατατεθούν σύντομα στην Πολεοδομία.

Πανδημία, πόλεμος στην Ουκρανία και γραφειοκρατία έχουν «σπρώξει» τα χρονοδιαγράμματα, παρόλα αυτά σύμφωνα με την Έλενα Κούσιου πριν το τέλος του έτους αναμένεται να μπει εκσκαφέας στο τεμάχιο του Αγίου Νικολάου.

Μεγάλο το ενδιαφέρον για Λεμεσό

Ερωτηθείς εάν στα σχέδια του ΚΟΑΓ είναι και η ανέγερση φοιτητικών εστιών λόγω της μεγάλης ανάγκης για στέγαση που παρουσιάζεται στη Λεμεσό, η Έλενα Κούσιου απάντησε πως ο όρος φοιτητικές εστίες δεν υπάρχει στο χαρτοφυλάκιο του Οργανισμού. Παρόλα αυτά, φοιτητές οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια του ΚΟΑΓ μπορούν να διεκδικήσουν διαμερίσματα στις πολυκατοικίες που θα ανεγερθούν ως μονήρης οικογένεια.

«Υπάρχει πάρα πολύ ενδιαφέρον για Λεμεσό. Όμως στο παρόν στάδιο διαθέσιμα διαμερίσματα υπάρχουν στο Καϊμακλί που θα είναι έτοιμα τον Μάιο του 2023 και τίθενται προς αγορά. Η προθεσμία για υποβολή αιτήσεων λήγει τέλος Αυγούστου», συμπλήρωσε.

Όπως αποκάλυψε στη σελίδα μας η Πρόεδρος του ΚΟΑΓ, στον προϋπολογισμό του Οργανισμού που ψηφίστηκε πρόσφατα, υπάρχουν έργα μικρής εμβέλειας σε περιοχές όπως Καϊμακλί (Κεραμεικού), Άγιο Δομέτιο, Λάρνακα και Λακατάμια.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top