Ο Πούτιν δεν τερματίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία ακόμη και αν το Κίεβο απαρνηθεί το ΝΑΤΟ

Ο Πούτιν δεν τερματίζει τον πόλεμο στην Ουκρανία ακόμη και αν το Κίεβο απαρνηθεί το ΝΑΤΟ

Η Ρωσία δεν θα σταματήσει τον πόλεμο στην Ουκρανία ακόμη και αν το Κίεβο ανακοίνωνε και επίσημα πως εγκαταλείπει τις προθέσεις του να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, σύμφωνα με κορυφαίο συνεργάτη του Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρώην πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ, νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, διαβεβαίωσε εξάλλου γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο πως η Μόσχα δεν θα είχε αντίρρηση να διεξαγάγει συνομιλίες με τον πρόεδρο της Ουκρανίας, τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υπό κάποιους όρους.
Χρόνια πριν από την εισβολή του ρωσικού στρατού στην ουκρανική επικράτεια στα τέλη Φεβρουαρίου, η Μόσχα διεμήνυε ότι θεωρούσε την ένταξη της Ουκρανίας στο NATO απαράδεκτη.

«Η αποκήρυξη της ένταξής της στη βορειοατλαντική συμμαχία είναι τώρα ζωτικής σημασίας, αλλά δεν είναι πλέον επαρκής για να αποκατασταθεί η ειρήνη», δήλωσε ο κ. Μεντβιέντεφ στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI, σύμφωνα με ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.
Η Μόσχα θα συνεχίσει την εκστρατεία της ως την επίτευξη των στόχων της, πρόσθεσε.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν λέει πως ένας από τους σκοπούς αυτής που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» είναι η «αποναζιστικοποίηση» της Ουκρανίας. Το Κίεβο και η Δύση χαρακτηρίζουν τον στόχο αυτό απλά πρόσχημα για τον κατακτητικό πόλεμο που λένε ότι διεξάγει η Μόσχα.

Η Ρωσία και η Ουκρανία έχουν διεξαγάγει αρκετούς γύρους συνομιλιών μετά την έναρξη της εισβολής την 24η Φεβρουαρίου, αλλά δεν σημειώθηκε καμία πρόοδος και ελάχιστες προοπτικές θεωρείται ότι υπάρχουν για την επανέναρξή τους.

«Αυτό (σ.σ.: η διεξαγωγή συνομιλιών) θα εξαρτηθεί από το πώς θα εκτυλιχτούν τα γεγονότα. Ήμασταν ήδη διατεθειμένοι να συναντηθούμε» με τον κ. Ζελένσκι, πρόσθεσε.

Ο κ. Μεντβιέντεφ σημείωσε ακόμη ότι τα όπλα που προμηθεύει η Ουάσινγκτον στην Ουκρανία —όπως οι εκτοξευτήρες πολλαπλών πυραύλων HIMARS— δεν εγείρουν σοβαρή απειλή, τουλάχιστον προς το παρόν.

Αλλά η κατάσταση θα αλλάξει, επισήμανε, εάν οι ΗΠΑ στείλουν πυραύλους με μεγαλύτερο δραστικό βεληνεκές.

«Σημαίνει ότι όταν αυτό το είδος πυραύλου διανύει 70 χιλιόμετρα, είναι ένα πράγμα. Όμως όταν διανύει 300-400 χιλιόμετρα, είναι άλλο πράγμα, εγείρει απειλή για την επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εντυπωσιακές εικόνες από την είσοδο του βασιλιά καρνάβαλου στην Πάφο υπό βροχή - Το άρμα με το μαγεμένο δάσος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Εκοιμήθη ο πατήρ Γεώργιος: Πένθος σε κοινότητα της Λευκωσίας - Σε λαϊκό προσκύνημα το σκήνωμα του
Τι συμβαίνει στο Παιδοογκολογικό; Διαρροές νερού, έντονος θόρυβος- Οι εξηγήσεις του ΟΚΥπΥ
Ανθρωπιστικός Διάδρομος: Μεταφορά γευμάτων από την Κύπρο στη Γάζα – «Συνεργασία για να φτάσουμε σε οικογένειες» - Δείτε βίντεο
Θρίλερ στη Λάρνακα: Αντικρουόμενες εκδοχές για τον θάνατο 72χρονης - Τι λέει η εγγονή, τι απαντά ο ΟΚΥπΥ - Βίντεο
Τρόμος σε πτήση: Κινητήρας εξερράγη στον αέρα, το αεροπλάνο έκανε αναγκαστική προσγείωση, δείτε βίντεο
Άνοιξαν νέες θέσεις εργασίας στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση - Όλες οι λεπτομέρειες

 

 

 

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Υπουργικό: Δικαίωμα ψήφου στον τόπο τους για εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες - Οι αλλαγές που εγκρίθηκαν

Τη νομοθετική τροποποίηση του περί Αρχείο Πληθυσμού Νόμου ενέκρινε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο, δίνοντας το δικαίωμα στους εκ μητρογονίας εκτοπισθέντες να ψηφίζουν στις Εκλογές ανάδειξης Αρχών Τοπικής Αυτοδιοίκησης τόσο με βάση τον τόπο διαμονής τους όσο και με βάση τον τόπο εκτοπισμού τους, κατ’ αντίστοιχο τρόπο που ισχύει για τους εκ πατρογονίας εκτοπισθέντες.

BEST OF TOTHEMAONLINE