Πότε θα «κλειδώσει» ο οδικός χάρτης για την πανδημία - Ξεκαθαρίζει για επαναφορά μέτρων το Υπ. Υγείας

Πότε θα «κλειδώσει» ο οδικός χάρτης για την πανδημία - Ξεκαθαρίζει για επαναφορά μέτρων το Υπ. Υγείας

Οριστικοποιείται την ερχόμενη Τρίτη από την επιστημονική συμβουλευτική επιτροπή, ο οδικός χάρτης για τη διαχείριση της πανδημίας τους επόμενους μήνες.

Μιλώντας στο τρίτο, ο λειτουργός επικοινωνίας του Υπουργείου Υγείας, Κωνσταντίνος Αθανασίου, ανέφερε ότι δεν τίθεται οποιοδήποτε θέμα επαναφοράς μέτρων τα οποία εφαρμόστηκαν στο παρελθόν.

Ο κύριος Αθανασίου είπε ότι η επιστροφή των καθηγητών και των μαθητών στα σχολεία θα γίνει με προσκόμιση αρνητικού ράπιντ τεστ.

Σημείωσε επίσης ότι η χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους είναι υποχρεωτική για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω. Τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο την ερχόμενη Τετάρτη.

Αναφερόμενος στο θέμα της ευλογιάς των πιθήκων, ο κύριος Αθανασίου είπε ότι μέχρι τώρα, στην Κύπρο έχουν καταγραφεί πέντε κρούσματα.

Χθες (26/8) διαγνώστηκε θετικός, ένας 18χρονος.

Σήμερα αναμένεται ότι θα εμβολιαστούν τρία άτομα τα οποία είναι στενές επαφές του 18χρονου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Έρχιουρμαν στον Γκουτέρες με σχέδιο τεσσάρων σημείων – Τι αλλάζει στο Κυπριακό

Σε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις και ιδίως το Κυπριακό προέβησαν ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Τούφαν Έρχιουρμαν και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, στη συνάντησή τους στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών, στη Νέα Υόρκη, την Τετάρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του κ. Έρχιουρμαν. Η συνάντηση ολοκληρώθηκε σε θετικό κλίμα, προστίθεται στην ανακοίνωση.

BEST OF TOTHEMAONLINE