ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ουστέλ: Η τ/κ πλευρά δεν παρεμβαίνει σε όσους ψωνίζουν στις ελεύθερες περιοχές

Ουστέλ: Η τ/κ πλευρά δεν παρεμβαίνει σε όσους ψωνίζουν στις ελεύθερες περιοχές

«Εμείς δεν παρεμβαίνουμε στους πολίτες μας που ψωνίζουν» στις ελεύθερες περιοχές, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» Ουνάλ Ουστέλ, ο οποίος τοποθετήθηκε για την προμήθεια καυσίμων των Ελληνοκυπρίων στα κατεχόμενα. Ο κ. Ουστέλ πρόσθεσε ότι η ε/κ πλευρά μετέφερε το ζήτημα στο διεθνές σκηνικό.

Μιλώντας στον παράνομο «Μπαϊράκ», ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι η τ/κ πλευρά προχωρά στην λήψη νέων πρωτοβουλιών στα οδοφράγματα, με τα οποία θα επιχειρηθεί η αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων.

Σχετικά με την ενοποίηση των κατεχόμενων «δήμων», ο κ. Ουστέλ ανέφερε ότι «οι περισσότεροι από αυτούς έχουν προβλήματα. Ο κόσμος αλλάζει. Η μητέρα πατρίδα Τουρκία αλλάζει. Η νότια Κύπρος [Σ.Σ ελεύθερες περιοχές] αλλάζει. Από το 2008, δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στο νόμο για τους δήμους. Θα το κάνουμε αυτό. Οι δήμοι δεν θα κλείσουν, αλλά θα συγχωνευθούν- έτσι, θα αυξηθεί η ποιότητα των υπηρεσιών».

Ο κ. Ουστέλ ανάφερε ακόμη ότι το θέμα στο οποίο δεν μπόρεσαν να συμφωνήσουν με την αντιπολίτευση ήταν η αναβολή της ημερομηνίας των «δημοτικών εκλογών» και ότι μετέφεραν την ημερομηνία αυτή για τον Νοέμβριο. Έτσι οι «εκλογές» θα διεξαχθούν την τελευταία Κυριακή του Νοεμβρίου.

Ο κ. Ουστέλ εστίασε και στην ενεργειακή κρίση στα κατεχόμενα αναφέροντας τα εξής: «Εκτός από τα διαρθρωτικά προβλήματα στην αρχή ηλεκτρισμού (Kıb-Tek), έχουμε και το πρόβλημα των καυσίμων. Εξετάζουμε ένα προς ένα τα προβλήματα αυτά. Φέραμε φίλους από την τουρκική Αρχή Ηλεκτρισμού και διεξάγουν έρευνα στην μονάδα παραγωγής Τεκνέτζικ (κατεχόμενη Κερύνεια). Πρέπει να εξαλείψουμε τα διαρθρωτικά προβλήματα της αρχής ηλεκτρισμού. Για το σκοπό αυτό, χρειαζόμαστε έναν νέο νόμο. Η αρχή ηλεκτρισμού είναι ένα από τα όργανα με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό. Υπάρχουν προβλήματα τόσο σε διοικητικά θέματα, όσο και σε θέματα καυσίμων και μηχανικών».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top