ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Παίρνει θέση για τον ξυλοδαρμό γυναίκας στη Λεμεσό η Ανθούση - «Αρνήθηκε να μετακομίσει»

Παίρνει θέση για τον ξυλοδαρμό γυναίκας στη Λεμεσό η Ανθούση - «Αρνήθηκε να μετακομίσει»

Τη δική της θέση για το περιστατικό βίας σε γυναίκα στην Επαρχία Λεμεσού, δίνει η Υφυπουργός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αναστασία Ανθούση.

Σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε σημειώνει πως «σε σχέση με βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας με γυναίκα που υφίσταται σωματική βία στην Επαρχία Λεμεσού, αρχικά επιθυμώ να καταδικάσω με τον πλέον έντονο τρόπο τη βία σε οποιαδήποτε μορφή κι αν εκδηλώνεται, εναντίον κάθε ανθρώπου. Επαναλαμβάνω την αποφασιστικότητά μας να εφαρμόσουμε πολιτικές και μέτρα που θα απαλείψουν τα φαινόμενα βίας από την κυπριακή κοινωνία.

Παράλληλα, σε συνέχεια δημόσιων τοποθετήσεων σχετικά με τις ενέργειες που έγιναν από πλευράς των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας του Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, αναφέρονται τα ακόλουθα:

Σε ό,τι αφορά στη γυναίκα από το Ιράν, η οποία βρίσκεται στην Κύπρο με το καθεστώς της αιτήτριας πολιτικού ασύλου, διευκρινίζεται ότι, λόγω των συχνών αναφορών για προστριβές της εν λόγω γυναίκας με τους ιδιοκτήτες της οικίας όπου διαμένει, οι Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας είχαν εξ αρχής εισηγηθεί στην ίδια την προσωρινή μετακίνησή της σε κατάλυμα που υπέδειξαν οι ΥΚΕ. Σημειώνεται ότι η γυναίκα δεν ήταν λήπτρια Επιδόματος Ενοικίου, καθότι δεν είχε προσκομίσει ενοικιαστήριο έγγραφο, ώστε να καταστεί δικαιούχος του Επιδόματος. Σημειώνεται ότι οι Λειτουργοί των ΥΚΕ σε επιτόπιες επισκέψεις τους και τηλεφωνικώς, την είχαν κατ’ επανάληψη προτρέψει να εξεύρει άλλο χώρο και να προσκομίσει ενοικιαστήριο έγγραφο για να δύναται να λαμβάνει το Επίδομα Ενοικίου. Και στις δύο περιπτώσεις (προσωρινή μετακίνηση σε κατάλυμα και μετακόμιση σε άλλο χώρο), η ίδια αρνήθηκε, αναφέροντας ότι έλαβε νομική συμβουλή για παραμονή της στο εν λόγω υποστατικό. Επιπρόσθετα, το Επαρχιακό Γραφείο Κοινωνικών Υπηρεσιών Λεμεσού προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες προς όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες.

Σε σχέση με το ανήλικο τέκνο της, μετά το χθεσινό περιστατικό σωματικής βίας, η Ιρανή γυναίκα διευθέτησε όπως το παιδί της παραμείνει για λίγες ώρες σε γειτονική οικογένεια, την οποία γνωρίζει και εμπιστεύεται, μέχρι την επίσκεψή της στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων. Λειτουργοί των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας επισκέφθηκαν το γειτονικό υποστατικό όπου βρισκόταν το παιδί για έλεγχο των συνθηκών διαβίωσης, οι οποίες αξιολογήθηκαν ως καλές. Στη συνέχεια, δεδομένου ότι η μητέρα κρατήθηκε για νοσηλεία, καθ’ υπόδειξη της ιδίας και σε συνεννόηση με τους Λειτουργούς των ΥΚΕ, το παιδί μετακινήθηκε σε φιλική οικογένεια, όπου και παραμένει μέχρι την απόλυση της μητέρας από το νοσοκομείο, υπό την επίβλεψη των Λειτουργών των ΥΚΕ. Υπογραμμίζεται ότι Λειτουργός των ΥΚΕ επισκέφθηκε το σπίτι όπου μετακινήθηκε το παιδί και διαπίστωσε ότι διασφαλίζονται καλές συνθήκες διαβίωσης.

Με βάση τα πιο πάνω, διαπιστώνεται ότι τα περί ολιγωρίας των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας δεν ευσταθούν και ότι οι Λειτουργοί ενήργησαν έγκαιρα προτείνοντας εξ αρχής λύσεις στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, με γνώμονα την προστασία της γυναίκας και του παιδιού της.

Λόγω του εξαιρετικά ευαίσθητου χαρακτήρα των συγκεκριμένων θεμάτων, και για αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων στην κοινή γνώμη, προτρέπονται όλοι όσοι τοποθετούνται δημόσια, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ενημερώνονται από τις αρμόδιες Υπηρεσίες εκ των προτέρων. Δεδομένου ότι το περιστατικό τυγχάνει διερεύνησης και χειρισμού από την Αστυνομία, από πλευράς Υφυπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας δεν θα γίνουν περαιτέρω τοποθετήσεις.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top