ΕΛΛΑΔΑ

Ενδοοικογενειακή βία - Φρίκη από τις αποκαλύψεις της 29χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ο 6χρονος γιος με έσωζε από το ξύλο

Ενδοοικογενειακή βία - Φρίκη από τις αποκαλύψεις της 29χρονης στη Θεσσαλονίκη: Ο 6χρονος γιος με έσωζε από το ξύλο

«Φοβάμαι πολύ, δεν θέλω να είμαι ακόμη μία γυναίκα που αύριο μπορεί να την σκοτώσει ο πρώην σύζυγός της. Έχω δύο παιδιά να μεγαλώσω», λέει με δάκρυα στα μάτια η 29χρονη, η οποία κατήγγειλε επτά φορές τον εν διαστάσει σύζυγό της για ενδοοικογενειακή βία, όμως παρά το γεγονός ότι καταδικάστηκε για όλες τις περιπτώσεις, το δικαστήριο αποφάσισε η έφεσή του να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα, με συνέπεια να κυκλοφορεί ελεύθερος και να παραβιάζει τα ασφαλιστικά μέτρα.

 

Η γυναίκα με καταγωγή από την Αλβανία, η οποία ζει στη Θεσσαλονίκη, τονίζει ότι φοβάται για τη ζωή της, αφού ο 38χρονος ομοεθνής της, με τον οποίον βρίσκονται σε διάσταση από τον Μάρτιο του 2021, συνεχίζει να την πλησιάζει, να την απειλεί και να την ξυλοκοπεί. Όπως περιγράφει, ο Γολγοθάς της ξεκίνησε όταν ο μικρός της γιος ήταν σε ηλικία 4 μηνών, πρίν από περίπου 3,5 χρόνια και από τότε ο κατηγορούμενος δεν σταμάτησε ούτε για μία ημέρα να την χτυπάει.


«Δύο φορές μου έχει σώσει τη ζωή η αδελφή μου και ο μεγάλος μου γιός, ο οποίος τότε ήταν 6 χρονών. Ήταν τότε που με έπιασε από το λαιμό και μου έλεγε ''θα σε κάνω πανόραμα''. Ο μεγάλος μου γιός έκλαιγε και του έλεγε ''μπαμπά άσε τη μαμά'' και είναι αυτός που με έχει σώσει πολλές φορές», λέει με κλάματα η γυναίκα.

Τα δύο παιδιά είναι σήμερα 4 και 8 ετών και σχεδόν κάθε φορά που ο πατέρας τους επιτίθεται σωματικά, βρίζει και απειλεί την μητέρα τους, είναι μπροστά στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, όπως λέει η 29χρονη. Η ίδια αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια τον Μάιο του 2020, όταν, όπως καταγγέλλει, ο πρώην σύζυγός της την χτύπησε στην πίσω μεριά του κεφαλιού με αποτέλεσμα να καταλήξει στο νοσοκομείο και να νοσηλευτεί για δύο ημέρες. «Ήμουν γεμάτη αίματα και θυμάμαι μόνο τα παιδιά και την αδελφή μου να είναι από πάνω μου στον καναπέ. Δεν θυμάμαι τίποτα άλλο. Πήγα στο νοσοκομείο κι έμεινα μία ημέρα και ένα ακόμη βράδυ», λέει η γυναίκα.

«Με χτυπάει με το παραμικρό»

«Με χτυπάει για το παραμικρό. Μου λέει ''μη ρωτάς που είμαι, μη ρωτάς τι κάνω, μη ρωτάς τίποτα'', δεν τον νοιάζει τίποτα, ούτε για τα παιδιά. Παίζει ''κουμάρι'' και είναι αλκοολικός. Από τη στιγμή που χωρίσαμε, συνεχίζει να μου λέει ''είσαι η γυναίκα μου και θα κάνεις ό,τι λέω εγώ''. Όταν η αδελφή μου του λέει να μη με χτυπάει, της απαντάει πως ''είναι η γυναίκα μου και κάνω ό,τι θέλω εγώ''», προσθέτει.

Όπως λέει στη συνέχεια η 29χρονη, φοβάται πολύ για τα παιδιά της καθώς είναι πάντα μπροστά στις επιθέσεις που δέχεται. «Κλείνουν τα αυτιά τους με τα χέρια τους και φωνάζουν ''μπαμπά σταμάτα'' και κρύβονται κάτω από το τραπέζι. Αυτό είναι το χειρότερο που μπορείς να δεις», αναφέρει η γυναίκα, σημειώνοντας ότι τα πρώτα χρόνια που την κακοποιούσε ο σύζυγός της φοβόταν να απευθυνθεί στις αρχές, διότι δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής στην Ελλάδα.

«Από τότε που πήγα στο νοσοκομείο είπα ''φτάνει, μέχρι εδώ''. Είχα παντού αίματα, τα παιδιά ήταν επάνω μου και τότε είπα ότι δεν μπορώ άλλο», τονίζει, ενώ μιλώντας για το γεγονός ότι ο εν διαστάσει σύζυγός της κυκλοφορεί ελεύθερος παρά τις καταδικαστικές αποφάσεις, λέει πως ''δεν ξέρω τι άλλο να κάνω, μου φαίνεται πολύ περίεργο, νομίζω ότι δεν έχει νόμους εδώ''. Είναι επτά φορές και είναι ακόμη έξω. Ζητάω να μπει μέσα ή να φύγει από εδώ. Θέλω να με αφήσει ελεύθερη, να μη ζω τη ζωή μου με φόβο. Να μην φοβάμαι ότι θα έρχεται από πίσω μου και θα με χτυπάει».

Η 29χρονη είναι τρομοκρατημένη καθώς, όπως λέει, ο εν διαστάσει σύζυγός της συνεχίζει να πηγαίνει από το σπίτι και την δουλειά της και να την απειλεί, με αποτέλεσμα να ζει συνεχώς με τον φόβο. «Δεν θέλω να είμαι ακόμη μία γυναίκα που αύριο μπορεί να με σκοτώσει ο πρώην άντρας μου. Βλέπω στην τηλεόραση κάθε εβδομάδα ότι σκοτώνουν τις γυναίκες. Θα πρέπει να βγει ένας νόμος για να σταματήσει αυτό, να μην είμαι εγώ αύριο μία γυναίκα που μπορεί να πεθάνει, έχω δύο παιδιά να μεγαλώσω», καταλήγει.

Οι καταθέσεις της 29χρονης

Όπως περιέγραψε η γυναίκα στην τελευταία μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε εις βάρος του εν διαστάσει συζύγου της, για τις απειλές που δέχθηκε πριν από λίγες ημέρες, στις 26 Αυγούστου «την 07.50 της 26.8.2022 με πήρε τηλέφωνο στο κινητό μου ενώ βρισκόμουν στο Καλοχώρι και μου είπε "έρχομαι να σε βρω θα σε φτιάξω εγώ''. Δεν κατάφερε να με βρει καθώς δεν γνωρίζει την ακριβής τοποθεσία της εργασίας μου, παρά μόνο ότι βρίσκεται στο Καλοχώρι. Περί τις 20.10 ώρες της ίδιας ήρθε κάτω από το σπίτι μου και χτυπούσε το κουδούνι επίμονα και ήθελε να ανέβει επάνω. Τα παιδιά μας απουσίαζαν ούτως ή άλλως σε πάρτι φίλων τους. Κάλεσα αμέσως στο 100 και στη θέα του περιπολικού που κατέφθασε απομακρύνθηκε τρέχοντας. Οι πράξεις του αυτές μου προκάλεσαν φόβο και τρόμο. Φοβάμαι για τη ζωή μου και επιθυμώ την ποινική του δίωξη, καθώς επίσης να σταματήσει την νοσηρή αυτή κατάσταση», αναφέρει, μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της.

Στην μήνυση που κατέθεσε στις 19 Αυγούστου, καταγγέλλει ότι δέχθηκε απειλές, σφαλιάρα στο πρόσωπο και βρισιές από τον 38χρονο, την ώρα που βρίσκονταν σε πάρκο της περιοχής του Ευόσμου, κι όλα αυτά μπροστά στα μάτια των ανήλικων παιδιών τους.

«Μηνύω και αιτούμαι την νόμιμη τιμωρία του πρώην συζύγου μου, διότι την 19.8.2022 και περί ώρα 22.15 στην οδό Αριστοτέλους 1 στον Εύοσμο, με εξύβρισε και με χτύπησε με το χέρι του στο πρόσωπο μου», λέει η γυναίκα στην κατάθεσή της, την οποία δημοσιεύει το protothema.gr.

«Με τον σύζυγό μου είμαστε σε διάσταση περίπου έναν χρόνο και έχουμε αποκτήσει δύο ανήλικα τέκνα ηλικίας 4 ετών, φύλλο άρρεν και ηλικίας 8 ετών άρρεν και διαμένουμε σε ξεχωριστές κατοικίες. Συγκεκριμένα την 19.8.2022 και περί ώρα 22.00 εμφανίστηκε στο πάρκο ο πρώην σύζυγός μου και ήρθε επιθετικά πάνω μου λέγοντας μου "γιατί δε σηκώνεις το κινητό μωρή που...α γ...ω το σπίτι σου" και εγώ του είπα να μην ασχολείται μαζί μου και άμα θέλει να αγκαλιάσει τα παιδιά και να φύγει. Αφού αγκάλιασε τα παιδιά ξανά γύρισε προς εμένα λέγοντάς μου "πάρε τα παιδιά και πήγαινε σπίτι τώρα, τι κάνεις τέτοια ώρα εδώ" με άγριο ύφος. Εγώ τότε πήγα να καλέσω την αστυνομία γιατί γινόταν όλο και πιο νευρικός. Εκείνη την ώρα μου πήρε το κινητό από τα χέρια και με χτύπησε με το χέρι του σφαλιάρα στο αριστερό μάγουλο και μόλις η φίλη μου πήρε τηλέφωνο την αστυνομία ο πρώην σύζυγός μου άρχισε να τρέχει προς άγνωστη κατεύθυνση», αναφέρει η 29χρονη.

Την φωνάζει...σφυρίζοντας

Όπως αναφέρει μιλώντας στο protothema.gr, ο δικηγόρος της 29χρονης, Θανάσης Στυλίδης, τα περιστατικά βίας ξεκίνησαν να καταγγέλονται και να φτάνουν στην δικαιοσύνη τον Μάρτιο του 2021, όμως πάρα τις καταδικαστηκες αποφάσεις εις βάρος του 38χρονου, τα περιστατικά ξυλοδαρμού και απειλών συνεχίζονται μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα η γυναίκα να φοβάται για τη ζωή της αλλά και για τα δύο τους παιδιά.

Είναι χαρακτηριστικό, άλλωστε, ότι τα περισσότερα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας γίνονται μπροστά στα ανήλικα παιδιά του πρώην ζευγαριού, με τον 38χρονο να μην αποκαλεί τη γυναίκα με το όνομά της αλλά να της... σφυρίζει για να πάει προς το μέρος του, λέγοντάς την ότι είναι ο σκύλος και πρέπει να τρέχει όποτε την φωνάζει!

Η πρώτη καταγγελία της γυναίκα, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, έγινε ύστερα από την συμβουλή και την υποστήριξη που δέχθηκε από την αδελφή της, ωστόσο ο εφιάλτη της δεν σταμάτησε ούτε μετά από τις διώξεις εις βάρος του, τις καταδίκες και τα ασφαλιστικά μέτρα, αφού όλες οι αποφάσεις έδιναν το δικαίωμα αναστολής της ποινής, ύστερα από την έφεση.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος καταδικάστηκε και εχθές Πέμπτη, για πολλοστή φορά, σε φυλάκιση ενός έτους, η οποία όμως και πάλι έχει ανασταλτικό χαρακτήρα, λόγω της έφεσης που άσκησε ο κατηγορούμενος.

Πηγη: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

ΠτΔ: Εξήγγειλε «τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της Υγείας

«Τολμηρές μεταρρυθμίσεις» στον τομέα της υγείας εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, χαιρετίζοντας εκδήλωση για την Ευρωπαϊκή Ημέρα Δικαιωμάτων των Ασθενών, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Συνδέσμων Ασθενών Κύπρου (ΟΣΑΚ) στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι οι μεταρρυθμίσεις αναμένονται σύντομα, μαζί με σειρά νομοθετημάτων που βρίσκονται στο τελικό στάδιο επεξεργασίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top