ΔΙΕΘΝΗ

Ο Μπάιντεν θα ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση 11.7 δισ. για την Ουκρανία και 22.4 δισ. για τις συνέπειες του κορωνοϊού

Ο Μπάιντεν θα ζητήσει έκτακτη χρηματοδότηση 11.7 δισ. για την Ουκρανία και 22.4 δισ. για τις συνέπειες του κορωνοϊού

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα ζητήσει $11,7 δισεκατομμύρια για έκτακτη χρηματοδότηση από το Κογκρέσο, για να παρέχει βοήθεια σε όπλα και δημοσιονομική στήριξη στην Ουκρανία και $22,4 δισεκατομμύρια για ανακούφιση από τον κορωνοϊό, ενόψει μιας πιθανής αύξησης κρουσμάτων το φθινόπωρο, δήλωσε την Παρασκευή ο Λευκός Οίκος.

Το αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση περιλαμβάνει επίσης $2 δισ. για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, στις προμήθειες ενέργειας, έγραψε σε ανάρτηση ιστολογίου η Shalanda Young, διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης και Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.

Το αίτημα $47,1 δισεκατομμυρίων έρχεται πριν από την ολοκλήρωση του οικονομικού έτους 2022 στις 30 Σεπτεμβρίου. Το Κογκρέσο δεν έχει ακόμη εγκρίνει νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του 2023 και η Γιανγκ είπε ότι οι νομοθέτες πιθανότατα θα χρειαστεί να εγκρίνουν ένα μέτρο που τους δίνει περισσότερο χρόνο για να διαπραγματευτούν ένα πιο ολοκληρωμένο δημοσιονομικό πακέτο.

Τα αιτήματα του Λευκού Οίκου θα περιλαμβάνουν επίσης χρηματοδότηση $3,9 δισεκατομμυρίων για την καταπολέμηση της επιδημίας του ιού της ευλογιάς των πιθήκων και $6,5 δισεκατομμύρια για ανακούφιση από φυσικές καταστροφές, έγραψε η Γιανγκ.

Η Kυβέρνηση Μπάιντεν έχει λάβει δικομματική υποστήριξη δίνοντας στην Ουκρανία περισσότερα από $13,5 δισεκατομμύρια σε βοήθεια για την ασφάλεια από τον Ιανουάριο του 2021. Η Γιανγκ είπε ότι περίπου τα τρία τέταρτα της εγκεκριμένης από το Κογκρέσο βοήθειας για τη χώρα έχουν δοθεί ή εκταμιευθεί.

«Συσπειρώσαμε τον κόσμο για να υποστηρίξουμε τον λαό της Ουκρανίας καθώς υπερασπίζεται τη δημοκρατία του και δεν μπορούμε να επιτρέψουμε αυτή η υποστήριξη προς την Ουκρανία να στερέψει», είπε η Γιανγκ.

Πηγη: KYΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top