ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Οικολόγων: Τον Οκτώβριο οι τελικές αποφάσεις - Ποια είναι η διαδικασία

Κίνημα Οικολόγων: Τον Οκτώβριο οι τελικές αποφάσεις - Ποια είναι η διαδικασία

Τον Οκτώβριο αναμένεται να παρθούν, οι τελικές αποφάσεις του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών, για τις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές.

Μιλώντας στο ThemaOnline, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασίας Πολιτών, κ. Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, εξήγησε ποια είναι η διαδικασία η οποία θα ακολουθηθεί αναφέροντας ότι, «κατά την χθεσινή συνεδρία, η Κ.Ε. αποφάσισε όπως διεξαχθεί μια εσωτερική δημοσκόπηση, με τη χρήση κάλπης σε κάθε επαρχία της ελεύθερης Κύπρου, μεταξύ των μελών του Κινήματος στις 17, 18 και 19 Σεπτεμβρίου. Κατά τη δημοσκόπηση τα μέλη του Κινήματος θα εκφράσουν τη γνώμη τους για εκείνους τους υποψηφίους οι οποίοι ζήτησαν και είχαν συναντήσεις με αντιπροσωπία της Πολιτικής Επιτροπής του Κινήματος και, σχολίασαν γραπτώς τις προγραμματικές θέσεις του Κινήματός μας».

Όπως ανέφερε ο κ. Θεοπέμπτου, «τα αποτελέσματα της εσωτερικής δημοσκόπησης θα τεθούν προς συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή στις 02 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια, η Κεντρική Επιτροπή, θα καθοδηγήσει την Πολιτική Επιτροπή, ως προς την επιλογή του υποψηφίου, ο οποίος μπορεί να είναι ένας, ή δύο ή κανένας, για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις και να καταλήξουμε στην τελικά μας απόφαση».

Σύμφωνα με τον κ. Θεοπέμπτου, την ώρα που η Κεντρική Επιτροπή θα πάρει την απόφαση, όλοι οι σύνεδροι θα έχουν ήδη υπόψιν τους τα εξής:

1. Τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης ανάμεσα στα μέλη
2. Τις απόψεις και τις απαντήσεις που έδωσαν οι υποψήφιοι κατά την διάρκεια των συναντήσεων
3. Ποια θέματα τέθηκαν στο τραπέζι για περαιτέρω διαβούλευση με τους υποψηφίους

Μετέπειτα, συνέχισε ο κ. Θεοπέμπτου, «το όνομα ή τα ονόματα των υποψηφίων που θα αποφασιστούν, θα έρθουμε σε επαφή μαζί τους με σκοπό, να συζητήσουμε μαζί τα 120 σημεία που έχουν εγκριθεί από την Κεντρική Επιτροπή, κατά τη χθεσινή συνάντηση».

Στις 23 Οκτωβρίου, πρόσθεσε, «θα γίνει η Εκλογική Συνδιάσκεψη, όπου οι σύνεδροι θα ενημερωθούν για τις περαιτέρω διαβουλεύσεις που έγιναν, και εάν εξασφαλιστεί ένα 60% ψήφων, τότε αυτό θα σημάνει την καταληκτική επιλογή για τον υποψήφιο που θα υποστηρίξει το Κίνημα στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές».

Υπενθυμίζουμε ότι, εκτός της λίστας με τους υποψηφίους που θα μπορούσε να υποστηρίξει το Κίνημα Οικολόγων είναι, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, κ. Χρίστος Χρίστου, μετά από απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής. Ταυτόχρονα, να σημειώσουμε ότι, συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων για τις Προεδρικές Εκλογές, δεν είχε ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, κ. Αβέρωφ Νεοφύτου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top