ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Έξαρση στις απάτες - Πόσα λεφτά έχασαν οι πολίτες - Προσοχή σε μηνύματα για cryptos και δέματα

Έξαρση στις απάτες - Πόσα λεφτά έχασαν οι πολίτες - Προσοχή σε μηνύματα για cryptos και δέματα

Καθημερινά δέκτης καταγγελιών από πολίτες γίνεται η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Αστυνομίας που έπεσαν θύματα απάτης.

Τα πιο συχνά περιστατικά είναι να λάβουν μηνύματα τύπου phising αλλά δεν ενέδωσαν στις προτάσεις για γρήγορο κέρδος με κρυπτονομίσματα ή για να παραλάβουν δήθεν κάποιο δέμα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπεύθυνου του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Ανδρέα Αναστασιάδη, στην εφημερίδα «Ο Φιλελεύθερος» αυτό το διάστημα απασχολεί έντονα το Τμήμα, το θέμα με τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Συγκεκριμένα, «διεθνείς απατεώνες αποστέλλουν μηνύματα κυρίως στο instagram και αναφέρουν ότι ένας φίλος σας (κατονομάζεται) έχει κερδίσει μετά από επένδυση σε κρυπτονομίσματα και καλούν τον παραλήπτη του μηνύματος να επενδύσει και αυτός. Μάλιστα, σου δίνουν εγγύηση μίνιμουμ κέρδους. Μόλις το θύμα καταθέσει τα χρήματα, αποκτά πρόσβαση σε έναν ψεύτικο πίνακα επενδύσεων όπου υποτίθεται ότι του επιτρέπει να παρακολουθεί τα ημερήσια κέρδη, δημιουργώντας την ψευδαίσθηση μιας νόμιμης επένδυσης, με απώτερο σκοπό να δελεαστεί και να καταθέσει ακόμα περισσότερα χρήματα. Η απάτη αποκαλύπτεται όταν το θύμα προσπαθήσει να κάνει ανάληψη χρημάτων από την πλατφόρμα».

Όπως ανέφερε στην εφημερίδα ο Ανδρέας Αναστασιάδης, πολλοί έχασαν από 5.000 - 25.000 ευρώ και συστήνει στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό ειδικά σε θέματα επένδυσης κρυπτονομισμάτων και αν δεν έχει γνώσεις να απευθύνεται σε ειδικούς πριν προβεί σε οποιαδήποτε κίνηση.

Απάτη με δέματα

Πληθαίνουν οι καταγγελίες για μηνύματα από συγκεκριμένη εταιρεία ταχυμεταφορών (DHL) όπου τους πληροφορούν ότι αυξήθηκαν τα κόστη μεταφοράς και για να παραλάβουν το δέμα τους θα πρέπει να πληρώσουν ακόμα ένα μικρό ποσό. Κάποιοι δίνουν τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας και ακολούθως οι επιτήδειοι αδειάζουν τους λογαριασμούς των πολιτών.

Μάλιστα, σε μια περίπτωση ζητήθηκαν επιπρόσθετα €1,75 για να παραλάβει το πακέτο του και όταν ανταποκρίθηκε του άρπαξαν €3.500. Τελικά προέβη σε καταγγελία, απευθύνθηκε στην τράπεζά του και μπλοκαρίστηκε η μεταφορά και έτσι δεν έχασε τα χρήματά του.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top