Βασίλισσα Ελισάβετ: Στις 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία – Οι πρώτες δηλώσεις του Ουίλιαμ για τη βασιλεία του πατέρα του

Βασίλισσα Ελισάβετ: Στις 19 Σεπτεμβρίου η κηδεία – Οι πρώτες δηλώσεις του Ουίλιαμ για τη βασιλεία του πατέρα του

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, δήλωσε σήμερα ότι θα στηρίξει τον πατέρα του βασιλιά Κάρολο Γ’ «με όλους τους δυνατούς τρόπους» προς τιμήν της γιαγιάς του βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

«Ήξερα ότι θα ερχόταν αυτή η μέρα, αλλά μου χρειάζεται χρόνος για να συνηθίσω στην πραγματικότητα της ζωής χωρίς την γιαγιά», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρίγκιπας Ουίλιαμ.
Παράλληλα, το παλάτι του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσε ότι η κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα, 19 Σεπτεμβρίου.

Η διαδικασία που θα ακολουθηθεί
Το φέρετρο θα μεταφερθεί από το Κάστρο Μπαλμόραλ στο Εδιμβούργο την Κυριακή, πριν μεταφερθεί στο Λονδίνο την Τρίτη. Θα παραμείνει στο Παλάτι του Γουεστμίνστερ από την Τετάρτη μέχρι το πρωί της κηδείας.

Ο χώρος θα είναι ανοιχτός 23 ώρες την ημέρα για όσους θελήσουν να αποτίσουν φόρο τιμής. Η εκλιπούσα θα ταφεί στη βασιλική κρύπτη στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, δίπλα στον σύζυγο της Φίλιππο. Λεπτομέρειες για την κηδεία της 96χρονης βασίλισσας θα δημοσιοποιηθούν αργότερα.

 

«Θα εκτελέσουμε το καθήκον μας τις επόμενες ημέρες με βαριά καρδιά, αλλά και με την πιο σταθερή αποφασιστικότητα ώστε να εξασφαλίσουμε τον κατάλληλο αποχαιρετισμό σε μια από τις καθοριστικές φιγούρες», είπε ο κόμης Έντουαρντ Φιτζαλάν-Χάουαρντ, Δούκας του Νόρφολκ.

Ο βασιλιάς Κάρολος θα πρέπει επίσης να πραγματοποιήσει μια σειρά υποχρεώσεων – εκτός από τη συμμετοχή του στο πένθος για τη μητέρα του στη Σκωτία, θα πάει επίσης να συναντήσει πολιτικούς και πολιτειακούς ηγέτες στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ουαλία.

Η Ελισάβετ ήταν η βασίλισσα της Βρετανίας και περισσότερων από 12 άλλων χωρών από το 1952. Μεταξύ άλλων ήταν αρχηγός του κράτους του Καναδά, της Αυστραλίας και της Νέας Ζηλανδίας.

Πηγή: in.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

LIVE: Μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ισραήλ και Ιράν – Εκατέρωθεν χτυπήματα, συλλήψεις για κατασκοπεία από το Ιράν

Συνεχίζονται για ένατη μέρα οι εκατέρωθεν επιθέσεις που εξαπέλυσαν στη διάρκεια της νύχτας Ιράν και Ισραήλ. Από την ισραηλινή επίθεση στην πόλη Κομ, κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Φορντό, έχασαν τη ζωή τους δύο άτομα, εκ των οποίων το ένα 16 ετών. Οι (IDF) έβαλαν στο στόχαστρο εγκαταστάσεις αποθήκευσης και εκτόξευσης πυραύλων. Τις πρώτες πρωινές ώρες, ήχησαν σειρήνες συναγερμού για πυραυλική επίθεση από το Ιράν στο κεντρικό τμήμα του Ισραήλ, υποχρεώνοντας χιλιάδες κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια. Μαρτυρίες που επικαλείται το Reuters έκαναν λόγο για εκρήξεις που ακούστηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Τελ Αβίβ.Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις (IDF) ανακοίνωσαν αργότερα ότι αναχαιτίστηκαν με επιτυχία όλοι οι πύραυλοι και δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE