ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα: Αυξήθηκε η υποστήριξη του κοινού στην Τουρκία για την ομοσπονδία στην Κύπρο

Έρευνα: Αυξήθηκε η υποστήριξη του κοινού στην Τουρκία για την ομοσπονδία στην Κύπρο

Η υποστήριξη στην ΔΔΟ παρουσιάζει σημαντική αύξηση στην Τουρκία σε σχέση με το 2021 και συγκριτικά με τα αποτελέσματα προηγουμένων ετών, πλησιάζοντας τα ποσοστά του 2018, αναφέρει η εφημερίδα Ντεταϊ σήμερα αναδημοσιεύοντας τα αποτελέσματα έρευνας για τις αντιλήψεις του κοινού στην Τουρκία σχετικά με την τουρκική εξωτερική πολιτική.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, στην ερώτηση σχετικά με την προτιμητέα μέθοδο επίλυσης του Κυπριακού, 38,1% τάχθηκε υπέρ της ένωσης με την Τουρκία, το 37,6% της ίδρυσης Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας, το 35,1% υπέρ δύο ανεξαρτήτων κρατών, το 22,6% υπέρ της συνομοσπονδίας.

Η έρευνα, που διεξάγεται από το 2013 από το Πανεπιστήμιο Kadir Has, είχε δείγμα 1000 ατόμων ηλικίας 18 και άνω, από 26 διαφορετικές επαρχίες της Τουρκίας και πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 25/5 – 7/6/2022.

Σύμφωνα με την έρευνα, στο ερώτημα «Ποια είναι τα μεγαλύτερα προβλήματα μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας», η Κύπρος καταλαμβάνει την τρίτη θέση μετά τη θαλάσσια δικαιοδοσία στο Αιγαίο και τα προβλήματα στα νησιά. Στο ερώτημα «Ποιες χώρες αποτελούν απειλή για την Τουρκία», η Κυπριακή Δημοκρατία βρίσκεται στην 11η θέση, μετά από τη Συρία και τη Ρωσία.

Στο ερώτημα «Η Τουρκία πρέπει να κάνει προσπάθειες να βελτιώσει τις σχέσεις με χώρες που έχει προβλήματα», η Κυπριακή Δημοκρατία καταλαμβάνει την 7η θέση μπροστά από την Ελλάδα και το Ισραήλ.

Στο ερώτημα «Ποιοι είναι οι σημαντικότεροι τομείς συνεργασίας μεταξύ Τουρκίας - ΗΠΑ», η επίλυση του κυπριακού προβλήματος καταλαμβάνει τις τελευταίες θέσεις μαζί με τη Συρία. Τελευταία θέση έχει το Κυπριακό και στο ερώτημα «Ποια πιστεύετε ότι είναι τα εμπόδια στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ».

Στο ερώτημα «Πώς βλέπετε την ΤΔΒΚ;» το 48,8% απάντησε ότι είναι μια αδελφή χώρα που δεν θα εγκαταλείψουν ποτέ, ενώ το 32,1% ανέφερε ότι είναι μια στρατηγική βάση στη Μεσόγειο.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Πόσα παιδιά γεννήθηκαν στην ΕΕ το 2022; - Η χώρα με την ψηλότερη γονιμότητα και η θέση της Κύπρου

Συναγερμός στις Αρχές: Έκρηξη σε γκαράζ οικίας σήκωσε στο «πόδι» περιοχή στη Λευκωσία - Ζημιές σε ένα όχημα

Καιρός: Θα «πνιγούμε» από τη σκόνη - Πότε αναμένεται να βρέξει - Αναλυτικά η πρόγνωση

Ακομπλεξάριστη η Δέσποινα Βανδή: Το βίντεο στο TikΤοκ – Έτσι είναι όταν ξυπνάει



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top