ΕΛΛΑΔΑ

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Καζάκος

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Κώστας Καζάκος

Θλίψη προκάλεσε η είδηση για τον θάνατο του ηθοποιού Κώστα Καζάκου, ο οποίος έφυγε σε ηλικία 87 ετών. 

Τις τελευταίες εβδομάδες ο Κώστας Καζάκος νοσηλευόταν στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Σύμφωνα με πληροφορίες έπασχε από σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα. Μάλιστα στο παρελθόν είχε νοσήσει από κορωνοϊό και αυτός ήταν ένας από τους λόγους που επιβαρύνθηκε η υγεία του.

Σημειώνεται ότι τον περασμένο Απρίλιο ο Κώστας Καζάκος αποχώρησε από την παράσταση όπου πρωταγωνιστούσε και αντικαταστάθηκε από άλλον ηθοποιό.

Ποιος ήταν ο Κώστας Καζάκος

Ο Κώστας Καζάκος γεννήθηκε στις 29 Μαΐου 1935 και ήταν Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και πρώην βουλευτής.

Ήταν απόφοιτος της Σχολής Κινηματογράφου Λυκούργου Σταυράκου (συγκεκριμένα του τμήματος Ηθοποιών και Σκηνοθετών) καθώς και της Δραματικής Σχολής Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν.

Το 1973, τιμήθηκε με το Α’ Χρυσό Βραβείο του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για την αρτιότερη παραγωγή, της μεταφοράς της Λυσιστράτης. Υπήρξε αντιπρόεδρος του Ελληνικού Κέντρου του Διεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου.

Ήταν Ιδρυτικό μέλος του Ελληνοαραβικού Συνδέσμου και μέλος της Επιτροπής Άδειας Άσκησης επαγγέλματος του Ηθοποιού, συνιδρυτής του Ελεύθερου Θεάτρου (μαζί με τον Λέοντα Τριβιζά) και ιδρυτής του ιδρύματος «Τζένη Καρέζη».

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Αντίποινα στο Ιράν αποφάσισε το Ισραήλ, κλειστά χαρτιά για το χρόνο επίθεσης

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top