ΔΙΕΘΝΗ

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ «επιστρέφει» στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Η σορός της βασίλισσας Ελισάβετ «επιστρέφει» στο παλάτι του Μπάκιγχαμ

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την «επιστροφή» της σορού της βασίλισσας Ελισάβετ στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Αυτή την ώρα το φέρετρο που μεταφέρει τη σορό της μακροβιότερης μονάρχη στην ιστορία της Μέγαλης Βρετανίας ξεκίνησε το ταξίδι του από τον καθεδρικό ναό του Εδιμβούργου ενώ στις 20:00 το βράδυ (ώρα Ελλάδος) θα αναχωρήσει με πτήση της RAF από το αεροδρόμιο της σκωτσέζικης πόλης με τελικό προορισμό το Λονδίνο.

Η σορός της βασίλισσας θα συνοδεύεται από την βασιλική πρίγκιπισσα, Άννα και τον σύζυγό της, αντιναύαρχο Σερ Τίμοθι Λόρενς.

Ο βασιλιάς Κάρολος και η σύζυγός του, Καμίλα, θα περιμένουν το φέρετρο στο Παλάτι. Παρόντες θα είναι και ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ.

Το φέρετρο της βασίλισσας θα βρίσκεται στο Bow Room του Μπάκιγχαμ καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας. Το απόγευμα της Τετάρτης, θα εκτεθεί στο παλάτι του Γουέστμινστερ, όπου το κοινό θα μπορεί να αποτίσει φόρο τιμής από τις 19:00 (ώρα Ελλάδος) έως τις 20:30 (ώρα Ελλάδος) της Δευτέρας.

Δείτε live εικόνα:


Ουρές χιλιομέτρων στο Λονδίνο

Ήδη πολλοί θαυμαστές της βασιλικής οικογένειας έχουν στήσει σκηνές στα πεζοδρόμια, με την Ντάουνινγκ Στριτ να διαμηνύει ότι θα αναγκαστεί να προχωρήσει σε περικοπές στους παρευρισκόμενους.

Από την πλευρά της η σιδηροδρομική εταιρεία Network Rail προειδοποίησε για μια «άνευ προηγουμένου ζήτηση» και η Transport for London είπε ότι ορισμένοι σταθμοί θα μπορούσαν να κλείσουν εάν υπάρχουν προβλήματα ελέγχου του πλήθους.

Παράλληλα, ο οργανισμός UKHospitality είπε ότι τα ξενοδοχεία είχαν σημειώσει μεγάλη άνοδο στις κρατήσεις μετά τον θάνατο της Βασίλισσας την περασμένη Πέμπτη. Είναι ενδεικτικό ότι οι τιμές των ξενοδοχείων έφτασαν έως και τέσσερις φορές ψηλότερα σε σύγκριση με μια εβδομάδα νωρίτερα και η ζήτηση για διαμονή στο Λονδίνο το επόμενο δεκαπενθήμερο είναι πλέον στο υψηλότερο επίπεδο από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top