Google Play Store Apple Store
World News Media Themasports lifenewscy Socialista
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απαντά για τον καβγά με τον Θεμιστοκλέους ο Χριστοφίδης: «Οι ύβρεις και οι απειλές από τον κ. Θεμιστοκλέους δεν θα γίνουν ανεκτές»

Απαντά για τον καβγά με τον  Θεμιστοκλέους ο Χριστοφίδης: «Οι ύβρεις και οι απειλές από τον κ. Θεμιστοκλέους δεν θα γίνουν ανεκτές»

Απάντηση σχετικά με τον καβγά που σημειώθηκε μεταξύ του ιδίου και του Ανδρέα Θεμιστοκλέους, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης.

Στην απάντηση τονίζει ότι «οι ύβρεις και οι απειλές από τον κ. Θεμιστοκλέους δεν θα γίνουν ανεκτές», ενώ την ίδια ώρα σημειώνει πως είναι υποχρεωμένος να κάνει ακόμη μια δήλωση σε σχέση με το εξής:

Συνέβη σήμερα στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής ένα περιστατικό που πρέπει να πω ότι όμοιο του, όχι εντός της Βουλής, αλλά σε όλη μου τη ζωή δεν ξαναβίωσα. Ο κ. Θεμιστοκλέους σε ακόμη ένα ρεσιτάλ, απειλούσε και έβριζε χυδαιότατα, ότι θα μας σάσει, ότι δεν μας θωρεί καλά, ότι είμαστε ανάγωγοι, ότι είμαστε θρασύδειλοι και δεν ξέρω κι εγώ ποια άλλη ύβρις έχει εκτοξευθεί.

Θέλω να πω ότι γι’ αυτή τη συμπεριφορά, η οποία είναι επαναλαμβανόμενη, θα πρέπει επιτέλους η Βουλή να πάρει μέτρα. Διότι κάποιοι από εμάς δεν έχουμε ούτε ανοχή, ούτε η αξιοπρέπεια μας το επιτρέπει να βιώνουμε τέτοιου είδους συμπεριφορές, που αποτελούν προσβολή του Κοινοβουλίου, αλλά και των δημοκρατικών θεσμίων της Βουλής και της κοινωνίας μας.

Θέλω επίσης, να πω ότι και οι λειτουργοί των ΜΜΕ έχετε ρόλο, κατά την άποψη μου, να διαδραματίσετε, γιατί αυτές οι συμπεριφορές δεν είναι ούτε καβγάς, ούτε τσακωμός. Είναι χυδαίες συμπεριφορές πρωτόγνωρων απειλών και ύβρεων εντός του Κοινοβουλίου. Δεν ξέρω αν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα στα τόσα χρόνια ύπαρξης της Κυπριακής Δημοκρατίας,  να μας λέει βουλευτής ότι δεν μας θωρεί καλά, γιατί έχουμε μια άλλη άποψη, ή να βρίζει- και λυπούμαι να πω με την ανοχή του προεδρείου- χυδαιότατα συναδέλφους του, αυτό είναι κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό σε καμιά περίπτωση. Είτε αυτή η Βουλή και όσοι ηγούνται αυτής της Βουλής θα πάρουν μέτρα, ή κάποιοι από εμάς δεν είμαστε διατεθειμένοι να βιώνουμε όλη αυτή την κατάσταση.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου αν θα καταγγείλει το περιστατικό στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής ο Χρ. Χριστοφίδης απάντησε: Προφανώς θα κάνω καταγγελία.

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοούσε με την αναφορά του στα ΜΜΕ ο Χρ. Χριστοφίδης ανέφερε: Δεν είναι τυχαία που το ανέφερα, διότι είδα κάποιες ιστοσελίδες οι οποίες προσπαθούν με το γνωστό ύφος «νάτους τσακώνονται» και «είπε ο ένας έτσι και είπε ο άλλος αλλιώς», ξέρετε καμιά φορά χωρίς να παίρνουμε θέση φταίνε όλοι. Εδώ έχουμε επαναλαμβανόμενες συγκεκριμένες συμπεριφορές. Είναι πρωτόγνωρα αυτά τα πράγματα τα οποία συμβαίνουν, έχουν γίνει και τις έχουν ακούσει όλοι ωμές απειλές, «εν να σας σάσω», «εν σας θωρώ καλά» και διάφορα άλλα, για να μην πω για τις εντελώς απαράδεκτες ύβρεις. Κάποιοι από εμάς επαναλαμβάνω δεν είμαστε διατεθειμένοι να ανεχόμαστε αυτή την κατάσταση. Δεν μπορεί να έρχεται ο οποιοσδήποτε, όχι μόνο στη Βουλή, αλλά οπουδήποτε και να βρίζει οποιονδήποτε πολίτη και να τον ακούν με απάθεια και να του κάνουν πλάτες διάφοροι, γιατί τους βολεύει. Ή θα ληφθούν μέτρα, άπαξ και διαπαντός να λυθεί αυτό το πράγμα- να υπενθυμίσω ότι είναι η τρίτη φορά που συμβαίνει και μάλιστα αυτό το περιστατικό είναι πολύ χειρότερο από όλα τα άλλα περιστατικά- ή να μας το πουν ότι αυτή θα είναι η κατάσταση στην Επιτροπή Παιδείας και κάποιοι από εμάς μπορεί να μην θέλουμε να συμμετέχουμε (…) Όποτε ο συγκεκριμένος βουλευτής είναι παρών στη συνεδρία της Επιτροπής Παιδείας γινόμαστε ρεζίλι μπροστά στους καλεσμένους μας, μπορεί να μιλά όση ώρα θέλει και συνήθως είναι εκτός θέματος, χρησιμοποιεί απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς και για κόμματα και για βουλευτές και για πολιτικές δυνάμεις. Αυτή η κατάσταση από εμένα προσωπικά και από αυτό που εγώ εκπροσωπώ σ τη Βουλή δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Δεν μπορούμε να ερχόμαστε να κάνουμε τη δουλειά μας και να έχουμε να χειριστούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές. Λυπούμαι πάρα πολύ, ήταν όλοι εκεί, είδαν και άκουσαν τι έγινε, τέτοιες χυδαίες απειλές και ύβρεις πραγματικά δεν ξέρω αν από το 1960 έχουν ξαναγίνει σε αυτή τη Βουλή.

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top