ΔΙΕΘΝΗ

Επαφές Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη

Επαφές Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με το εβραϊκό λόμπι των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη

Kινητικότητα στις σχέσεις Ισραήλ-Τουρκίας παρατηρείται στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Όπως μεταδίδουν αμερικανοεβραϊκά μέσα ενημέρωσης, ο Πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πραγματοποίησε κατ’ ιδίαν συναντήσεις με ηγετικά στελέχη της τοπικής εβραϊκής κοινότητας της Νέας Υόρκης ως επίσης και με αντιπροσωπεία ραβίνων που είναι εγκατεστημένοι σε χώρες που επικρατεί ο μουσουλμανισμός, δηλώνοντάς του ότι «επιθυμεί να επισκεφθεί επίσημα το Ισραήλ μετά τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου», για την ανάδειξη του μελών του ισραηλινού κοινοβουλίου.

Κατά την ίδια συνάντηση, ο Ερντογάν φέρεται να αναφέρθηκε και στο Ολοκαύτωμα, λέγοντας ότι «αποτελεί ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις Ερντογάν, η κρατική ισραηλινή τηλεόραση, με σημερινό της ρεπορτάζ, αναφέρεται και στις πρόσφατες δηλώσεις αμφισβήτησης της ιστορικής σημασίας του εβραϊκού Ολοκαυτώματος, στις οποίες προέβη ο Πρόεδρος του Ιράν, Εμπραΐμ Ραϊσί σε συνέντευξή του στην εκπομπή «60 Minutes» που μετέδωσε προχθές το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις τόσο εκ μέρους του επικεφαλής της Μόνιμης Αντιπροσωπείας του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν, όσο και από πλευράς του Προέδρου του Ισραήλ, Ιτσχάκ Χέρτσογκ.

Ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός, Γιαΐρ Λαπίντ, ο οποίος βρίσκεται ήδη στην Νέα Υόρκη για να εκφωνήσει την ομιλία του στο πλαίσιο της έναρξης των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, αναμένεται να συναντηθεί και εκείνος με τον Τούρκο Πρόεδρο, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το προσωπικό του γραφείο στην Ιερουσαλήμ.

Στο πρόγραμμα συναντήσεων του Λαπίντ στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ περιλαμβάνονται ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, και η νέα Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, Λιζ Τρας. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες ισραηλινές διπλωματικές πηγές, καταβάλλονται προσπάθειες εκ μέρους του επιτελείου του Γιαΐρ Λαπίντ, ώστε να πραγματοποιηθεί κατ’ ιδίαν συνάντηση στην Νέα Υόρκη και με τον Βασιλιά της Ιορδανίας, Αμπντάλλα Β’, λόγω της ολοένα αυξανόμενης έντασης στην Δυτική Όχθη και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ, ενόψει της μακράς περιόδου των εβραϊκών γιορτών που αρχίζει αυτό το Σαββατοκύριακο και θα ολοκληρωθεί στις 17 Οκτωβρίου.

 ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συμπλοκή νεαρών στην Λευκωσία: Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες - Διερευνά τους ισχυρισμούς τους η Αστυνομία

Εξήγγειλε και επίσημα την υποψηφιότητα του Τορναρίτη για τη δημαρχία Λευκωσίας ο ΔΗΣΥ: «Ο Νίκος την αγαπάει πραγματικά και την πονάει αυτή την πόλη»

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών



Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Αυτός διορίστηκε ειδικός σύμβουλος του ΠτΔ για θέματα εκπαίδευσης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης με απόφασή του διόρισε τον Γεώργιο Σκαλιά ως Ειδικό του Σύμβουλο για θέματα Εκπαίδευσης. Ο διορισμός του είναι άνευ απολαβών και δεν περιλαμβάνει οποιεσδήποτε εκτελεστικές αρμοδιότητες και εξουσίες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top