ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Διάσωση μεταναστών: Παίρνουν τηλέφωνο οι ίδιοι από τη βάρκα στο ΚΣΕΔ – «Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται τη διάσωση»  

Διάσωση μεταναστών: Παίρνουν τηλέφωνο οι ίδιοι από τη βάρκα στο ΚΣΕΔ – «Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται τη διάσωση»   

Δύο επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών ήταν ταυτόχρονα σε εξέλιξη χθες σε περιοχές ανοικτά της Λάρνακας και της Πάφου.

Ο Διοικητής του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, Πλωτάρχης Ανδρέας Χαραλαμπίδης, μιλώντας στο ράδιο Πρώτο και στους Πρωινούς Τύπους, ανέφερε ότι χθες δεν ήταν η πρώτη φορά που το ΚΣΕΔ δέχθηκε σήμα κινδύνου, από τη βάρκα.

«Το σήμα στο ΚΣΕΔ έφθασε από πάνω στη βάρκα. Πρόκειται για δίκτυο, δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε κλήσεις από τις βάρκες. Ό, τι γινόταν στο Αιγαίο γίνεται και εδώ», είπε συγκεκριμένα.

«Στην περιοχή έφθασε ελικόπτερο της Εθνικής Φρουράς οι οποίοι εντόπισαν και επιβεβαίωσαν την ακυβέρνητη βάρκα μήκους 20 μέτρων. Ταυτόχρονα, κινητοποιήθηκαν και πλωτά μέσα. Δόθηκε σήμα και σε εμπορικά πλοία που ήταν στην περιοχή να σπεύσουν για βοήθεια. Έσπευσαν δυο πλοία. Ένα εξ αυτών που αναφέρεται και στον τουρκικό Τύπο έδωσε βοήθεια και ανέβασε τους μετανάστες στο κατάστρωμα», πρόσθεσε.

«Η εμπλοκή των Τούρκων άρχισε όταν συνομιλούσαμε εμείς με τα πλοία της περιοχής. Προσπάθησαν να οικειοποιηθούν το περιστατικό όπως κάνουν σε τέτοιες περιπτώσεις. Οι Τούρκοι εκμεταλλεύονται την έρευνα – διάσωση και προσπαθούν να εδραιώσουν τις παράνομης διεκδικήσεις τους», ανέφερε ο κύριος Χαραλαμπίδης.

«Ευτυχώς για την Κύπρο παρά το ότι προσφέραμε λιμάνι για παροχή βοήθειας, πήγε στον επόμενο προορισμό που ήταν στην Κωνσταντινούπολη. Εμείς δεν αρνηθήκαμε κάτι τέτοιο. Αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι Τούρκοι. Όρισαν ένα σημείο και εκεί συναντήθηκαν και παραδόθηκαν οι μετανάστες"

Για την άλλη βάρκα με μετανάστες που εντοπίστηκε με 177 άτομα από τις Αρχές της Κύπρου δόθηκε βοήθεια και είναι όλοι καλά στην υγεία τους», κατέληξε.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Απόπειρα φόνου: Ανέμεναν εγκληματική ενέργεια οι Αρχές - Φαίνεται ότι είχαν τρίτο συνεργό οι δράστες

Συνεχίζονται οι εντατικές έρευνες των Αρχών, για την απόπειρα φόνου που διαπράχθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23 Απριλίου, στη Λευκωσία, την ίδια ώρα που το θύμα της απόπειρας, ο 34χρονος, συνεχίζει να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top