Σόιμπλε: Εξαιρετικά δύσκολες οι σημερινές διαπραγματεύσεις

Σόιμπλε: Εξαιρετικά δύσκολες οι σημερινές διαπραγματεύσεις

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι τα μέτρα που έχει φέρει η ελληνική πλευρά δεν επαρκούν και τόνισε ότι πλέον μιλάμε για ένα νέο τριετές πρόγραμμα, αναφέροντας παράλληλα ότι υπάρχουν διάφορα θέματα.

Εξαιρετικά δύσκολες χαρακτήρισε τις διαβουλεύσεις μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της ο γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στην κρίσιμη συνεδρίαση του Eurogroup.

Ο κ. Σόιμπλε δήλωσε ότι τα μέτρα που έχει φέρει η ελληνική πλευρά δεν επαρκούν και τόνισε ότι πλέον μιλάμε για ένα νέο τριετές πρόγραμμα, αναφέροντας παράλληλα ότι υπάρχουν διάφορα θέματα.

«Έχουμε να αντιμετωπίσουμε χρηματοδοτικά κενά» σημείωσε χαρακτηριστικά και επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνει κούρεμα υπό τις παρούσες συνθήκες, τονίζοντας ότι βρισκόμαστε σε μία δύσκολη κατάσταση.

Ο γερμανός υπουργός σημείωσε μάλιστα ότι δεν βλέπει πόσο εύκολα μπορεί να βρεθεί μία λύση, στηλιτεύοντας ταυτόχρονα, τη στάση της ελληνικής πλευράς και επικρίνοντας ιδιαίτερα την απόφασή της να προχωρήσει σε δημοψήφισμα

«Θα συζητήσουμε σήμερα και αύριο τις ελληνικές προτάσεις. Η Κομισιόν μας είπε πως πρέπει οι Έλληνες να μας εξηγήσουν πως φτάνουν στα συμπεράσματα. Το Eurogroup θα αποφασίσει μέσα στη συνεδρίαση να αποσαφηνίσει αν οι προτάσεις είναι προς την σωστή κατεύθυνση. Έχουμε μία κατάσταση που ήταν ελπιδοφόρα, η οποία όμως κατεστράφη με ταχείς ρυθμούς. Επίσης είχαμε ένα δημοψήφισμα που έλεγε πως δεν πρέπει να υπάρχουν όροι» και έθεσε θέμα εμπιστοσύνης απέναντι στην ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι «δεν θα πρέπει να δεχτούμε μόνο τις διαβεβαιώσεις της Ελλάδος».

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ολγκίν: «Οικοδομώντας εμπιστοσύνη, ανοίγουμε το δρόμο για θετικό αποτέλεσμα τον Ιούλιο»

Ολγκίν: «Οικοδομώντας εμπιστοσύνη, ανοίγουμε το δρόμο για θετικό αποτέλεσμα τον Ιούλιο»

Οικοδομώντας πραγματική εμπιστοσύνη μπορούμε να ανοίξουμε το δρόμο για ένα θετικό αποτέλεσμα από την άτυπη διερυμένη συνάντηση του Ιουλίου, δήλωσε το Σάββατο η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, προσθέτοντας ότι θα επισκεφθεί ξανά την Κύπρο πριν την επόμενη συνάντηση που θα συγκληθεί από τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ.