ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Οδηγούμαστε στην κατάρρευση» - Χτυπάει αλύπητα το κόστος ενέργειας την εστίαση

«Οδηγούμαστε στην κατάρρευση» - Χτυπάει αλύπητα το κόστος ενέργειας την εστίαση

Ο κλάδος της εστίασης, έχει επηρεαστεί τα τελευταία χρόνια όσο κανένας άλλος κλάδος, κυρίως λόγω των μέτρων που λήφθηκαν για αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Επωνύμων Αλυσίδων Εστίασης Κύπρου, μέλος της ΟΕΒ.

Όπως σημειώνει ο Σύνδεσμος, στην προσπάθεια των μελών του για ανάκαμψη και επιστροφή στην κανονικότητα, με στόχο τη επιβίωση των επιχειρήσεών τους, ήρθαν αντιμέτωποι με την τεράστια ενεργειακή και κατ’ επέκταση οικονομική κρίση που προκλήθηκε από τα γεγονότα στην Ουκρανία. «Ο κλάδος της εστίασης δεν μπορεί να αντέξει το δυσβάστακτο κόστος της ενέργειας, το οποίο έχει διπλασιαστεί από τις αρχές του 2022. Σε συνδυασμό με τις καλπάζουσες τιμές στις πρώτες ύλες, απόρροια των έντονων πληθωριστικών πιέσεων, οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευση», συνεχίζει η ανακοίνωση.

Ζητούν τη βοήθεια του Κράτους

Κρίνεται επιτακτική η ανάγκη, το Κράτος να στηρίξει τις επιχειρήσεις στη συνεχιζόμενη αυτή δύσκολη περίοδο με σκοπό τη διαφύλαξη της βιωσιμότητας τους και παράλληλα στην προστασία χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Αναμένουμε όπως η Κυβέρνηση εξετάσει τρόπους στήριξης των επιχειρήσεων μας. Εισηγούμαστε την επιβολή πλαφόν στην χονδρική τιμή πώλησης της ηλεκτρικής ενέργειας για τις επιχειρήσεις, όπως έχουν επιβάλει και άλλες χώρες της Ευρώπης, σε τιμές που να είναι διαχειρίσιμες, με μείωση της τάξης του 50% από τις υφιστάμενες τιμές αγοράς.

Παράλληλα, θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο επιδότησης του κόστους της ηλεκτρικής ενέργειας ώστε να μπορέσει ο κλάδος μας να αναπνεύσει και να καταφέρει να ανταπεξέλθει στις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στην αγορά.

Δεν αποτελεί υπερβολή πως οι επιχειρήσεις μας βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού. Σε περίπτωση που δεν καθοριστεί άμεσα συγκεκριμένος τρόπος στήριξης, η κατάρρευση είναι το επικρατέστερο σενάριο, συμπαρασύροντας χιλιάδες κόσμο στην ανεργία.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top