ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η ΠΕΟ στηρίζει Μαυρογιάννη - «Οι θέσεις του δίνουν απάντηση στην απαίτηση για προοδευτική αλλαγή»

Η ΠΕΟ στηρίζει Μαυρογιάννη - «Οι θέσεις του δίνουν απάντηση στην απαίτηση για προοδευτική αλλαγή»

Το Γενικό Συμβούλιο της ΠΕΟ, συνήλθε τη Δευτέρα σε ειδική συνεδρία με θέμα τις προεδρικές εκλογές και αποφάσισε τη στήριξη του ανεξάρτητου υποψήφιου Ανδρέα Μαυρογιάννη, καθώς οι θέσεις του δίνουν απάντηση στην απαίτηση για προοδευτική αλλαγή.

Σε ανακοίνωση η ΠΕΟ αναφέρει ότι μετά από 10 χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη - ΔΗΣΥ το Κυπριακό "έχει οδηγηθεί σε μια άκρως επικίνδυνη στασιμότητα με τη διχοτόμηση να βρίσκεται προ των πυλών", ενώ "τα φαινόμενα σήψης, διαφθοράς, διαπλοκής και χρησιμοποίησης της εξουσίας για ίδιον συμφέρον γίνονται μέρος της κυβερνητικής πολιτικής εκθέτοντας την Κύπρο διεθνώς".

Η ΠΕΟ σημειώνει ακόμη ότι οι κοινωνικές ανισότητες συσσωρεύονται και παγιώνονται και η κυβέρνηση "αντί να ενεργήσει για ανατροπή αυτών των δεδομένων με ετεροβαρείς αποφάσεις, όπως ήταν η πρόσφατη απόφαση για τον Κατώτατο Μισθό, στηρίζει τις θέσεις των εργοδοτών". Κάνει επίσης λόγο για προώθηση της απορρύθμισης της εργασίας.

Αναφέρεται ότι με τον κ. Μαυρογιάννη υπάρχει κοινή αντίληψη για τους κινδύνους που ενέχει η στασιμότητα στο Κυπριακό.

Προσθέτει πως στα εργασιακά, οι θέσεις του για την αναγκαιότητα της παρέμβασης του κράτους για εισαγωγή ρυθμίσεων, που να διασφαλίζουν βασικά εργασιακά δικαιώματα στους πιο ευάλωτους εργαζόμενους, για την εισαγωγή νομοθετικών ρυθμίσεων που να καθιστούν υποχρεωτικούς για όλους τους εργοδότες τους βασικούς όρους των συλλογικών συμβάσεων σε κλάδους και τομείς που λειτουργούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, ταυτίζονται πλήρως με τις θέσεις των εργαζομένων.

Η ΠΕΟ προσθέτει πως ο κ. Μαυρογιάννης κατέθεσε θέσεις για τον τερματισμό της απαράδεκτης μεθόδου της αγοράς υπηρεσιών και τον εκσυγχρονισμό του συνταξιοδοτικού συστήματος "όπου ξεκάθαρα υπογράμμισε την ανάγκη για κατάργηση της μείωσης του 12% σε όσους συνταξιοδοτούνται στο 63ο έτος της ηλικίας τους".

Ξεκάθαρη, προσθέτει, είναι και η θέση του για στήριξη του θεσμού της ΑΤΑ και για την ανάγκη πλήρους επαναφοράς και επέκτασης της.

"Tο ΓΣ της ΠΕΟ, καλεί τα στελέχη και τα μέλη της ΠΕΟ να εργαστούν με αυταπάρνηση, δραστήρια και μαχητικά, παίρνοντας στα χέρια τους το μέλλον του τόπου, για την εκλογή στην Προεδρία της Δημοκρατίας, του ανεξάρτητου υποψήφιου, κ. Ανδρέα Μαυρογιάννη", καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top