ΔΙΕΘΝΗ

Bloomberg: Η ΕΕ θα καθυστερήσει την απόφαση για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Bloomberg: Η ΕΕ θα καθυστερήσει την απόφαση για πλαφόν στο ρωσικό πετρέλαιο

Τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγωνίζονται να καταλήξουν σε συμφωνία για την επιβολή ανώτατου ορίου τιμής στο ρωσικό πετρέλαιο και πιθανότατα θα ανακαλέσουν μία συμφωνία για το θέμα, μέχρι να συμφωνηθεί ένα ευρύτερο πακέτο κυρώσεων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η Κύπρος και η Ουγγαρία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους στην πρόταση του πλαφόν, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν τις συνομιλίες. Οι κυρώσεις στην ΕΕ απαιτούν ομοφωνία, δίνοντας σε κάθε κράτος-μέλος το δικαίωμα να ασκήσει βέτο.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συναντήθηκε με τα κράτη μέλη το Σαββατοκύριακο προκειμένου να βρεθεί ένας συμβιβασμός για το πακέτο περιοριστικών μέτρων. Οι χώρες ενδέχεται να πιέσουν για μια προκαταρκτική συμφωνία πριν από την άτυπη συνάντηση των ηγετών της ΕΕ στην Πράγα στις 6 Οκτωβρίου.

Όπως υπογραμμίζει το πρακτορείο, η ΕΕ προσπαθεί να επιβάλει αυστηρότερες κυρώσεις μετά την ανακοίνωση για μερική επιστράτευση από τον Πούτιν και την διεξαγωγή των «δημοψηφισμάτων» για την προσάρτηση σε περιοχές της Ουκρανίας.

Άλλα μέτρα που συζητά η ΕΕ περιλαμβάνουν ελέγχους εισαγωγών διαμαντιών και απαγόρευση ορισμένων προϊόντων χάλυβα.

Όρμπαν: Οι κυρώσεις «έχουν γυρίσει μπούμερανγκ»

Η Ουγγαρία θα πρέπει να προετοιμαστεί για έναν παρατεταμένο πόλεμο στη γειτονική Ουκρανία, δήλωσε σήμερα στο κοινοβούλιο ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν, επικρίνοντας δριμύτατα τις κυρώσεις που έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση στη Ρωσία, οι οποίες, όπως είπε, «έχουν γυρίσει μπούμερανγκ» ανεβάζοντας τις τιμές ενέργειας.

Ο Όρμπαν, ζήτησε κατάπαυση του πυρός για να τερματιστεί ο πόλεμος και τόνισε ότι οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας επιφέρουν πλήγμα στην οικονομία της Ευρώπης.

«Μπορούμε με ασφάλεια να πούμε ότι ως αποτέλεσμα των κυρώσεων, οι Ευρωπαίοι έχουν γίνει φτωχότεροι, ενώ η Ρωσία δεν έχει γονατίσει», είπε ο Όρμπαν. «Αυτό το όπλο απέτυχε, με τις κυρώσεις η Ευρώπη έχει πυροβολήσει τα πόδια της».

«Περιμένουμε μια απάντηση, ολόκληρη η Ευρώπη περιμένει μια απάντηση από τις Βρυξέλλες για το πόσο καιρό θα συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό», είπε, προσθέτοντας ότι ήρθε επίσης η ώρα να συζητηθούν οι κυρώσεις με τις ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Κεντρικές Φυλακές: «Τσάκωσαν» το κρατούμενο που είχε αποδράσει – Πού εντοπίστηκε  

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Βόμβα σε club στον Πρωταρά: Στο κελί για 8 ημέρες ο 31χρονος – Οι κατηγορίες που τον βαραίνουν

Κατερίνα Στικούδη: «Κεκλεισμένων των θυρών» η βάφτιση του δεύτερου γιου της



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top