Χανιά: Λογίστρια πήρε πίσω 10.000 ευρώ που έκλεψε χάκερ από πελάτισσά της

Χανιά: Λογίστρια πήρε πίσω 10.000 ευρώ που έκλεψε χάκερ από πελάτισσά της

Η άμεση κινητοποίηση μίας λογίστριας από τα Χανιά σταμάτησε ηλεκτρονικές αγορές αξίας 10.000 ευρώ, που πραγματοποίησε χάκερ από τραπεζικό λογαριασμό πελάτισσάς της.

Το περιστατικό συνέβη πριν από τρεις ημέρες στα Χανιά, όταν παρατηρήθηκε κίνηση στην πιστωτική κάρτα γυναίκας, χρήματα τα οποία δεν είχε χρησιμοποιήσει.

Όπως ανέφερε το zarpanews.gr η λογίστρια και η πελάτισσά της ανέφεραν το περιστατικό στην Αστυνομία και στην Τράπεζα.

Τους ενημέρωσαν πως θα έπρεπε να ολοκληρωθεί η συναλλαγή για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και ίσως κάποια στιγμή πάρει τα λεφτά της πίσω, κάτι που θα ήταν καταστροφικό για την πελάτισσα.

Η λογίστριά ανέλαβε δράση και, αφού συνέλεξε όλα τα έγγραφα, κατάφερε και μπήκε στον λογαριασμό και είδε ηλεκτρονικές αγορές από καταστήματα σε Φιλανδία και Εσθονία, ενώ κατά την έρευνα διαπίστωσε πως οι επιτήδειοι είχαν δημιουργήσει μία ψεύτικη σελίδα της τράπεζας από πανεπιστήμιο του εξωτερικού.

Αμέσως κάλεσε τις εταιρίες που είχαν πραγματοποιηθεί οι αγορές και τους ενημέρωσε ότι πρόκειται για απάτη και πως έχει ήδη κινηθεί νομικά ώστε να μην ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Τέλος καλό και τα χρήματα επεστράφησαν στην κάτοχο.

zarpanews.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Τραγωδία στο highway: Νεκρός ο 70χρονος Σάββας – Παρασύρθηκε από όχημα ενώ εργαζόταν

Τραγωδία στο highway: Νεκρός ο 70χρονος Σάββας – Παρασύρθηκε από όχημα ενώ εργαζόταν

Την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο άφησε ο 70χρονος εργάτης Σάββας Ιωάννου, από την Πάφο, ο οποίος παρασύρθηκε από αυτοκίνητο, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, ενώ εκτελούσε εργασίες σήμανσης του δρόμου, μαζί με συναδέλφους του.

BEST OF TOTHEMAONLINE