Ενοχλημένος ο Σάββας Μάτσας από δηλώσεις Σαββίδη - «Πολιτεία και οικογένεια δικαιούνταν να γνωρίζουν το αποτέλεσμα»
03.10.2022 - 14:13
Έντονος ήταν ο Σάββας Μάτσας, ποινικός ανακριτής στην έκθεση για την υπόθεση Θανάση Νικολάου, σχολιάζοντας τις σημερινές δηλώσεις του Γενικού Εισαγγελέα Γιώργου Σαββίδη.
Συγκεκριμένα, ο Γενικός Εισαγγελέας σημείωσε ότι εκτός ερευνών τίθεται ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας, κάνοντας λόγο για «μη τήρησης της εμπιστευτικότητας» γύρω από το περιεχόμενο του πορίσματος.
Από την πλευρά του, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Μεσημέρι και κάτι», ο Σάββας Μάτσας δήλωσε ότι «οι δημόσιες τοποθετήσεις του έγιναν, καθώς θεώρησε ότι η πολιτεία και η οικογένεια του θύματος δικαιούνταν να γνωρίζουν το αποτέλεσμα της έρευνας. Διερωτήθηκε παράλληλα «εφόσον μου ζητούσαν τα ΜΜΕ και η οικογένεια να πω το αποτέλεσμα της έκθεσης, εγώ θα έπρεπε να τηρήσω σιγή ιχθύος λες και δεν γνώριζα».
Τόνισε επίσης ότι δεν θέλει να μιλήσει με τον Γενικό Εισαγγελέα. «Αυτός αποφάσισε και πρέπει να είναι υπεύθυνος στα όσα αποφάσισε και των συνεπειών τους. Είμαι 38 χρόνια στην υπηρεσία και έμαθα να εργάζομαι με τρόπο που δεν έβλαψα ποτέ την Νομική Υπηρεσία, εξού και τα αποτελέσματα των υποθέσεων που χειρίστηκα», είπε με έντονο ύφος.
«Απέδειξα ότι ουδέποτε υπήρξε οποιοδήποτε πρόβλημα και εύχομαι να μην υπάρχουν σκιές για την περαιτέρω διερεύνηση, πρώτη φορά προκύπτει πρόβλημα. Τον αφήνω στην κρίση σας, εγώ δεν πρόκειται να εκλιπαρήσω να με διορίσει για περαιτέρω ανακρίσεις για αυτή την υπόθεση. Νιώθω ότι οι γνώσεις που έχω για αυτή την υπόθεση είναι πάρα πολλές και νιώθω ότι θα βοηθούσα την αστυνομία στο έργο της φαίνεται», πρόσθεσε.
Τα όσα δήλωσε η Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και Πρόεδρος της Βουλής Αννίτα Δημητρίου αμέσως μετά τη συνάντηση που είχε η ηγεσία του κόμματος μαζί με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη το απόγευμα της Τρίτης στο προεδρικό, δεν αποτελούν έκπληξη για όσους παρακολουθούν τις εξελίξεις γύρω από το Κυπριακό.