ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Υπόθεση Θανάση: Πάει στην Αστυνομία το πόρισμα για περαιτέρω έρευνες - Χωρίς ονόματα θα δοθεί στην οικογένεια

Υπόθεση Θανάση: Πάει στην Αστυνομία το πόρισμα για περαιτέρω έρευνες - Χωρίς ονόματα θα δοθεί στην οικογένεια

Δεν παρευρέθηκε στη συνάντηση η οικογένεια του Θανάση Νικολάου που είχε προγραμματιστεί για σήμερα με τη Νομική Υπηρεσία για ενημέρωση σχετικά με την έκθεση των ποινικών ερευνητών και τη συνέχεια των ερευνών.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα ο Γενικός Εισαγγελέας Γιώργος Σαββίδης, δήλωσε πως «υπό κανονικές συνθήκες οι εκθέσεις των ποινικών ανακριτών δεν δίνονται στη δημοσιότητα ακόμη και στους ενδιαφερόμενους. Αφού όμως πρόκειται για έρευνα θανάτου σύμφωνα με το Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων πρέπει να ενημερώνουν τους συγγενείς σε συγκεκριμένο βαθμό».

«Κρίνουμε ότι θα πρέπει να σταλεί στην Αστυνομία για περαιτέρω έρευνες οι οποίες δεν διενεργήθηκαν από τους ποινικούς ανακριτές που διορίστηκαν», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, σε σχέση με πιθανή δίωξη προσώπων που σχετίζονται με ενδεχόμενη πλημμελή διερεύνηση, η απόφαση της Νομικής Υπηρεσίας δεν θα ληφθεί τώρα αλλά μετά την ολοκλήρωση όλων των ερευνών της Αστυνομίας. Παράλληλα ο Γενικός Εισαγγελέας προτείνει της συμμετοχή του Αντώνη Αλεξόπουλου, ενός από τους ποινικούς ανακριτές που ανέλαβαν το πόρισμα, στις έρευνες της Αστυνομίας.

Καρφιά και στον δεύτερο ποινικό ανακριτή Σάββα Μάτσα έριξε ο Γενικός Εισαγγελέας. «Έχουμε υποδείξει επανειλημμένως στον κ. Μάτσα ότι δεσμεύεται στη διατήρηση της εμπιστευτικότητας στο περιεχόμενο της έρευνας», τόνισε.

Συνεχίζοντας, ο Γιώργος Σαββίδης σημείωσε πως αφού θα συνεχιστούν οι έρευνες, η Νομική Υπηρεσία είναι έτοιμη να παραδώσει την έκθεση στην οικογένεια έχοντας διαγράψει συγκεκριμένα ονόματα. Μαζί θα δοθούν αυτούσια 33 παραρτήματα της έκθεσης και η κατάθεση της μητέρας.

«Θα ζητήσω από τον Αρχηγό της Αστυνομίας να επιδείξει ύψιστη προτεραιότητα στις έρευνες λόγω και του χρόνου που έχει παρέλθει», κατέληξε.

Δείτε τις δηλώσεις εδώ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top