ΚΟΣΜΟΣ

Αποφυλακίζεται η απατεώνισσα που έγινε σειρά στο Netflix - Ο περίεργος όρος που της έβαλαν

Αποφυλακίζεται η απατεώνισσα που έγινε σειρά στο Netflix - Ο περίεργος όρος που της έβαλαν

Η ρωσικής καταγωγής Άννα Σόροκιν, με το ψευδώνυμο «Άννα Ντέλβι», που έγινε σειρά στο Netflix και καταδικάστηκε επειδή εξαπάτησε την ελίτ της Νέας Υόρκης προσποιούμενη την Γερμανίδα κληρονόμο, φαίνεται πως βγαίνει από τη φυλακή.

Η Σορόκιν θα βγει από την ομοσπονδιακή φυλακή στις ΗΠΑ με εγγύηση 10.000 δολαρίων, θα υπόκειται σε κατ΄ οίκον περιορισμό και δεν θα της επιτρέπεται να δημιουργήσει κανέναν λογαριασμό στα social media, σύμφωνα με απόφαση του δικαστή μετανάστευσης των ΗΠΑ Τσαρλς Κόνροι, την Τετάρτη.

Η Σορόκιν είχε εξαπατήσει τράπεζες και μεγάλα ονόματα του Μανχάταν αποσπώντας τους περίπου 67 εκατομμύρια δολάρια.

«Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι από τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου να απελευθερώσει την Άννα Σόροκιν», δήλωσε ο δικηγόρος της Ντάνκαν Λέβιν στα αμερικανικά ΜΜΕ.

«Ενώ υπάρχουν ακόμη μερικά εμπόδια για να ξεπεράσουμε τις συνθήκες αποφυλάκισής της, η Άννα είναι ενθουσιασμένη που θα βγει έξω, ώστε να μπορέσει να επικεντρωθεί στην προσφυγή για την άδικη καταδίκη της», πρόσθεσε.

Τον Απρίλιο του 2019 η Άννα Σόροκιν καταδικάστηκε για οκτώ κατηγορίες σε φυλάκιση από τέσσερα έως δώδεκα χρόνια. Πέρασε από πέντε σωφρονιστικά ιδρύματα και αφέθηκε ελεύθερη τον Φεβρουάριο του 2021 λόγω καλής διαγωγής.

Μετά την αποφυλάκισή της, η Σόροκιν βρέθηκε ξανά στη φυλακή, αφού η Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) την έθεσε υπό κράτηση, καθώς είχε λήξει η βίζα παραμονής της.

Την «Αννα Ντέλβι» υποδύθηκε η Τζούλια Γκάρνερ στη σειρά «Inventing Anna» του Netflix, λαμβάνοντας από τη πλατφόρμα 320.000 δολάρια για να παραχωρήσει τα πνευματικά δικαιώματα για την παραγωγή της σειράς. Η Ρωσίδα απατεώνισσά ξόδεψε τα χρήματα σε έξοδα δικηγόρων, πρόστιμα και αποζημιώσεις.

Ποια είναι η « Άννα Ντέλβι»;

Το «Άννα Ντέλβι» ήταν το ψευδώνυμο που χρησιμοποιούσε όταν μετακόμισε στη Νέα Υόρκη το 2013.

Με το ψεύτικο όνομα, η Σορόκιν προσποιήθηκε ότι ήταν μια πλούσια Γερμανίδα κληρονόμος για να εδραιωθεί στην κοινωνική σκηνή της Νέας Υόρκης. Χρησιμοποιούσε το όνομα μέχρι το 2017, όταν η Εισαγγελία του Μανχάταν άρχισε να την ερευνά για περιπτώσεις τραπεζικής απάτης.

Στην πραγματικότητα, οι γονείς της Σορόκιν προέρχονταν από ταπεινό υπόβαθρο. Ο πατέρας της εργαζόταν ως οδηγός φορτηγού, ενώ η μητέρα της ήταν ιδιοκτήτρια ενός παντοπωλείο πριν γίνει νοικοκυρά.

Γεννήθηκε στην πόλη Ντομοντέντοβο, κοντά στη Μόσχα, τον Ιανουάριο του 1991, και η οικογένεια της μετακόμισε στη Γερμανία το 2007 όταν ήταν 16 ετών. Η ίδια η Σορόκιν μετακόμισε στο Λονδίνο το 2011 για να φοιτήσει στο Central Saint Martins, αλλά τα παράτησε και επέστρεψε στη Γερμανία. Στη συνέχεια μετακόμισε στο Παρίσι για να ξεκινήσει πρακτική άσκηση στο Purple, ένα γαλλικό περιοδικό μόδας.

Στο Παρίσι άρχισε να χρησιμοποιεί το όνομα Ντέλβι. Οι γονείς της είπαν ότι «δεν αναγνωρίζουν το επώνυμο».

Έψαχνε πλούσιους επενδυτές

Μετά τη μετακόμισή της στη Νέα Υόρκη, η Σορόκιν προσπάθησε να παρουσιάσει την ιδέα της για ένα «Ίδρυμα Ανα Ντέλβι» σε πλούσιους πιθανούς επενδυτές.

Η ιδέα περιλάμβανε μια ιδιωτική λέσχη μελών και ένα καλλιτεχνικό ίδρυμα, το οποίο με τη σειρά του περιλάμβανε τη μίσθωση του Church Missions House - ένα ιστορικό κτίριο στο Μανχάταν - ως χώρο εκδηλώσεων πολλαπλών χρήσεων και στούντιο τέχνης.

Έγινε επίσης φίλη με πλούσιους κοσμικούς και τους ζητούσε να πληρώσουν για ξενοδοχεία, πτήσεις και πλούσια γεύματα με την υπόσχεση ότι θα τους ανταποδώσει, αλλά αργότερα θα «ξεχνούσε» να το κάνει.

Αφού απέτυχε να βρει επενδυτές για το ίδρυμά της, η Σορόκιν άρχισε να δημιουργεί πλαστά τραπεζικά αντίγραφα που υποτίθεται ότι έδειχναν ότι είχε πρόσβαση σε περίπου 60 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ήταν αποθηκευμένα σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς.

Υπέβαλε αυτά τα έγγραφα ως μέρος των αιτήσεων δανείου. Αλλά οι υποψίες αυξήθηκαν σχετικά με τις αιτήσεις της, λόγω ασυμφωνιών στα χαρτιά της και τα απέσυρε για να αποφύγει τον έλεγχο.

Η Σορόκιν έκανε επίσης check-in σε ξενοδοχεία με μη αρχειοθετημένη πιστωτική κάρτα και μάζεψε δεκάδες χιλιάδες δολάρια σε απλήρωτους λογαριασμούς. Αφού τελικά πλήρωσε τον λογαριασμό των 30.000 δολαρίων που συγκέντρωσε στο 11 Howard Hotel στο SoHo χρησιμοποιώντας κεφάλαια που κέρδισε από την κατάθεση πλαστών επιταγών, εκδιώχθηκε και μεταφέρθηκε στο ξενοδοχείο Beekman.

Αλλά επίσης εκδιώχθηκε και από το ξενοδοχείο Beekman αφού δεν κατάφερε να πληρώσει τον λογαριασμό της 11.518 δολαρίων και πάλι από το ξενοδοχείο W New York Union Square μετά από μόλις δύο ημέρες. Και τα δύο ξενοδοχεία άσκησαν κατηγορίες εναντίον της για κλοπή υπηρεσιών.

Η σύλληψή της

H Σορόκιν τελικά βρέθηκε αντιμέτωπη με πολλές κατηγορίες για κλοπή μεγάλου χτηματικού ποσού και το πλημμέλημα της κλοπής υπηρεσιών.

Συνελήφθη στις 3 Οκτωβρίου 2017 κατά τη διάρκεια επιχείρηση. Εκείνη την εποχή, έμενε στο Passages Malibu, μια μονάδα θεραπείας εθισμού στην Καλιφόρνια.

Εμφανίστηκε στο Ποινικό Δικαστήριο της Νέας Υόρκης τον Δεκέμβριο του 2018 και η δίκη ορίστηκε για τις 20 Μαρτίου 2019. Στο τέλος της δίκης, η Σορόκιν κρίθηκε ένοχη για οκτώ κατηγορίες, μεταξύ των οποίων η κλοπή μεγάλου χρηματικού ποσού σε δεύτερο βαθμό, απόπειρα μεγάλης κλοπής και κλοπή των υπηρεσιών.

Καταδικάστηκε σε κρατική φυλάκιση από 4 έως 12 χρόνια στο νησί Ρίκερς, της επιβλήθηκε πρόστιμο 24.000 δολαρίων και καταδικάστηκε να πληρώσει αποζημίωση περίπου 199.000 δολαρίων.

Μιλώντας για την εμπειρία της στη φυλακή, η Σορόκιν είπε στην Πρέσλερ: «Αυτό το μέρος δεν είναι καθόλου κακό στην πραγματικότητα. Οι άνθρωποι φαίνεται να πιστεύουν ότι είναι φρικτό, αλλά εγώ το βλέπω σαν ένα κοινωνιολογικό πείραμα.

«Υπάρχουν δύο κορίτσια που είναι εδώ κι αυτές για οικονομικά εγκλήματα. Αυτό το ένα κορίτσι, κλέβει την ταυτότητα άλλων ανθρώπων. Δεν κατάλαβα ότι ήταν τόσο εύκολο».

Η Σορόκιν απελευθερώθηκε από τη φυλακή στις 11 Φεβρουαρίου 2021, αλλά συνελήφθη και πάλι ένα μήνα αργότερα επειδή παρέμεινε μετά τη λήξη της βίζας της. Από τον Οκτώβριο, κρατούνταν από την Υπηρεσία Μετανάστευσης και Τελωνείων (ICE) εν αναμονή της απέλασης στη Γερμανία.

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Ουκρανία: Οι ΗΠΑ κλείνουν την πρεσβεία στο Κίεβο μετά από πληροφορίες για αεροπορική επίθεση

• Προσέγγισε διανομέα φαγητού με μοτοσικλέτα και του έκλεψε το τσαντάκι - Νέο περιστατικό στη Λεμεσό

• Ο Αντρέας Γεωργίου έγραψε τραγούδι για τη Eurovision

• Πως το τηγανισμένο λάδι «χάρισε» πολλές χιλιάδες ευρώ σε σχολεία της Κύπρου – Η κίνηση του ΥΠΑΝ

• Καύσιμα: Μικρές αυξήσεις στο πετρέλαιο - Τι συμβαίνει με την τιμή της βενζίνης - Δείτε τα φθηνότερα πρατήρια



Ομόφωνο το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο για Πόθεν Έσχες - Ιδού η απόφαση

Ομόφωνο το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο για Πόθεν Έσχες - Ιδού η απόφαση

Συνταγματικό έκρινε την Τετάρτη το Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο τον Νόμο που αφορά στο Πόθεν Έσχες κρατικών αξιωματούχων, μετά από αναφορά του Νόμου από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top