Πολωνία: Οι αρχές ελέγχουν την κατάσταση των καταφυγίων πολέμου

Πολωνία: Οι αρχές ελέγχουν την κατάσταση των καταφυγίων πολέμου

Οι πολωνικές πυροσβεστικές υπηρεσίες ελέγχουν την κατάσταση των καταφυγίων σε περίπτωση που η χώρα δεχθεί βομβαρδισμούς και καταρτίζουν έναν κατάλογο απογραφής, δήλωσε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ενώ η Πολωνία, μέλος του ΝΑΤΟ, έχει διαβεβαιώσει τους πολίτες της ότι η συμμετοχή της στη Συμμαχία εγγυάται την ασφάλειά τους από ρωσική επίθεση, τα γεγονότα στη γειτονική Ουκρανία έχουν φέρει στο επίκεντρο την ανάγκη η χώρα να προετοιμαστεί για την πιθανότητα μιας πυραυλικής επίθεσης.

«Έχουμε 62.000 τέτοιες εγκαταστάσεις σε όλη τη χώρα», δήλωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Μάτσεϊ Βοβσίκ, στον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό Polsat News.

«Οι πυροσβέστες ελέγχουν την κατάσταση των εγκαταστάσεων αυτών, αν είναι εξοπλισμένες και αν είναι κατάλληλες για χρήση. Αν όχι, θα λάβουμε μέτρα για την προσαρμογή τους».

Ο Βοβσίκ είπε ότι η Πολωνία δεν απειλείται, αλλά προετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο.

«Πρόκειται για δραστηριότητες ρουτίνας», είπε. «Αυτή η ενέργεια σχεδιάστηκε πριν από καιρό».

Η διαδικασία ελέγχου στα καταφύγια θα διαρκέσει δύο μήνες.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.