ΔΙΕΘΝΗ

Συνέρχεται στο Πεκίνο το Συνέδριο του ΚΚ Κίνας για να εγκρίνει νέα θητεία του Σι Τζιμπίνγκ

Συνέρχεται στο Πεκίνο το Συνέδριο του ΚΚ Κίνας για να εγκρίνει νέα θητεία του Σι Τζιμπίνγκ

Ο Κινέζος Πρόεδρος Σι Τζιμπίνγκ ανοίγοντας το συνέδριο του Κομμουνιστικού Κόμματος, το οποίο αναμένεται να τον εγκρίνει για μια τρίτη θητεία στο τιμόνι της Κίνας, χαιρέτισε την πολιτική των μηδενικών κρουσμάτων κορωνοϊού και των αυστηρών lock down, ενώ τόνισε πως η χώρα δεν εγκαταλείπει την επιλογή για χρήση βίας σε ό,τι αφορά την Ταϊβάν.

Ο Σι εισήλθε στο συνέδριο που διεξάγεται στο Πεκίνο, εν μέσω έντονων χειροκροτημάτων από τους περίπου 2.300 συνέδρους που επιλέγησαν για να συμμετάσχουν.

Στην εναρκτήρια ομιλία του, η οποία κράτησε πέραν της μιάμιση ώρας, ο Σι προώθησε και υπερασπίστηκε μια ευρεία σειρά πολιτικών που υιοθετήθηκαν υπό την ηγεσία του και πρόσθεσε πως το συνέδριο, που λαμβάνει χώρα κάθε πέντε χρόνια, συνέρχεται «σε μια κρίσιμη περίοδο για τη χώρα».

Ο Σι χαιρέτισε ως μεγάλο επίτευγμα τις προσπάθειες του κόμματος να εξαλείψει τον κορωνοϊό, επιβάλλοντας αυστηρά lock down και περιορισμούς στις ζωές των πολιτών, επηρεάζοντας αρνητικά την οικονομία της χώρας. Η προσέγγιση αυτή προστάτεψε την ασφάλεια και την υγεία των ανθρώπων στον ύψιστο βαθμό, είπε.

Σημείωσε δε πως η εκστρατεία κατά της διαφθοράς έχει εξουδετερώσει «σοβαρούς κινδύνους» στο Κομμουνιστικό Κόμμα, τον στρατό και το κράτος.

«Ο αγώνας κατά της διαφθοράς έχει κερδίσει μια συντριπτική νίκη και έχει συνολικά εδραιωθεί», πρόσθεσε.

Ο Κινέζος ηγέτης στην ομιλία του επικεντρώθηκε στα δυο πιο ευαίσθητα θέματα ασφαλείας της Κίνας, το Χονγκ Κονγκ και την Ταϊβάν.

Επικρότησε τη μετάβαση του Χονγκ Κονγκ από «το χάος στην διακυβέρνηση» ενώ υποσχέθηκε να μην εγκαταλείψει ποτέ τη χρήση βίας στο θέμα της Ταΐβάν, προκαλώντας βροχή χειροκροτημάτων.

Στην ομιλία, η οποία επί το πλείστον επικεντρώθηκε σε εσωτερικά ζητήματα, ο Σι είπε πως η Κίνα «θα συμμετέχει ενεργά στην παγκόσμια διακυβέρνηση για την κλιματική αλλαγή».

Επανέλαβε ότι Κίνα αντιτίθεται στην «νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου» στην διεθνή διπλωματία, αλλά απέφυγε τις όποιες αναφορές στις επιδεινούμενες σχέσεις με τις ΗΠΑ.

«Η Κίνα αντιτίθεται αποφασιστικά σε όλες τις μορφές ηγεμονίας και πολιτικών ισχύος, αντιτίθεται στην νοοτροπία του Ψυχρού Πολέμου και στην παρέμβαση σε εσωτερικά θέματα άλλων χωρών και αντιτίθεται στα δύο μέτρα και δύο σταθμά», είπε.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Μαρίνα Λεμεσού: Επιχείρησαν να φύγουν από το parking χωρίς να πληρώσουν - Πρόταξαν μαχαίρι σε αστυνομικούς

Επεισόδια έξω από ΑΔΕ Λεμεσού: Αύριο η απόφαση για τους 10 που συνελήφθησαν - Τα αδικήματα που τους βαραίνουν

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά

Ιωάννα Τούνη: Ο προβληματισμός που μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους – «Δεν ξέρω τι πάει λάθος»



Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη: Υπό οκταήμερη κράτηση και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα

Υπό οκταήμερη κράτηση τέθηκε και ο 28χρονος που συνελήφθη στη Λάρνακα, για την απόπειρα φόνου στην Ανθούπολη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top