ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ανακοίνωση για αναβάθμιση ειδικών αστυνομικών: «Δίδεται αποστομωτική απάντηση και στις «νεοφανείς κασσάνδρες»

Ανακοίνωση για αναβάθμιση ειδικών αστυνομικών: «Δίδεται αποστομωτική απάντηση και στις «νεοφανείς κασσάνδρες»

Μετά από πολύχρονες προσπάθειες , η αναβάθμιση των κλιμάκων των ειδικών αστυνομικών, αστυνομικών και πυροσβεστών μέχρι το βαθμό του Ανώτερου Υπαστυνόμου και των αντίστοιχων βαθμών της Πυροσβεστικής έχει δρομολογηθεί με ρυθμίσεις με στόχο την υλοποίησή τους.

ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ δίνουν ξανά την δική τους απάντηση σε οσους "ενσπείρουν εργολαβικά και ανεύθυνα το φόβο και την αμφιβολία " όπως αναφέρεται σε νέα ανακοίνωση.

 

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Σε συνέχεια προηγούμενης σχετικής τους ανακοίνωσης ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ για το θέμα της αναβάθμισης των κλιμάκων των ειδικών αστυνομικών, των αστυνομικών και των πυροσβεστών επιθυμούν ν’ αναφερθούν στη σχετική συμφωνία που επιτεύχθηκε με το Υπουργείο Οικονομικών και να επεξηγήσουν τους όρους υλοποίησης της:

Με βάση και τα όσα εξ΄ αρχής έχουν συμφωνηθεί με το Υπουργείο Οικονομικών έχουν δοθεί οδηγίες ώστε με εφαρμογή από 1.1.2023, οι επηρεαζόμενοι να διατηρήσουν τις ρυθμίσεις ανέλιξης τους που προβλέπονται στους Κανονισμούς και μετά την αναβάθμιση τους.

Συνεπώς,

 Οι ειδικοί αστυφύλακες θα αναβαθμιστούν από τις συνδυασμένες Κλ. Α1, Α2, Α5(ιι) στις Κλ. Α2, Α5, Α7(ιι).

Συγκεκριμένα οι ειδικοί αστυφύλακες:

(α) μετά από 12 χρόνια υπηρεσίας θα ανελίσσονται στην Κλ. Α5.

(β) μετά από 3 χρόνια υπηρεσίας στην Κλ. Α5 (μετά από 15 δηλαδή χρόνια συνολικής

υπηρεσίας) θα ανελίσσονται στην Κλ.Α7.

Οι αστυφύλακες και πυροσβέστες Κλ. Α3-Α5-Α7(ιι) θα αναβαθμιστούν στις Κλ. Α5,Α7, Α8(ι) με την ψήφιση του προϋπολογισμού του 2023 ως ακολούθως:

(α) Από την Κλ. Α3 μετά την περάτωση της φοίτησης από την Ακαδημία άμεσα τοποθετούνται στην Κλ. Α5.

 

(β) Από την Κλ. Α5 θα αναβαθμίζονται στην Κλ. Α7 μετά από υπηρεσία 12 ετών από την ημερομηνία πρόσληψης τους.

 

(γ) Πρόσθετα η αναβάθμιση των συναδέλφων από την Κλ. Α7 στην Κλ. Α8 θα διενεργείται μετά από υπηρεσία 4 ετών. Δηλαδή η αναβάθμιση των συναδέλφων από την κλίμακα Α5 στην Κλ. Α8 θα γίνεται μετά από υπηρεσία 16 ετών.

 

Με τη σημαντική αυτή συμφωνία γίνεται κατανοητό ότι οι συνάδελφοι πέραν της αύξησης στις απολαβές τους, στα επιδόματα και τις υπερωρίες τους που θα υπολογίζονται με βάση τους νέους συντελεστές (rate) των κλιμάκων τους θα επωφελούνται και με τις ανάλογες αυξήσεις που θα επέλθουν και στα συνταξιοδοτικά τους ωφελήματα (σύνταξη και εφάπαξ).

ΠΑΣΥΔΥ, ΣΑΚ και ΣΥΠΥΚ αισθάνονται την ανάγκη να διακηρύξουν ότι με την ολοκλήρωση της ιστορικής αυτής συμφωνίας, για τα δικαιώματα των αστυνομικών και των πυροσβεστών δίδεται αποστομωτική απάντηση και στις «νεοφανείς κασσάνδρες», που χωρίς να έχουν καμιά επαφή με την πραγματικότητα ενσπείρουν εργολαβικά και ανεύθυνα το φόβο και την αμφιβολία στις χιλιάδες των συναδέλφων μας. Και τούτο σε μια απέλπιδα προσπάθεια να υποβαθμίσουν και να υπονομεύσουν τα όσα μεγάλα και σημαντικά με αίσθημα ευθύνης και επίπονες προσπάθειες έχουμε κατορθώσει. Και είναι γι΄αυτό ακριβώς που οι μικρόψυχες και σπασμωδικές ενέργειες τους και οι ανυπόστατες συκοφαντίες τους δεν μας αγγίζουν.

ΣΑΚ, ΣΥΠΥΚ και ΠΑΣΥΔΥ, αισθανόμαστε για άλλη μια φορά πλήρως δικαιωμένοι. Και καλούμε όλους τους συναδέλφους σε ενότητα και συσπείρωση ενισχύοντας τις γραμμές των Συνδέσμων μας. Είναι πλέον καιρός να απομονώσουμε τους αυτόκλητους Μεσσίες, που χωρίς να έχουν οτιδήποτε στο ενεργητικό τους, έχουν ως μόνο στόχο και επιδίωξη την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων και φιλοδοξιών. Ο καθένας πιστεύουμε κρίνεται από τα έργα του και όχι από τις όποιες ανέξοδες και μηδενιστικές προσεγγίσεις.

Και είμαστε βέβαιοι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων διαθέτει και γνώση και κρίση.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top