ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Μετρούν τα κουκιά τους- 103 μέρες πριν την κάλπη

ΠΡΟΕΔΡΙΚΕΣ: Μετρούν τα κουκιά τους- 103 μέρες πριν την κάλπη

Γράφουν και σβήνουν στα κόμματα και στα επιτελεία των υποψηφίων προέδρων ενόψει του πλάνου που ετοιμάζουν για τις προεδρικές εκλογές, την ώρα που η κλεψύδρα έχει γυρίσει ανάποδα, 103 ακριβώς ημέρες πριν από την μεγάλη αναμέτρηση που θα κρίνει πολλά.

Μετά και την απόφαση του Κινήματος Οικολόγων, το σκηνικό έχει οριστικοποιηθεί και εάν δεν υπάρξει κάποια δραστική αλλαγή με αυτό θα πορευτούμε στις εκλογές της 5ης Φεβρουαρίου. Στα επιτελεία των τριών βασικών διεκδικητών της προεδρίας, κορυφώνεται ο οργανωτικός και πολιτικός σχεδιασμός, για την κορύφωση της προεκλογικής εκστρατείας, την τελευταία εβδομάδα του Ιανουαρίου.

Στο επιτελείο του Αβέρωφ Νεοφύτου, θα δοθεί έμφαση στην ανάδειξη της σταθερότητας και της εμπειρίας, ενώ στην προμετωπίδα της εκστρατείας θα είναι τα πεπραγμένα της δεκαετούς διακυβέρνησης Αναστασιάδη και ΔΗΣΥ. Παρά τη φθορά της εξουσίας που φαίνεται να πλήττει την υποψηφιότητα Νεοφύτου, για μια σειρά από αρνητικά γεγονότα, στο επιτελείο του εκτιμούν ότι το γενικό πρόσημο είναι θετικό. Με τον τρόπο αυτό θέλουν να περιορίσουν τη διεισδυτικότητα του Νίκου Χριστοδουλίδη στους συναγερμικούς, με ζητούμενο, την αύξηση της κομματικής συσπείρωσης. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η συνάντηση που είχε το πρωί της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Στο επιτελείο του Ανδρέα Μαυρογιάννη θα δοθεί έμφαση στην προσωπική επαφή του υποψήφιου με το κοινό, σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η αναγνωρισιμότητά του, τόσο μεταξύ του κοινού του ΑΚΕΛ αλλά και ευρύτερα στην κοινωνία. Στην Εζεκία Παπαϊωάννου επικρατεί η αισιοδοξία ότι η συσπείρωση θα επιτευχθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό αλλά το στοίχημα για τον ίδιο τον Ανδρέα Μαυρογιάννη είναι να προσελκύσει ψηφοφόρους από άλλους κομματικούς χώρους και ανέντακτους. Απογοήτευση προκάλεσε η απόφαση του Κινήματος Οικολόγων να πορευτεί στις εκλογές κατά βούληση, αφού στο επιτελείο Μαυρογιάννη υπήρχαν λίγες ελπίδες για εξασφάλιση από άλλο ένα κόμμα, πέραν του ΑΚΕΛ.

Στο επιτελείο του Νίκου Χριστοδουλίδη επικρατεί ικανοποίηση για την ολοκλήρωση της περιοδείας στις κοινότητες της ελεύθερης Κύπρου, για την παρουσίαση του προγράμματος διακυβέρνησης, που άρχισε τον Σεπτέμβριο. Ο Νίκος Χριστοδουλίδης βρίσκεται στις Βρυξέλλες για σειρά επαφών, τις οποίες άρχισε με συνάντηση τη Δευτέρα, με την πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα. Σε οργανωτικό επίπεδο επικρατεί κινητοποίηση για το καλύτερο δυνατό συντονισμό. Στόχος δεν είναι άλλος από την αξιοποίηση του επόμενου τριμήνου για την ανανέωση της επαφής με τη βάση, σε όλες τις πόλεις και επαρχίες, με παράλληλες παρεμβάσεις σε παγκύπριο επίπεδο. Ζητούμενο είναι να περιοριστεί η λεγόμενη χαλαρή ψήφος και να αποφευχθεί ο εφησυχασμός από όσους επαναπαύονται στη δημοσκοπική πρωτιά.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top