ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Στέλλα Κυριακίδου: Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη - Τα εμβόλια η καλύτερη άμυνα

Στέλλα Κυριακίδου: Αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Ευρώπη - Τα εμβόλια η καλύτερη άμυνα

Στην αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού στην ΕΕ εστίασε η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλα Κυριακίδου από το Ταλίν της Εσθονίας όπου βρίσκεται, υπογραμμίζοντας ότι τα εμβόλια και οι ενισχυτικές δόσεις παραμένουν ο καλύτερος τρόπος για να αντιμετωπιστεί ο ιός.

«Όπως και τα δύο προηγούμενα χρόνια, βλέπουμε αυξανόμενα κρούσματα της COVID σε ολόκληρη την ΕΕ, συμπεριλαμβανομένης της Εσθονίας, ιδιαίτερα στις μεγαλύτερες ηλιακές ομάδες», σημείωσε η κ. Κυριακίδου στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησε με τον Εσθονό Υπουργό Υγείας και Εργασίας Πιπ Πέτερσον.

Παράλληλα η ίδια ανέφερε ότι αυτή η τάση «αυξάνει τον κίνδυνο για άσκηση μεγαλύτερης πίεσης στα συστήματα υγείας, για άλλη μια φορά αυτό το χειμώνα, έπειτα από τρία χρόνια πανδημίας». Η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων επισήμανε ότι από τον Σεπτέμβριο είναι διαθέσιμα τα προσαρμοσμένα εμβόλια και πρόσθεσε ότι «είναι σημαντικό οι πολίτες να προστατεύουν τον εαυτό τους».

Η επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου είχε επίσης συνάντηση με την Πρωθυπουργό της Εσθονίας Κάγια Κάλλας.

«Η Εσθονία ήταν πάντα βασικός υποστηρικτής των εργασιών της ΕΕ στους τομείς της υγείας και της ασφάλειας των τροφίμων. Σε στενή συνεργασία με την Εσθονία, δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία για όσο διάστημα χρειαστεί», ανέφερε επίσης σε μήνυμά της στο Twitter η Ευρωπαία Επίτροπος.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ καταρρίπτουν το αφήγημα Τατάρ - Δίνουν χρόνο στην αποστολή της Ολγκίν

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

Μαρίνα Σάττι: Τι δήλωσε η ομάδα της για την ελληνική συμμετοχή και το μήνυμα της τραγουδίστριας

Εντόπισαν 113 κροτίδες σε οικία ανήλικου στη Λευκωσία - Αναμένεται να κληθεί για ανάκριση - Φωτογραφία



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top