ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ελληνική Τράπεζα: Προχωρεί στην επαναφορά των μισθών του προσωπικού των πρώην Συνεργατικών

Ελληνική Τράπεζα: Προχωρεί στην επαναφορά των μισθών του προσωπικού των πρώην Συνεργατικών

Προχωρεί στην επαναφορά των μισθών του προσωπικού των πρώην Συνεργατικών Πιστωτικών Ιδρυμάτων, η Ελληνική Τράπεζα.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της: «όπως γνωρίζετε, η Οργάνωσή μας δυναμικά και αποφασιστικά μόνη της από πολύ νωρίς ανέδειξε το θέμα της επαναφοράς των μειώσεων στους μισθούς και στα ωφελήματα των συναδέλφων του Συνεργατισμού. Ήταν επίσης η μόνη που προχώρησε σε καταγγελία προς το Υπουργείο Εργασίας, και για μεγάλο χρονικό διάστημα διεκδίκησε και αγωνίστηκε μέχρι που το Υπουργείο Εργασίας με απόφασή του στις 17/3/2022 δικαίωσε τις θέσεις μας.

Ως γνωστό, η Διοίκηση της Τράπεζας για αρκετό καιρό περιφρονούσε την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, απειλούσε για απολύσεις και έθετε ακραίες θέσεις στο θέμα της ανανέωσης της Συλλογικής Σύμβασης.

Μάλιστα, λόγω της άρνησης της Τράπεζας να συμμορφωθεί με την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, η Οργάνωσή μας μέσω καταγγελιών που είχαν γίνει από μέλη της, ξεκίνησε διαδικασία για καταχώρηση προσωπικών ποινικών αγωγών εναντίον των μελών του Δ.Σ. της Τράπεζας.
Η αποφασιστικότητα, η επιμονή και οι υπεύθυνοι χειρισμοί της ηγεσίας της Οργάνωσής μας, ειδικά του Επίτιμου Προέδρου μας, συν. Λοΐζου Χατζηκωστή, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή συσπείρωση και αγωνιστικότητα του συνόλου των μελών μας σε όλες τις Τράπεζες, υποχρέωσαν την Τράπεζα να αντιληφθεί ότι είναι προς το συμφέρον όλων η συμμόρφωση της με τις αποφάσεις του Υπουργείου Εργασίας, ο σεβασμός της προς τους εργασιακούς θεσμούς του τόπου και η διατήρηση της εργατικής ειρήνης.

Η Ελληνική Τράπεζα έχει ενημερώσει την Οργάνωσή μας ότι θα συμμορφωθεί με την απόφαση του Υπουργείου Εργασίας και σήμερα θα γίνει η επαναφορά των μειώσεων στους μισθούς των συναδέλφων του Συνεργατισμού. Εντός του επόμενου μήνα, οι συνάδελφοι θα πιστωθούν και με τα ποσά που αφορούν τα αναδρομικά από 1/1/2019.

Τη μεγάλη αυτή επιτυχία της Οργάνωσής μας, κάποιοι προσπαθούν σήμερα να την οικειοποιηθούν, χωρίς όμως να πείθουν κανένα.
Πού ήταν τόσο καιρό και γιατί δεν διεκδίκησαν από την πρώτη μέρα την επαναφορά των μισθών; Μήπως για να κερδίσουν την εύνοια της Τράπεζας, την ώρα που η ΕΤΥΚ συγκρουόταν με την Διοίκηση;

Μετά τη σημερινή, θετική εξέλιξη, παραμένουν οι εξής εκκρεμότητες ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας για τις οποίες αναμένουμε την απόφασή του:

1. Η μη επαναφορά των μειώσεων των μισθών και των ωφελημάτων των συναδέλφων που προέρχονται από την πρώην Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

2. Η μη επαναφορά της μείωσης της εργοδοτικής εισφοράς στο Ταμείο Προνοίας από 1/1/2019 για όλους τους συναδέλφους του Συνεργατισμού.

3. Η μη παραχώρηση του 14ου μισθού σε όσους είχαν αυτό το δικαίωμα.

Για το θέμα που αφορά τους συναδέλφους της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας η θέση μας είναι ξεκάθαρη, η Ελληνική Τράπεζα πρέπει να αποκαταστήσει τις μειώσεις στους μισθούς και στα ωφελήματα των συναδέλφων αυτών, όπως θα πράξει και για τους υπόλοιπους συναδέλφους του Συνεργατισμού.

Πρέπει επίσης να αναφέρουμε ότι, βάσει απόφασης του Υπουργείου Εργασίας, η μη παραχώρηση εκ μέρους της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, της ετήσιας προσαύξησης από το 2014 και μετά (2014-2018), συνιστά παραβίαση των υφιστάμενων συμφωνιών. Η απόφαση αυτή καλύπτει ΟΛΟΥΣ τους συναδέλφους της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας, είτε σήμερα είναι στην ΚΕΔΙΠΕΣ, ΑΛΤΑΜΙΡΑ είτε στην Ελληνική Τράπεζα.

Για το θέμα αυτό (μη παραχώρηση της ετήσιας προσαύξησης για τα έτη 2014 – 2018) έχει ήδη ξεκινήσει η εκδίκαση υποθέσεων ενώπιον του Δικαστηρίου, βάσει αγωγών που είχαν καταθέσει συνάδελφοι το 2015 εναντίον της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας (σήμερα ΚΕΔΙΠΕΣ) και αναμένεται σύντομα η ολοκλήρωση της διαδικασίας και η έκδοση απόφασης.
Θέλουμε επίσης να σας ενημερώσουμε ότι, πάλι ως αποτέλεσμα των ενεργειών της Οργάνωσής μας, θετικές εξελίξεις (συμφωνημένες με την ΕΤΥΚ) θα προκύψουν και σε σχέση με άλλα σημαντικά θέματα:

1. Η Τράπεζα, απέσυρε τις απειλές για απολύσεις και θα προχωρήσει τελικά με την προσφορά Σχεδίου Εθελοντικής Αποχώρησης παρόμοιο με αυτά που έχουν προσφερθεί από άλλες Τράπεζες του χώρου μας και

2. Είμαστε κοντά για την ανανέωση της Συλλογικής Σύμβασης, στη βάση των όσων η Οργάνωσή μας έχει ήδη συμφωνήσει με άλλες Τράπεζες του χώρου μας.

Σύντομα, θα επανέλθουμε για την πληρέστερη ενημέρωσή σας επί των θεμάτων αυτών. Σας διαβεβαιώνουμε ότι, η Οργάνωσή μας θα συνεχίσει να χειρίζεται όλα τα θέματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα με την Ελληνική τράπεζα με στόχο τη σύντομη θετική κατάληξη.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top