ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχιλλέας Δημητριάδης: «Λάθος ο φράκτης» - Πρόταση για πρόσληψη 300 προσοντούχων για εξέταση των αιτήσεων ασύλου.

Αχιλλέας Δημητριάδης: «Λάθος ο φράκτης» - Πρόταση για πρόσληψη 300 προσοντούχων για εξέταση των αιτήσεων ασύλου.

Τον διορισμό 300 προσοντούχων ατόμων για να αναλάβουν την εξέταση αιτήσεων ασύλου, προτείνει ο υποψήφιος για την Προεδρία Αχιλλέας Δημητριάδης, απορρίπτοντας το στήσιμο φράχτη στην νεκρή ζώνη και την πρόσληψη 300 «οριοφυλάκων».

Ο Αχιλλέας Δημητριάδης επισκέφθηκε σήμερα το Ακάκι και συναντήθηκε με τον κοινοτάρχη της Αυλώνας και κάτοικους της περιοχής, η οποίοι τον ενημέρωσαν για τα πολλαπλά προβλήματα που προκύπτουν από το στήσιμο φράκτη στην νεκρή ζώνη.

Σε δηλώσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Αχιλλέας Δημητριάδης χαρακτήρισε άστοχη και αναποτελεσματική την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση Αναστασιάδη στο μεταναστευτικό. «Με την αδράνεια της για πέντε χρόνια άφησε να στοιβάζονται χιλιάδες φάκελοι αιτητών ασύλου. Αντί να εργαστεί από τότε για την ταχεία εξέταση τους, προχωρά τώρα και στήνει φράκτη στη νεκρή ζώνη, προκαλώντας έτσι προβλήματα στους κατοίκους που θέλουν να έχουν πρόσβαση στις περιουσίες τους για γεωργικούς σκοπούς. Ακόμα χειρότερα, βρίσκεται σε διαρκή διαφωνία με την Ουνφικύπ και στέλνει το λάθος μήνυμα για μετατροπή της γραμμής αντιπαράταξης σε «σκληρό σύνορο».

Κάτω από αυτό το πρίσμα, ο Α. Δημητριάδης τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ακυρώσει τη διαδικασία προσλήψεων 300 «οριοφυλάκων» και να προχωρήσει στην ταχεία πρόσληψη προσοντούχων ατόμων για να εκπαιδευτούν και να ενισχύσουν την διαδικασία εξέτασης αιτήσεων ασύλου.

Ο κ. Δημητριάδης υποστηρίζει την ενίσχυση του μηχανισμού επιστροφών και εφαρμογή κινήτρων, ώστε αυτοί που δεν βρίσκονται νόμιμα στην Κύπρο να επιστρέψουν στην χώρα τους.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πρόκληση πυρκαγιών: Πως να προστατεύσουμε τα δάση μας – Οι επιπτώσεις, οι δυσκολίες και ο σεβασμός που πρέπει να δείχνουμε

Σύλληψη 18χρονου στη Λεμεσό: Αυτά βρήκε στην κατοχή του ΥΚΑΝ – Δείτε φωτογραφίες

Πυρκαγιά στην Πάφο: Εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης εναντίον προσώπου – Φαίνεται να έριχνε πυροτεχνήματα

Συνέρχεται το Εθνικό συμβούλιο την Παρασκευή - Έπιασαν τόπο οι πιέσεις της αντιπολίτευσης

Kim Kardashian: Η παράξενη απαίτηση από τους βοηθούς της, για να πιει καφέ το πρωί

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν



LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για  Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

LIVE: Σε εξέλιξη η υποβολή υποψηφιοτήτων για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους

Πραγματοποιείται σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top