ΔΙΕΘΝΗ

Φιλιππίνες: Στους 98 οι νεκροί από την καταιγίδα Νάλγκε - Εντοπίστηκαν δεκάδες πτώματα

Φιλιππίνες: Στους 98 οι νεκροί από την καταιγίδα Νάλγκε - Εντοπίστηκαν δεκάδες πτώματα

Ο απολογισμός των θυμάτων της καταιγίδας Νάλγκε, η οποία έπληξε τις Φιλιππίνες τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αυξήθηκε στους 98 νεκρούς, ανακοίνωσε σήμερα η εθνική υπηρεσία αντιμετώπισης φυσικών καταστροφών (φωτογραφία, επάνω, από το Twitter).

Βρέθηκαν δεκάδες ακόμη πτώματα και ο απολογισμός πέρασε από τους 48 στους 98 νεκρούς, διευκρίνισε η υπηρεσία.

Τα περισσότερα από τα θύματα χάθηκαν εξαιτίας κατολισθήσεων και πλημμυρών την Παρασκευή στη Μιντανάο, νήσο στο νότιο τμήμα του αρχιπελάγους, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων.

Η καταιγίδα χτύπησε τη Λουζόν, τη μεγαλύτερη και πολυπληθέστερη νήσο της χώρας της νοτιοανατολικής Ασίας, το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή, σαρώνοντας τα πάντα στο διάβα της και προκαλώντας διακοπές της ηλεκτροδότησης.

Η πρωτεύουσα Μανίλα και κοντινές πόλεις υπέστησαν πλημμύρες. Η καταιγίδα απομακρύνθηκε χθες το απόγευμα, προς τη Νότια Σινική Θάλασσα.

Κατά μέσον όρο, τις Φιλιππίνες πλήττουν κάπου είκοσι τυφώνες και καταιγίδες κάθε χρόνο. Σκοτώνουν κατοίκους και ζώα κτηνοτρόφων, καταστρέφουν αγροκτήματα, σπίτια, δρόμους, γέφυρες. Ωστόσο, ο νότος σπάνια υφίσταται καταστροφές.

Επιστήμονες προειδοποιούν ότι στο μέτρο που ο πλανήτης πλήττεται από την κλιματική αλλαγή, οι καταιγίδες και οι τυφώνες θα ισχυροποιούνται ολοένα περισσότερο.

Πηγή: ΑΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top