ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δημοσκόπηση ANT1: Καθαρή πρωτιά για Χριστοδουλίδη – «Μάχη» Αβέρωφ με Μαυρογιάννη για τον Β’ γύρο

Δημοσκόπηση ANT1: Καθαρή πρωτιά για Χριστοδουλίδη – «Μάχη» Αβέρωφ με Μαυρογιάννη για τον Β’ γύρο

Σταθερό φαίνεται να είναι το προβάδισμα του Νίκου Χριστοδουλίδη, έναντι του Αβέρωφ Νεοφύτου και του Ανδρέα Μαυρογιάννη, όπως αυτό καταγράφεται μέσα από την πρώτη μεγάλη δημοσκόπηση, του τηλεοπτικού σταθμού ANT1.

Ο πρώην ΥΠΕΞ φαίνεται να υπερτερεί των πολιτικών του αντιπάλων ως ο καταλληλότερος να χειριστεί τα οικονομικά θέματα του τόπου μας λαμβάνοντας ψήφο εμπιστοσύνης που αγγίζει το 33% αλλά και ως αυτός που μπορεί να πετύχει ένα καλύτερο αποτέλεσμα στο Κυπριακό με 32%.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Νίκος Χριστοδουλίδης παρουσιάζεται ως ο πιο προσιτός καταγράφοντας 54%.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Κύπριοι είναι η Οικονομία με 52% ως πρώτη αναφορά και 73% μεταξύ δύο σημαντικότερων, το Κυπριακό με 15% ως πρώτη αναφορά και 41% μεταξύ δύο σημαντικότερων και το κόστος ζωής με 17% ως πρώτη αναφορά και 30% μεταξύ δύο σημαντικότερων.

Την ίδια ώρα αυξάνεται σημαντικά το ποσοστό των Κυπρίων που πιστεύουν ότι δεν είμαστε πιο κοντά στη λύση του Κυπριακού και πως η κατάσταση σε ένα χρόνο από σήμερα θα είναι χειρότερη καταγράφοντας το 45% της κοινής γνώμης.

Μέσα από τη δημοσκόπηση το 78% των ερωτηθέντων απάντησε πως θα ψηφίσει σίγουρα στις Προεδρικές εκλογές, ενώ το 13% απάντησε μάλλον ναι και το 3% μάλλον όχι.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, αυτό που θα ωθήσει τους περισσότερους να ψηφίσουν στις Προεδρικές εκλογές του 2023 είναι το αίσθημα καθήκοντος καταγράφοντας το 40% αλλά και η ανησυχία εκλογής μη κατάλληλου υποψηφίου καταγράφοντας 30%.

Πρόθεση Ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, εάν οι Προεδρικές διεξάγονταν την ερχόμενη Κυριακή, ο Νίκος Χριστοδουλίδης καταλαμβάνει την πρωτιά με ποσοστό της τάξης 34%, ενώ, ακολουθεί ο Αβέρωφ Νεοφύτου με 16%, ο Μαυρογιάννης με 14% και ο Δημητριάδης με 5%.

Συσπειρώσεις κομμάτων

Το ΑΚΕΛ παρουσιάζει τη μεγαλύτερη συσπείρωση όσον αφορά τον Ανδρέα Μαυρογιάννη με 52%. Από την πλευρά του ΔΗΚΟ η συσπείρωση φτάνει μέχρι και το 61% για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, 47% η ΔΗΠΑ για τον πρώην ΥΠΕΞ και 61% η ΕΔΕΚ για τον ίδιο. Ο ΔΗΣΥ παρουσιάζει ποσοστά συσπείρωσης για τον Πρόεδρο του, Αβέρωφ Νεοφύτου με 44%.

Σενάρια Β’ γύρου

Στο σενάριο που ο Νίκος Χριστοδουλίδης βρεθεί απέναντι από τον Αβέρωφ Νεοφύτου στον Β’ γύρο των εκλογών, ο πρώην ΥΠΕΞ συγκεντρώνει 52% έναντι 23% του συναγερμικού υποψήφιου. Σε αυτό το σενάριο 9% απαντά πως δεν θα ψήφιζε, 6% ότι θα έριχνε λευκό ή άκυρο, ενώ 11% ότι δεν απαντούν.

Στην περίπτωση που ο Νίκος Χριστοδουλίδης συναντήσει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη στον Β’ γύρο, Ο Νίκος Χριστοδουλίδης συγκεντρώνει ποσοστό 55% έναντι 25% που συγκεντρώνει ο Ανδρέας Μαυρογιάννης. 7% δεν θα ψήφιζαν και 3% θα έριχναν λευκό ή άκυρο.

Σε περίπτωση που στον Β’ γύρο βρεθούν Αβέρωφ και Μαυρογιάννης, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ καταγράφει ποσοστό 33% έναντι 39% του Ανδρέα Μαυρογιάννη. 12% απαντούν πως δεν θα ψήφιζαν, 6% ότι θα έριχναν λευκό ή άκυρο και  10% οι αναποφάσιστοι.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παρασύρθηκε από όχημα πεζός στην Πάφο – Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο – Η κατάσταση της υγείας του

Χειροπέδες σε 10 πρόσωπα για σωρεία αδικημάτων έξω από την ΑΔΕ Λεμεσού - Τραυματίστηκε αστυνομικός και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Αναστάτωση έφερε ο Ψινάκης στο J2US - «Δεν πάω τη γυναίκα σας λόγω #Metoo» είπε στον Ίαν Στρατή

Συμπλοκή νεαρών στη Λευκωσία: Χειροπέδες σε 18χρονο - Στην κατοχή του μαχαίρια και ναρκωτικά - Ανήλικος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Η κροτίδα που στιγμάτισε τη ζωή του Κώστα: «Άνοιξα τα μάτια μου και έλειπαν τρία δάχτυλα» - Συγκλονιστικές εικόνες

Πάσχα: Αναλυτικά το εορταστικό ωράριο καταστημάτων - Πότε θα είναι ανοιχτά και πότε κλειστά



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top