Πάει Αθήνα ο ΥΠΕΞ - Η αντιμετώπιση προκλητικότητας Τουρκίας και ενεργειών αναβάθμισης ψευδοκράτους στο επίκεντρο

Πάει Αθήνα ο ΥΠΕΞ - Η αντιμετώπιση προκλητικότητας Τουρκίας και ενεργειών αναβάθμισης ψευδοκράτους στο επίκεντρο

Η αντιμετώπιση της προκλητικότητας της Τουρκίας και των ενεργειών για αναβάθμιση της αποσχιστικής οντότητας στα κατεχόμενα θα είναι στο επίκεντρο των επαφών του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, στο πλαίσιο επίσκεψης εργασίας που θα πραγματοποιήσει στην Αθήνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, ο κ. Κασουλίδης μεταβαίνει στην Αθήνα την Κυριακή.

Όπως αναφέρεται, τη Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, ο κ. Κασουλίδης θα συναντηθεί κατ’ ιδίαν με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια, ενώ θα ακολουθήσουν διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή υπηρεσιακών αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου – Ελλάδας. Εν συνεχεία, οι δύο Υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο τις οποίες θα ακολουθήσει γεύμα εργασίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών, «στο επίκεντρο των επαφών των κ.κ. Κασουλίδη και Δένδια θα βρεθεί η αξιολόγηση της τουρκικής προκλητικότητας, οι ενέργειες της Τουρκίας για αναβάθμιση της αποσχιστικής οντότητας στα κατεχόμενα, οι προσπάθειες για επιβολή νέων τετελεσμένων μέσω ενδεχόμενων παράνομων γεωτρήσεων εντός της Κυπριακής ΑΟΖ και ανοίγματος νέου τμήματος της περίκλειστης περιοχής των Βαρωσίων».

«Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστούν τρόποι πρόληψης και αποτροπής των εν λόγω τετελεσμένων», σημειώνεται.

Ο κ. Κασουλίδης επιστρέφει στην Κύπρο το βράδυ της ίδιας ημέρας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Προεδρος Χριστοδουλίδης: Οι κινήσεις προς την κοινωνία, το στοίχημα της καθημερινότητας και η αντίστροφη μέτρηση για το 2028

Όταν την περασμένη εβδομάδα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανακοίνωσε, ότι το Γραφείο της Επιτρόπου του Πολίτη, προχωρεί στη διοργάνωση ειδικής συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου, στην οποία νέοι και νέες θα αναλάβουν συμβολικά τον ρόλο υπουργών και θα παρουσιάσουν τις δικές τους προτάσεις, η κυβέρνηση έστειλε ένα μήνυμα με σαφή πολιτικό συμβολισμό: οι νέοι πρέπει να έχουν φωνή εκεί όπου λαμβάνονται οι αποφάσεις.

BEST OF TOTHEMAONLINE