ΔΙΕΘΝΗ

Ιράν: Σκληροπυρηνικοί βουλευτές ζητούν αυστηρή τιμωρία των «ταραχοποιών»

Ιράν: Σκληροπυρηνικοί βουλευτές ζητούν αυστηρή τιμωρία των «ταραχοποιών»

Σκληροπυρηνικοί Ιρανοί βουλευτές προέτρεψαν σήμερα το δικαστικό σώμα να «αντιμετωπίσει αποφασιστικά» τους δράστες των ταραχών καθώς η Ισλαμική Δημοκρατία αγωνίζεται να καταστείλει τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις αντιφρονούντων εδώ και χρόνια.

Εκτεταμένες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις ξέσπασαν τον Σεπτέμβριο μετά το θάνατο της νεαρής Ιρανής κουρδικής καταγωγής Μαχσά Αμινί κατά την κράτησή της από την αστυνομία ηθών επειδή δεν φορούσε σωστά το χιτζάμπ της.

«Ζητάμε από το δικαστικό σώμα να αντιμετωπίσει αποφασιστικά τους δράστες αυτών των εγκλημάτων και όλους εκείνους που βοήθησαν στα εγκλήματα και προκάλεσαν ταραχές», ανέφεραν σε δήλωσή τους 227 βουλευτές από το κοινοβούλιο του Ιράν των 290 εδρών, σύμφωνα με κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το πρακτορείο ειδήσεων HRANA των ακτιβιστών μετέδωσε ότι 318 διαδηλωτές είχαν σκοτωθεί στις ταραχές μέχρι το Σάββατο, μεταξύ των οποίων 49 ανήλικοι. Τριάντα οκτώ μέλη των δυνάμεων ασφαλείας έχουν επίσης σκοτωθεί, πρόσθεσε.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν τον περασμένο μήνα ότι περισσότερα από 46 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αστυνομίας, σκοτώθηκαν. Κυβερνητικοί αξιωματούχοι δεν έχουν δώσει εκτίμηση για τον αριθμό των νεκρών.

Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και σήμερα σε πολλές πόλεις του Ιράν, σύμφωνα με ομάδες ακτιβιστών και όπως φαίνεται από βίντεο που ανέβηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Ξεκάθαρος ο Κεραυνός: «Ανέκδοτο ότι έχουν αντικατασταθεί οι συντάξεις με φιλοδώρημα»

Αυξήσεις στις τιμές καυσίμων: Πόσο έχουν ανέβει - «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις επηρεάζουν»

Παραιτήθηκε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αστυνομίας Κύπρου - Ποιος αναλαμβάνει στη θέση του

Τραγωδία στις ΗΠΑ: Μωρό ενός έτους έπεσε από παράθυρο ξενοδοχείου και σκοτώθηκε



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Η διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία η μοναδική βάση λύσης»

Η μοναδική βάση επίλυσης του Κυπριακού είναι η λύση στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, όπως περιγράφεται στα ψηφίσματα των ΗΕ, των συγκλίσεων που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα και του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης σε χαιρετισμό του, ο οποίος αναγνώσθηκε από τον Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, σε επίσημο δείπνο των ομογενών στη Νέα Υόρκη με αφορμή την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top