ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ

Έκτακτη σύσκεψη για την αύξηση των κρουσμάτων - Όσα θα συζητήσουν

 Έκτακτη σύσκεψη για την αύξηση των κρουσμάτων - Όσα θα συζητήσουν

Αύξηση κρουσμάτων από COVID 19 παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, σύμφωνα με τον Υπουργό Υγείας, ο οποίος ανακοίνωσε ότι την προσεχή Τετάρτη έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη με την Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ώστε να εξεταστεί η πορεία της πανδημίας σε σχέση με τους επόμενους μήνες.

Μιλώντας ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, όπου παρουσίασε τον προϋπολογισμό του Υπουργείου του για το 2023, ο Υπ. Υγείας τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου «δεν είναι η επαναφορά οποιωνδήποτε νέων μέτρων», διαμηνύοντας ωστόσο ότι «με την πανδημία δεν τελειώσαμε» και ότι «δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός».

Σύμφωνα πάντα με τις δηλώσεις του, το Υπουργείο Υγείας και τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν αποδείξει ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν στην πανδημία.

Την ίδια ώρα δήλωσε την ετοιμότητα του Υπουργείου του αν υπάρξει περαιτέρω αύξηση στις νοσηλείες να δράσει άμεσα εμπλέκοντας και τον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα και να χρειαστεί η επαναφορά μέτρων.

Σε σχέση με το 2022, ο Υπ. Υγείας προέβη σε ανασκόπηση της πανδημίας, λέγοντας ότι στις αρχές του 2022 το Υπουργείο είχε να διαχειριστεί τη μετάλλαξη «Όμικρον», σημειώνοντας πως υπήρξε αύξηση των κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, με το αρμόδιο Υπουργείο να δρα άμεσα και οι κλίνες να αυξάνονται σε επιπλέον δέκα.

«Στόχος μας ήταν να μην έχουμε οποιαδήποτε μέτρα, ενώ σχεδόν καταργήθηκαν όλα τα μέτρα, πλην τη χρήση μάσκας σε φαρμακεία και νοσηλευτήρια», τόνισε ο Υπουργός Υγείας.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Συνεχίζεται η διαμάχη στη Δρομολοξιά - «Χτύπησε τη σύζυγό μου» - «Όλα όσα ακούστηκαν δεν ευσταθούν στην πραγματικότητα»

Στην Αστυνομία για κατάθεση με τους γονείς του ο 10χρονος για τις ζημιές στο Δημοτικό Λιβαδιών - Ψάχνουν και άλλα πρόσωπα

Απεβίωσε Κύπριος κατάδικος των Φυλακών - Ποια η αιτία

«Μίλησε» η νεκροτομή του 30χρονου Ευτύχιου Χαρίτου – Τα ευρήματα

Δίκη για το Μάτι: Ασκήθηκε έφεση από την Εισαγγελία για την απόφαση

Eurovision 2024: Ξεπέρασε το 50% στην τηλεθέαση το ΡΙΚ - Το εντυπωσιακό ποσοστό την ώρα της ανακοίνωσης



Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ -  «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Το μήνυμα της Ολγκίν σε ΠτΔ και Τατάρ - «Εύχομαι να δουν την υποστήριξη που έχουν και να προχωρήσουν μπροστά»

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Χριστοδουλίδη με την προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top