Έρχεται στην Κύπρο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος - «Η εκδημία του Αρχιεπισκόπου αποτελεί μεγάλη απώλεια»

Έρχεται στην Κύπρο ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος - «Η εκδημία του Αρχιεπισκόπου αποτελεί μεγάλη απώλεια»

Αυθορμήτως αποφάσισε να μεταβεί στην Λευκωσία τον ερχόμενο Σάββατο για να προστεί της εξοδίου Ακολουθίας του εκλιπόντος Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου, δήλωσε σήμερα ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

Σε ομιλία του σήμερα μετά τη λειτουργία, ο Οικουμενικός Πατριάρχης είπε «μνημονεύουμε τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου ο οποίος έφυγε από τον επίγειο αυτόν κόσμο χθες τα ξημερώματα μετά από πολυετή δοκιμασία της υγείας του».

«Ο αείμνηστος αδελφός υπήρξε θερμός και ανυποχώρητος υπερασπιστής των απαραγράφτων δικαίων και της πανορθοδόξου ευθύνης του πανσέπτου Οικουμενικού Θρόνου», ανέφερε.

«Η εκδημία του αποτελεί μεγάλη απώλεια και για την και για την Μεγάλην Εκκλησία και για εμάς. Αυθορμήτως αποφασίσαμε να μεταβώμεν εις Λευκωσίαν για να προστώμεν την εξοδίου Ακολουθίας του εκλιπόντος Προκαθημένου το προσεχές Σάββατο», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Καρκίνος του μαστού: Έρχεται μηνιαίο επίδομα για ευάλωτους ασθενείς – Μέχρι πότε θα καταβάλλεται - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

Καρκίνος του μαστού: Έρχεται μηνιαίο επίδομα για ευάλωτους ασθενείς – Μέχρι πότε θα καταβάλλεται - Τι ανακοίνωσε ο Χριστοδουλίδης

Την καταβολή μηνιαίου επιδόματος σε ευάλωτους ασθενείς με καρκίνο του μαστού, για όσο διαρκεί η θεραπεία και μέχρι 12 μήνες μετά την ολοκλήρωσή της, καθώς και τη δωρεάν μεταφορά ασθενών από απομακρυσμένες περιοχές της επαρχίας Λευκωσίας προς ογκολογικά κέντρα, ανακοίνωσε το Σάββατο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE