ΔΙΕΘΝΗ

Ζαχάροβα: Είμαστε έτοιμοι για επανέναρξη συνομιλιών με το Κίεβο αλλά...

Ζαχάροβα: Είμαστε έτοιμοι για επανέναρξη συνομιλιών με το Κίεβο αλλά...

Το παιχνίδι του... ναι μεν αλλά συνεχίζεται από τη ρωσική πλευρά όσον αφορά στις διαπραγματεύσεις.

Τις προϋποθέσεις, με βάση τις οποίες η Μόσχα προτίθεται να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ουκρανία, όρισε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείο Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

 

Όπως δήλωσε, η Ρωσία είναι διατεθειμένη να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις, εφόσον ληφθούν υπόψιν τα νέα δεδομένα, εννοώντας την προσάρτηση των τεσσάρων ουκρανικών περιοχών (Ντόνετσκ, Λουγκάνσκ, Χερσώνα και Ζαπορίζια) στη ρωσική επικράτεια.


«Είμαστε ακόμη ανοιχτοί σε διαπραγματεύσεις. Ποτέ δεν αρνηθήκαμε να τις έχουμε. Είμαστε έτοιμοι να διαπραγματευτούμε, φυσικά, λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι στιγμής δεδομένα», είπε χαρακτηριστικά η Μαρία Ζαχάροβα.

Σύμφωνα, δε, με το Reuters η υψηλοβαθμη αξιωματούχος του Κρεμλίνου επιβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν συνομιλίες με τις ΗΠΑ πάνω στη συνθήκη για τη μείωση των πυρηνικών., ενώ παράλληλα παραδέχθηκε ότι οι δύο πλευρές έχουν κατά καιρούς συνομιλίες.

Η Ρωσίδα εκπρόσωπος επέκρινε το Βερολίνο για την προμήθεια όπλων στην Ουκρανία, λέγοντας ότι θα έπρεπε να ωθήσει το Κίεβο προς τις διαπραγματεύσεις.

«Αντί να χρησιμοποιήσει την επιρροή της στο καθεστώς του Κιέβου, η γερμανική πλευρά, αντίθετα με τους δικούς της νόμους και κανονισμούς που απαγορεύουν την εξαγωγή φονικών όπλων σε περιοχές κρίσης και ζώνες ένοπλων συγκρούσεων, συνεχίζει να ενισχύει τη στρατιωτική δύναμη του καθεστώτος του Κιέβου με διάφορα οπλικά συστήματα, ενθαρρύνοντάς έτσι την ουκρανική κυβέρνηση να συνεχίσει τις εχθροπραξίες με κάθε κόστος», τόνισε.

Έτοιμοι για συνομιλίες με τη Ρωσία, αλλά... με άλλο πρόεδρο, όχι με τον Πούτιν

Απαντώντας στις εκκλήσεις της Δύσης για έναρξη συνομιλιών με τη Μόσχα και μετά την τοποθέτηση του Κρεμλίνου ότι ο διάλογος θα γίνει όταν το κρίνει η Ρωσία, ο σύμβουλος του επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, Μιχάηλο Ποντόλιακ, σχολίασε το δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι ΗΠΑ θα επιμείνουν στη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών, εάν ο ουκρανικός στρατός ανακτήσει τον έλεγχο της Χερσώνας και αυτό θα δώσει τη δυνατότητα να γίνει διάλογος από θέση ισχύος.

Ο Ποντόλιακ σχολιάζοντας το δημοσίευμα έγραψε στο Twitter: «Σημαντικό: η Ουκρανία ποτέ δεν αρνήθηκε τις συνομιλίες. Η θέση μας είναι γνωστή και ανοιχτή. Πρώτον, αποχώρηση των στρατευμάτων από τα εδάφη μας, δεύτερον είναι όλα τα υπόλοιπα. Ο Πούτιν είναι έτοιμος γι’ αυτό; Φυσικά όχι. Αφού είναι έτσι τα πράγματα, τότε σύμφωνα με την δική μας εποικοδομητική εκτίμηση θα μιλήσουμε με τον επόμενο ηγέτη της Ρωσίας».

Ο Πεσκόφ απαντά στη Δύση

«Είμαστε ανοιχτοί σε συνομιλίες αλλά όχι τη δεδομένη χρονική στιγμή», η απάντηση του Κρεμλίνου μετά τις εκκλήσεις της Δύσης για εμπλοκή του Κιέβου σε ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δήλωσε ειδικότερα ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στον διάλογο με την Ουκρανία, όχι όμως αυτήν τη στιγμή.

«Έχουμε επανειλημμένα τόνισει ότι η ρωσική πλευρά παραμένει ανοιχτή ώστε να επιτύχει τους στόχους της μέσω συνομιλιών» δήλωσε ο Πεσκόφ

«Έχουμε επισης ξεκαθαρίσει ότι δεν βλέπουμε την ευκαιρία για διεξαγωγή διαλόγου αυτήν την στιγμή» συμπήρωσε.

Η Δύση καλεί το Κίεβο να αρχίσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Μόσχα

Όσο η Ρωσία κλιμακώνει τις επιθετικές της ενέργειες, η Δύση καλεί την Ουκρανία να εμπλακεί σε ειρηνευτικές συνομιλίες.

Μετά τις ΗΠΑ που ενθάρρυναν την Ουκρανία να δείξει ότι είναι ανοιχτή σε διαπραγματεύσεις, εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης δήλωσε ότι εναπόκειται στο Κίεβο να αποφασίσει πότε θα διεξαγάγει συνομιλίες με τη Ρωσία.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top