ΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ

Ευρώγησον: Οι (χ)ιερότερες στιγμές του Αρχιεπισκόπου που θα θυμόμαστε νῦν καὶ ἀεὶ καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Aμήν (Μέρος Α’)

Ευρώγησον: Οι (χ)ιερότερες στιγμές του Αρχιεπισκόπου που θα θυμόμαστε νῦν καὶ ἀεὶ καὶ εἰς τοὺς αἰῶνας τῶν αἰώνων. Aμήν (Μέρος Α’)

Μπίζνες, μίζες, διαπλοκή, τσαμπουκάς, εκφοβισμοί, μίσος, ρατσισμός - αιωνία του η μνήμη όντως αλλά μάλλον για όλους τους λάθος λόγους! Ο μακαριστός Αρχιεπίσκοπος υπήρξε πολλά, ταπεινός και διακριτικός σίγουρα όχι. Μέχρι να τον αποχαιρετήσουμε οριστικά το Σάββατο, θυμόμαστε όλες εκείνες τις στιγμές (η τουλάχιστον τις πιο κραυγαλέες) που η συμπεριφορά του ήταν τόσο χριστιανική όσο και η Σαρία.

Κι επειδή είναι πολλές, σπάσαμε το αφιέρωμα σε δύο μέρη

Έλαβε μίζα εισφορά 300.000 από Μαλαισιανό καταζητούμενο απατεώνα επειδή μεσολάβησε ώστε να μπει στο fast track η (παράνομη) απόκτηση υπηκοότητας

Αν δεν ζούσατε τα τελευταία χρόνια σε κάποια σπηλιά στα Ιμαλάια κάτι θα πήρε το αυτί σας για το σκάνδαλο των “χρυσών διαβατηρίων” όπου η κυβέρνηση Αναστασιάδη μοίραζε διαβατήρια με μοναδικό κριτήριο ο αιτητής να βρίσκεται τουλάχιστον στο τοπ 20 της most wanted λίστας του FBI και της Interpol. Το σκάνδαλο ανέδειξε επίσης μία ιδιότητα του μακαριστού Αρχιεπισκόπου που όλοι γνωρίζαμε αλλά κατά πως φαίνεται ελάχιστους ενοχλούσε: του άπληστου, αδηφάγου μπίζνεσμαν. Ο τότε Ευρωκαθήμενος της Κυπριακής Εκκλησίας έστειλε επιστολή στο υπουργικό συμβούλιο ώστε να βάλει την πολιτογράφηση του Μαλαισιανού μεγιστάνα στο fast track γιατί ο άνθρωπος απέκτησε βίλα 5 εκατ. σε παραλιακό οικόπεδο της Αγίας Νάπας που πούλησε η Αρχιεπισκοπή σε ντόπιο ντιβέλοπερ ο οποίος και τον παρακάλεσε να μεσολαβήσει. Ως εκ θαύματος (pun intended) η πολιτογράφηση εγκρίνεται γρηγορότερα κι απ’ την εμφάνιση ψόφου κάτω από είδηση που αφορά Τ/κ και η Αρχιεπισκοπή έλαβε 300 χιλιαρικάκια ως εισφορά για τη Μεγάλη των Παπάδων Σχολή (shit you not) γιατί η “μίζα” ακούγεται σαν εξάρτημα αυτοκινήτου.

Παρενέβη ώστε να αλλοιωθεί το περιβάλλον στην παραλιακή περιοχή όπου χτίστηκε η βίλα του Jho Taek Low

Γιατί ο καλός μπίζνεσμαν δεν φαίνεται μόνο στο κλείσιμο του deal αλλά και στις after sale services. Έτσι αφού ο συμπατριώτης μας πλέον Jho Low είχε αγοράσει τη βίλα στην περιοχή Άμμος του Καμπούρη (πάνω στην καμπούρα ποιανού μπορείτε πολύ εύκολα να μαντέψετε) και σε οικόπεδο της Αρχιεπισκοπής, ο Δήμος Αγίας Νάπας προσχώρησε αυθαίρετα και χωρίς καμία άδεια σε παρεμβάσεις στην παραλία ώστε να διευκολυνθούν οι πελάτες του ντιβέλοπερ. Συγκεκριμένα αφαιρέθηκαν βράχοι, πετρώματα και βλάστηση, για να δημιουργηθεί λιμενοβραχίονας (τεχνητή, παράνομη αμμώδης παραλία), προκειμένου να έχουν άμεση πρόσβαση οι αγοραστές των εννέα εξοχικών κατοικιών. Οι παρεμβάσεις εκβραχισμού έγιναν χωρίς καμία άδεια και χωρίς να υποβληθεί οποιαδήποτε περιβαλλοντική μελέτη. Το Τμήμα Περιβάλλοντος ζητούσε από τον Ιούλιο του 2012 αποκατάσταση των ζημιών στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής, ωστόσο μέχρι στιγμής ουδεμία ενέργεια έγινε προς αυτή την κατεύθυνση. Αντίθετα ο Δήμος ζήτησε τη βοήθεια του Αρχιεπισκόπου ο οποίος μη μπορώντας να χαλάσει χατήρι στα πελατάκια, έστειλε προς τις αρμόδιες αρχές (Πολεοδομία, Τμήμα Περιβάλλοντος και Τμ. Δημοσίων Έργων) όπου τις “παρακαλάει” να βοηθήσουν στην υλοποίηση του έργου που θα συμβάλλει στην αειφόρα ανάπτυξη της περιοχής, τονίζοντας μάλιστα ότι τα έξοδα αποκατάστασης του περιβάλλοντα χώρου θα αναλάβει ο Δήμος Αγίας Νάπας. Ο Δήμος. Τα έξοδα από το έργο ενός ιδιώτη. Με τις ευλογίες του Αρχιεπισκόπου. Και όχι ρε σεις, όπως είπε αργότερα ο παπάς, δεν το έκανε για τον Jho Low και τα πέντε μύρια που έσκασε. Οοοόχι, το έκανε καθαρά για την... αειφόρο ανάπτυξη. Όχι τη ρασοφόρο, προς Θεού!

Σήκωσε 350.000 ευρώ από το παγκάρι της Παναγίας του Τράχωνα because... fuck you that’s why

To 2015 η Αρχιεπισκοπή πήρε δανεικά 100 χιλ. ευρώ από την εκκλησία της Παναγίας του Τράχωνα με τη δέσμευση να τα επιστρέψει μέσα σε λίγους μήνες. Όσο τα είδατε εσείς τα είδαν κι εκείνοι. Λίγο αργότερα πάλι η Αρχιεπισκοπή απέστειλε στην εκκλησιαστική επιτροπή του ναού έγγραφα για υπογραφή, για την αγορά δύο μετατρέψιμων χρεογράφων της Ελληνικής Τράπεζας (ΜΑΚ), αξίας 60 σεντ το καθένα, έναντι του συνολικού ποσού των 450.000 ευρώ. Πωλητής ήταν Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Ταυτόχρονα, απεστάλη συμπληρωμένο έγγραφο αποδοχής από την Επιτροπή, καθώς και εντολή εμβάσματος του παραπάνω ποσού εις πίστιν της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου. Η Επιτροπή αρνήθηκε να υποκύψει με το αιτιολογικό ότι τα χρήματα αυτά έχουν προσφερθεί από τους πρόσφυγες Τραχωνίτες για την ανέγερση της εκκλησίας στη χάρη της Παναγίας, καθώς και την αγορά παρακείμενης γης για δημιουργία χώρου στάθμευσης. Η αντίδραση του Αρχιεπισκόπου άμεση και εξαιρετικά... χριστιανική: Σήκωσε 350.000 από τον τραπεζικό λογαριασμό του ναού και... έπαυσε την επιτροπή που τόλμησε να πει όχι στο αφεντικό. Και οι δηλώσεις του για το θέμα ακόμα πιο... ποιμαντικές: «Οι Επίτροποι δεν μπορούν να ξοδέψουν ούτε ένα σεντ αν δεν το εγκρίνει ο διαχειριστής, γι’ αυτό να μάθουν να σέβονται. Εκείνοι, αν επιχειρήσουν να πάρουν έστω και ένα σεντ από την εκκλησία, είναι κλέφτες. Αν εγώ πάω τα μεσάνυχτα και σπάσω και την πόρτα και μπω μέσα και πάρω οτιδήποτε δεν είμαι κλέφτης, επειδή είμαι ο διαχειριστής της περιουσία της εκκλησίας. Αυτό να το καταλάβουν οι πάντες. Δεν θα αφήσω σεντ».

Όπως είπε και ο Gordon Gekko, ίνδαλμα του συγχωρεμένου:

 

Χαρακτήρισε δημόσια τους ομοφυλόφιλους “ανώμαλους”, “ξετσίπωτους” και “φρούτα” και φυσικά την έβγαλε καθαρή

Τα είπε στην εκπομπή “Βέτο” της Κενεβέζου τον Νοέμβριο του 2016 και τα επανέλαβε στον Ανδρέα Κημήτρη το 2019 στον Alpha. Γιατί όπως και να το κάνουμε, το να βρίζεις χυδαία μία ομάδα συνανθρώπων σου που δεν γνωρίζεις, δεν σου έχουν κάνει ποτέ τίποτα και πιθανότατα είμαι μέρος του ποιμνίου μου, είναι από τις βασικές αρχές του Χριστιανισμού, σωστά; Αγαπάτε αλλήλους αλλά μόνο αν είστε λευκοί. στρέιτ άντρες.

Έλεγε ότι ιδρύσει σχολεία που θα βγάζουν... στρέιτ μαθητές

Αν και το Υπουργείο Παιδείας διέψευσε τους ισχυρισμούς του Μητροπολίτη Πάφου ότι λειτουργούν νηπιαγωγεία της Αρχιεπισκοπής, λέγοντας πως ουδέποτε έφτασε στο υπουργείο σχετικό αίτημα, ο Αρχιεπίσκοπος επέμενε πως τα εγκεκριμένα από την Εκκλησία σχολεία θα έβγαζαν... στρέιτ μαθητές και καλούς ανθρώπους. Βέβαια, ποτέ δεν διευκρινίστηκε πως ακριβώς θα γίνει το... ίσιωμα ή πως επιτυγχάνεται η σύνδεση ετεροφυλίας και καλοσύνης (προσωπικά μερικά από τα χειρότερα καθάρματα που έχω γνωρίσει είναι δηλωμένοι στρέιτ. Και χριστιανοί ορθόδοξοι) αλλά στ’ αλήθεια τώρα, πότε ήταν η τελευταία φορά που οποιαδήποτε μπούρδα βγήκε από στόμα ρασοφόρου συνοδευόταν από επιστημονική τεκμηρίωση;

Εντάξει, εκτός απ’ αυτή:

Δήλωσε ικανοποιημένος από την είσοδο του ακροδεξιού ΕΛΑΜ στη Βουλή

Και δεν μιλάμε για ένα οποιοδήποτε κόμμα αλλά ένα που επιχείρησε να εγγραφεί στο μητρώο κομμάτων ως Χρυσή Αυγή Κύπρου όμως το Υπουργείο Εσωτερικών φρίκαρε όταν είδε ονομασία που παραπέμπει σε σβάστικες, Κασιδιάριδες και μαχαιρωμένους αριστεριστές, έφαγε πόρτα και το άλλαξε στο μπανάλ αλλά εύγλωττο Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο διατηρώντας όμως άρρηκτους δεσμούς με την εγκληματική οργάνωση των Ελλήνων νεοναζί, αφού ο αρχηγός του κυπριακού παραρτήματος υπήρξε οδηγός/σωματοφύλακας του αρχηγού της ΧΑ Νίκου Μιχαλολιάκου. Όταν το Μάιο του 2016 το ΕΛΑΜ βγήκε από το περιθώριο και μπήκε στη Βουλή ο Αρχιεπίσκοπος - ο οποίος σημειώστε είχε χαρακτηρίσει παλιότερα στους ΕΛΑΜίτες “μια χαρά παιδιά με κρυστάλλινες θέσεις”- έσπευσε να δηλώσει “ικανοποιημένος” από την εξέλιξη λέγοντας χαρακτηριστικά ότι “χρειάζονται και οι ακραίοι ώστε οι υπόλοιποι βουλευτές να είναι πιο προσεκτικοί”.

Γιατί προφανώς δεν είχαμε ήδη αρκετούς νταήδες στη Βουλή.

Στιγμάτισε ως άξεστους και απολίτιστους μια ολόκληρη πληθυσμιακή ομάδα και -φυσικά- πάλι δεν πετάρισε βλέφαρο

“Έχομε πέρα των 300.000 εποίκων, οι οποίοι είναι ανατολίτες, άξεστοι δεν πρόκειται να γίνουν Ευρωπαίοι ούτε μετά από 100 χρόνια και αν μείνουν εδώ, γεννοβολούν και μια δωδεκάδα παιδιά η κάθε οικογένεια, που θα πάμε;”Ένα πράγμα να καταδικάζεις τον εποικισμό των κατεχομένων ως παράνομη πράξη που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο κι άλλο -εντελώς διαφορετικό- να καταφέρεσαι με τον πλέον χυδαίο τρόπο εναντίον μιας πληθυσμιακής ομάδας για κάτι που συνέβη πριν καν οι περισσότεροι απ’ αυτούς γεννηθούν! Η απαξίωση δε με την οποία εκφράζεται για τις γεννήσεις μωρών παραπέμπει σε παλαιότερες -αλλά όχι ξεχασμένες- σκοτεινές εποχές όπου επιχειρούνταν με στειρώσεις ή/και εξολοθρεύσεις η προστασία της “άριας φυλής”. Κι όλα αυτά από έναν εκπρόσωπο μιας θρησκείας που (υποτίθεται πως) προάγει την αγάπη και τον σεβασμό προς τον συνάνθρωπο.

Χαρακτήρισε... γάμο του Καραγκιόζη τις φονικές πυρκαγιές του 2007 στην Ελλάδα

Το καλοκαίρι του 2007 μια σειρά από πυρκαγιές που ξέσπασαν σε δασικές εκτάσεις σε πολλούς νομούς της Πελοποννήσου και της Στερεάς Ελλάδας είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 84 ανθρώπων και ανυπολόγιστες καταστροφές. Η Κύπρος όπως συμβαίνει κάθε φορά που κάποια τραγωδία χτυπάει τη μαμά Ελλάδα έστειλε ό,τι είχε και δεν είχε σε μορφή βοήθειας, από πυροσβέστες μέχρι τρόφιμα, ρούχα και χρήματα από το υστέρημα των συμπατριωτών μας. Ανάμεσά τους και η Εκκλησία της Κύπρου που πρόσφερε το αστρονομικό ποσό των... 1000 ευρώ. Ναι, η Εκκλησία με την ανυπολόγιστη (και αφορόλογητη) περιουσία σε ακίνητα, μετοχές, μετρητά, χρυσό κλπ έστειλε για βοήθεια στους πληγέντες όσα ξόδευε ο συγχωρεμένος για τους εργολάβους που κερνούσε στη γιορτή του (είχατε κάποια αμφιβολία για το κεραστικό επιλογής;). Οταν ο Αρχιεπίσκοπος ρωτήθηκε για το γελοιωδώς μικρό ποσό εκείνος απάντησε με όλο το θράσος και τον κυνισμό που τον χαρακτήριζε εν ζωή: “Τα χρήματα της εκκλησίας δεν είναι για να τα πετάμε στον γάμο του καραγκιόζη”

Όπου γάμος του Καραγκιόζη, 84 νεκροί, χιλιάδες άστεγοι και εκατομμύρια στρέμματα δάσους στάχτη.


(ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ)

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top